اخوت بین سپاه و بسیج با کادر درمان و مردم در کرونا خودش را نشان داد

بحران کرونا طی دو سال گذشته اگر چه باعث از دست دادن حدود ۱۳۰ هزار نفر از هموطنانمان شد، اما در این مبارزه نفسگیر شاهد شکل‌گیری زیباترین تصاویر از فداکاری آحاد مردم و پزشکان بودیم. روز گذشته هم سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دیدار وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه در بسیج ظرفیت‌ها علیه ویروس منحوس کرونا اخوت و همدلی بین سپاه و بسیج، کادر درمان و مردم بیش از پیش خود را نشان داد، گفت: «این روابط اگرچه اندک اندک شکل گرفت، اما نگرش جامعه نسبت به کادر درمان و خادمان مردم در سپاه واقعی‌تر شد. افراد به هم نزدیک‌تر شدند و پیوند‌های عمیقی که در همکاری سپاه و کادر درمان شکل گرفت دوباره این مفاهیم را زنده کرد.» دو رقمی ماندن آمار فوتی‌های کرونا چندان دوامی نداشت و روز گذشته ۳۷ فوتی بیشتر نسبت به روز قبل‌تر هشداری بود که حواسمان باشد کرونا هنوز تمام نشده‌است و به خصوص با پیدا شدن سر و کله سویه جدید امیکرون باید در بازگشایی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها محتاطانه‌تر عمل کرد. واکسیناسیون کرونا، اما همچنان ادامه دارد و حالا تزریق دوز سوم برای افراد بالای ۱۸ سال هم از سوی کمیته علمی مقابله با کرونا تأیید شده‌است. این واکسیناسیون گسترده اقدامی بود که جز با همراهی سپاه و بسیج امکانپذیر نبود به همین خاطر هم روز گذشته بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت با حضور در محل ستاد فرماندهی کل سپاه از خدمات و تلاش‌های سپاه و بسیج در امر واکسیناسیون قدردانی کردند.
ایجاد پیوند عمیق‌تری بین کادر درمان و مردم
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دیدار بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که به همراه جمعی از معاونین این وزارتخانه به منظور قدردانی از خدمات و تلاش‌های سپاه و بسیج در امر واکسیناسیون در محل ستاد فرماندهی کل سپاه حضور یافتند، با بیان اینکه کرونا به رغم تمامی مشکلات و مصیبت‌هایی که ایجاد کرد، موجب همدلی و احساس ملی قوی در مردم شد، گفت: برای فائق آمدن بر این ویروس منحوس پیوند عمیق‌تری بین کادر درمان و مردم ایجاد شد و زیباترین حس فداکاری‌ها به وجود آمد و شخصیت‌سازی جدید و زیبایی از جامعه، توسط پرستاران شکل گرفت. فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه در بسیج ظرفیت‌ها علیه ویروس منحوس کرونا اخوت و همدلی بین سپاه و بسیج، کادر درمان و مردم بیش از پیش خود را نشان داد، گفت: این روابط اگرچه اندک اندک شکل گرفت، اما نگرش جامعه نسبت به کادر درمان و خادمان مردم در سپاه واقعی‌تر شد. افراد به هم نزدیک‌تر شدند و پیوند‌های عمیقی که در همکاری سپاه و کادر درمان شکل گرفت دوباره این مفاهیم را زنده کرد.
سرلشکر سلامی تلاش‌های صورت گرفته چند ماه اخیر در خصوص واکسیناسیون هموطنان را بسیار مهم و ارزشمند برشمرد و گفت: اگرچه تهیه واکسن بسیار مهم بود، اما تزریق این حجم وسیع بسیار ارزشمند است؛ با این اقدامات اعتبار ایران اسلامی در حوزه پزشکی بسیار بالا رفت و این اعتبار، اعتبار ملت ایران را نیز بیش از پیش ارتقا بخشید.


وی در ادامه اظهار کرد: در خصوص رعایت دستورالعمل‌ها نیز همه باید مراعات کنیم که روند کاهشی آمار از دست دادن هموطنان عزیز تداوم داشته باشد و نگرانی‌های دیگری برای پیک‌های بعدی نداشته باشیم. فداکارانه‌تر از دوران وفاع مقدس
فرمانده کل سپاه در ادامه با تأکید بر اینکه بخش بهداشت و درمان در شرایط کرونا بسیار مظلوم بود و تا آنجا که می‌توان باید زحمات و خدمات مجاهدانه آنان انعکاس یابد، افزود: کادر پزشکی و سلامت در این مدت بسیار فداکاری انجام دادند؛ دقیقاً مانند دوران دفاع مقدس که حتی می‌شود گفت بسیار فداکارانه‌تر از آن زمان بود. زیرا در هر لحظه و همه جا در خط مقدم بودند و این مجاهدت و فداکاری دوساله کادر درمان در تاریخ کشور بی‌سابقه است.
سردار سلامی همچنین با بیان اینکه ما از مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) دستور داریم تا انتهای کار در صحنه باشیم، گفت: وزارت بهداشت باید با تمرکز بر واکسن‌های داخلی، از پتانسیل تولیدات دانشمندان خودمان استفاده کند؛ سپاه هم برنامه‌های بسیار خوبی در این حوزه دارد. امیدواریم که ما هم بتوانیم در این حوزه نقش‌آفرینی کنیم. زیرساخت‌های تولید را هم فراهم کرده‌ایم و منتظر صدور مجوز هستیم. وی موفقیت و جایگاه دولت در عرصه خدمت‌رسانی را بسیار مهم برشمرد و تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تمامی دولت‌ها ظرفیت‌های خود را برای کمک به دولت در خدمت‌رسانی به مردم به میدان آورده‌است، چراکه موفقیت دولت را موفقیت انقلاب و نظام می‌دانیم؛ در این دولت نیز شروع کار وزارت بهداشت بر اساس آمار نقاط بسیار طلایی و روشنی دارد.
بهره‌مندی از فرهنگ کار جهادی پزشکان
فرمانده کل سپاه با ارائه راهکار‌هایی در خصوص رفع دغدغه‌های درمانی در مناطق محروم گفت: استفاده از نیرو‌های بومی، ساخت مراکز درمانی بسیار پیشرفته و تأمین نیروی انسانی در مناطق محروم از جمله این راه‌حل‌ها است.
وی تصریح کرد: بهره‌مندی از فرهنگ کار جهادی پزشکان امر مهمی است که می‌تواند به توسعه خدمات در مناطق محروم در حوزه پزشکی کمک کند. هم از نظر روحی روی پزشکان تأثیر مثبت می‌گذارد و هم اینکه بسیاری از مشکلات آن حوزه‌ها از بین می‌رود.
فرمانده کل سپاه در پایان اظهار کرد: کار مهمی که وزارت بهداشت در کنار بالا بردن مهارت‌های پزشکی و اطلاعات علمی انجام می‌دهد، این است که باید به مسائل فرهنگی، اخلاقی و معنوی نیز توجه ویژه داشته باشد. اینکه اسلام تأکید می‌کند که احیای یک نفر احیای بشر است و تأکیدی که روی انسان می‌کند به این معنی است که سلامت یک موضوع فرامذهبی، فرامنطقه‌ای و فراجغرافیایی است و این مسئله موضوعی است که باید به آن توجه ویژه شود.
در پایان این دیدار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اهدای لوح سپاس به سرلشکر سلامی، از خدمات و تلاش‌های سپاه و بسیج در امر واکسیناسیون تقدیر کرد. تزریق دوز سوم واکسن برای همه افراد بالای ۱۸ سال
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا از موافقت کمیته علمی کرونا با تزریق دوز سوم واکسن برای همه افراد بالای ۱۸ سال خبر داد. به گفته وی مواردی از واریانت «امیکرون» در کشور‌های مختلف شناسایی شده و به دلیل سرایت بالای این نوع جهش، نگرانی‌هایی وجود دارد و در مطالعات مختلف نشان داده شده که در کشور‌های آفریقایی، میزان واکسیناسیون خیلی پایین و کمتر از ۴۰ درصد بوده، این جهش در کرونا رخ داده البته جهش‌های متعددی در کرونا ایجاد شده و شاید بیش از ۵۰ نوع جهش ایجاد و باعث به وجود آمدن جهش امیکرون شده باشد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تصریح کرد: مهم‌ترین راه مقابله با واریانت‌های جدید ویروس از جمله امیکرون، واکسیناسیون، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت در مبادی مرزی کشور‌ها به ویژه کشور‌هایی است که با کشور‌های آفریقایی رفت و آمد و داد و ستد دارند. در حال حاضر برخی کشور‌های اروپایی، محدودیت‌هایی را در مرز‌های خود ایجاد کرده‌اند و این موارد در کمیته علمی بررسی و بر افزایش پوشش واکسیناسیون، لزوم رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی و تزریق دوز اضافه یا یادآور تأکید شد.
جماعتی یادآور شد: تاکنون حدود ۸۵ درصد از جمعیت هدف برای واکسیناسیون، دوز اول و حدود ۷۰ درصد نیز دوز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. افرادی که واکسن نمی‌زنند باعث افزایش گردش ویروس در جامعه می‌شوند و موج اپیدمی‌ها، پاندمی‌ها و موج‌های کرونا از افراد غیرواکسینه ایجاد می‌شود.