روزنامه جوان
1400/09/10
رسانه ملی را قرارگاه امید و نشاط و مبارزه با امواج تحریف میخواهیم
دوره جدید، دوره تحول در رسانه ملی بر مبنای دو اصل هویت و عدالتگستری است.پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند بر تحولآفرینی در این سازمان تأکید کرد و گفت: «مبنای تحول رسانه ملی بر اساس دو اصل هویت و عدالتگستری است. هر دوی این عبارات و این سرفصلهای بزرگ نتیجه تاریخ پرفراز و نشیب انقلاب است که بیش از ۴۰سال از عمر بابرکتش را شاهد بودهایم.»
جبلی تصریح کرد: «انقلاب اسلامی در سرزمینی منحصربهفرد در ایران و در جامعهای بینظیر با مردم وفادار و سربلند، ایران اسلامی را رقم زده است و هر دوی اینها خلاصه زندگی مردم در دوره معاصر است.»
وی با بیان اینکه هویتی که ایران را شکل داده همان هویتی است که تمدن ایران اسلامی و در ادامه آن انقلاب اسلامی را تشکیل داده است، گفت: «این هویت سبب عدالت در زندگی مردم در دوران معاصر شده است، از این رو چشم امید جامعه به محقق شدن و دیده شدن مصادیق عدالت در این کشور است.»
رئیس رسانه ملی در ادامه تأکید کرد: «آنچه از تقاطع مستند و شعار اصلی تحول در دوره جدید میتوان برداشت کرد، این است که مستند میتواند نگاهی دقیق، مطالبهگر و روایتگر به هر دو حوزه داشته باشد.»
وی افزود: «ما هم با نگاهی عمیق، دقیق و نکتهسنج روبهرو هستیم و هم با نگاهی مطالبهگر و روایتگر به حوزهای که باید عدالت از آن برخیزد و محقق شود.»
جبلی با تأکید بر اینکه مستند محدود به یک عرصه، سرفصل و ژانر نیست و در هنرهای مختلف تجلی پیدا میکند، گفت: «مستند در روایت، عکس، فیلم و هر عرصهای که چشم انسان میبیند، حضور دارد.»
رئیس رسانه ملی با بیان اینکه مستندساز، چشم بینا و دیدهبانی وفادار برای جامعه است، گفت: «او نگهبان وفاداری است که به خوبی میبیند و درک میکند، به خوبی تشخیص میدهد و اجزا و لایههای پنهان را کشف میکند و به نمایش میگذارد. مستندساز از این حیث جایگاه مقدس و ارجمندی را دنبال میکند.» توصیف چهارگانه مقام معظم رهبری از صداوسیما
جبلی با اشاره به چهار جایگاه مدنظر مقام معظم رهبری برای صداوسیما عنوان کرد: «اصلیترین تصویری که همیشه از رسانه ملی داشتیم، تصویر دانشگاه بود. اینکه صداوسیما دانشگاه است بارها شنیده شده، اما مقام معظم رهبری سه توصیف دیگر برای رسانه ملی مطرح نمودند. در کلام مقام معظم رهبری صداوسیما آسایشگاه چشم و روح برای بهرهمندی از زیباییهاست. دومین تعبیر، قرارگاه پراکندن امید و نشاط در جامعه و سومین مورد آوردگاه مبارزه با امواج تحریف و فتنهگری است.»
وی افزود: «این جایگاهها که مقام معظم رهبری به زیبایی در یک خط تحت عنوان صداوسیما توصیف کردند، جایی است که مستندساز در آن سنگر دارد و در آن فعالیت میکند. در این توصیف هم در نقش آموزشی برای پراکندن اطلاعات از تاریخ و تمدن، رویدادها و اتفاقات تلخ و شیرین صحبت شده است و هم در جایگاه پراکندن امید و نشاط با جستوجو در لایههای امیدبخش زندگی انسانها و از لایههایی که از چشم دور مانده، این فضا توصیف شده است.»
رئیس رسانه ملی در این مراسم از شهدای مستندساز یاد کرد و گفت: «در آوردگاه مبارزه با تحریف و فتنهگری چه بسیار مستندسازانی که جان خود را در این عرصه گذاشتند و از جوانی و سرمایه وجودشان برای مقابله با تحریف گذشتند.»
وی افزود: «در هر چهار جایگاه که در لسان مقام معظم رهبری در توصیف صداوسیما آمده، مستندساز صاحب ایده و صاحب سخن است.»
جبلی در پیان سخنانش برای شفای نادر طالبزاده هنرمند پیشکسوت و مستندساز صاحبنام کشورمان که مدتی است در بستر بیماری است، آرزوی شفای عاجل کرد. تلویزیون حامی مستند است
حمیدرضا شاهآبادی، معاون سیما در مراسم اختتامیه جشنواره تلویزیونی مستند گفت: «قالب مستند از بهترین و پرنفوذترین قالبهاست و خدا را شکر تلویزیون در این چند سال حامی آنها و وسیعترین حوزه و قویترین پایگاه برای نشر و پخش آثار مستند بوده است. ما خوشحالیم از این ظرفیت در برنامهسازی استفاده میشود. باید کمک کنیم این فضا را بهتر از گذشته پیش ببریم.»
شاهآبادی اضافه کرد: «آنچه به دنبالش هستیم این است که با نگاه بومی و از پایگاه وطنی و خاستگاه دینی آثاری در تراز جهانی خلق شود و الان به آن رسیدهایم، مستندهای ما عمق دارد و صداقت و راستی و نزدیکی به ذهن مخاطب در این آثار دیده میشود و برای مخاطب بیش از هر بخش دیگری باورپذیر است. شاید در بخشهای دیگر نمایشی مخاطب بیشتر داشته باشیم، اما باورپذیری این حوزه بسیار مهم است.» برگزیدگان جشنواره مستند
در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند، برگزیدگان در بخشهای مختلف معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.
در بخش بهترین مستند کوتاه مردمی، فاطمه صافی برای مستند «زندگی لیلا» برگزیده شد. در بخش بهترین مستند نیمه بلند مردمی، تندیس جشنواره به مستند «قصه آقگل» به تهیهکنندگی بهمن ابراهیمی رسید. مستند «آدور» به تهیهکنندگی محمدصادق اسماعیلی عنوان بهترین مستند بلند مردمی را به دست آورد. جایزه بهترین فیلمبرداری به مستند «قصه آقگل»، جایزه بهترین تدوین به مستند «قطعه ۱۹»، جهایزه بخش صدا به مستند «چشمها و دستها» و جایزه بخش بهترین پژوهش به «طاهر» رسید. جایزه ویژه هیئت داوران به مستند «بازگشت دوباره» ساخته فرهاد ورهام تعلق گرفت. در بخش بهترین کارگردانی مستند کوتاه «حاج ابوالقاسم قناد و پسران» برگزیده شد. تندیس جشنواره در بخش کارگردانی مستند نیمهبلند به «آسک» ساخته مهدی زمانپورکیاسری رسید. جایزه بهترین کارگردانی مستند بلند به فیلم «خانهای برای تو» به کارگردانی مهدی بخشیمقدم تعلق گرفت. در بخش ویژه کرونا، «قطعه ۱۹» به کارگردانی مسعود دهنوی صاحب تندیس جشنواره شد. همچنین جایزه ویژه دبیر جشنواره به مستند «قصه آقگل» تعلق گرفت.
اختتامیه پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند با حضور حمید شاهآبادی معاون سیما، محسن یزدی دبیر جشنواره، جمعی از مستندسازان و اهالی رسانه در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد.
سایر اخبار این روزنامه
تحریمها را بردارید تا مذاکرات پیش برود
اندیشههای آیتالله مصباح آبروی علمی کشور است
مسئولیت تاریخی نمایندگان مجلس یازدهم
بیانیه وزارت خارجه درباره پرونده هواپیمای اوکراینی
در ۱۰۰روز اول ۴۰برابر ۱۰۰روز آخر دولت قبل واکسن تزریق شد
سختی من زمانی است که نمیتوانم از دردهای همسرم بکاهم
اخوت بین سپاه و بسیج با کادر درمان و مردم در کرونا خودش را نشان داد
۵۸ سال زندان برای متهمان پرونده ۱۳۰ میلیون یورویی اصفهان
چنبره سازمان لیگ فوتبال بر حق مسلم باشگاهها
رسانه ملی را قرارگاه امید و نشاط و مبارزه با امواج تحریف میخواهیم
مرحوم آذری قمی ۲ نامه عذرخواهی به رهبر انقلاب نوشته بود
گنج اموال مازاد دولت به بودجه رسید
فرصت ۲ ساله به صنایع آببر استانهای کمآب
نتایج نهایی انتخابات عراق اعلام شد