موضع قدرت و مطالبه‌گری

رحیم رضاخانی‪-‬ نخستین دور گفتگوهای لغو تحریم‌ها در چارچوب نشست کمیسیون برجام در وین ظهر دوشنبه به‌وقت وین آغاز و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ۴+۱ به همراه نماینده اتحادیه اروپا در این جلسه حضور یافتند. در آغاز دور جدید مذاکرات وین، ایران باوجود همه تخریب‌ها و تهدیدها هم به لحاظ تکنولوژی و توسعه هسته‌ای قوی‌تر شده است و هم توانسته از ظرفیت‌های منطقه‌ای به‌خوبی استفاده کند، به نظر می‌رسد به دلیل عملکرد طرف‌های مقابل در نوع نگاه ایران به مذاکرات تجدیدنظر صورت گیرد. در ضمن نگاه مثبتی از تغییر نگاه آمریکایی‌ها نسبت به ایران دیده نمی‌شود. برعکس شواهد زیادی وجود دارد که می‌خواهند مذاکرات به نتیجه نرسد.
زیرا با تغییر رفتار آمریکا در مذاکرات گذشته و بد عهدی آن‌ها در ادامه روند برجام حال موضع قدرت در دست ایران است. با وجود آنکه قبل از آغاز مذاکرات اروپایی‌ها کارشکنی را آغاز کرده و حتی وزیر خارجه انگلیس با همتای صهیونیست خود یادداشت مشترک ضد ایرانی منتشر کرد، اما دست‌پر مذاکره‌کنندگان کشورمان در هتل کوبورگ باعث شد رقیب عقب‌نشینی کند. برتری دیپلمات‌های کشورمان در سخنان رئیس مذاکره‌کنندگان اروپایی قابل‌مشاهده بود.
انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از پایان مذاکرات در یک نشست خبری با خبرنگاران از آغاز دوباره مذاکرات ابراز خرسندی کرد. مورا در ادامه صحبت‌های خود تایید کرد که تیم ایرانی حساسیت‌های سیاسی دارد، و از روز سه‌شنبه ۳۰ نوامبر کارگروه رفع تحریم‌ها کار خود را آغاز خواهد کرد.
یک موضوع بسیار مهم و قابل توجه این که


پس از سال ها، رهبر معظم و عزیز ما هیچ دغدغه و نگرانی‌ای نسبت به هیئت مذاکره‌کننده ایرانی از این جهت که در مذاکرات با طرف غربی بر سر منافع کشور معامله کند، را ندارند!
درخواست ملت از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل است:
۱- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه‌ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت‌های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد.
۲- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر برچسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یکجا و در عمل لغو کند.
۳- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند.
۴- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد.
۵- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست.
۶- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. ۷- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تاسیسات هسته‌ای است، جمع‌آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست‌ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تاسیسات هسته‌ای نباشیم.
۸- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم‌ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن‌ها از منطقه وعدم حمایت آن‌ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند.
۹- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند.
۱۰- مذاکرات نباید فرسایشی و بی‌ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرارداد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد.
۱۱- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، خنثی‌سازی و بی‌اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه‌ی اقتصاد کشور باشد.
در مذاکرات وین آمریکایی‌ها در موضع اقلیت هستند؛ آن‌ها حتی در میان اروپایی‌ها هم موقعیت خوبی ندارند. ما باید افکار عمومی را به‌خوبی مدیریت کنیم، یعنی دنیا بداند که ما به دنبال آرامش برای جهانیان هستیم و صهیونیست‌ها از ثمره تنش‌آفرینی در جهان به دنبال منافع برای خود هستند.