پیشنهاد جدید ایران چیست؟ ادامه مذاکرات با چاشنی خوشبینی

ایرنا خبرگزاری رسمی دولت در گزارشی نوشت: روز گذشته، دومین روز از مذاکرات وین با ادامه تلاش هیات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران، وارد مرحله شروع کارگروه لغو تحریم های ظالمانه آمریکا شد و روند مذاکرات با پیشنهادهایی تازه طرف ایرانی در خصوص نحوه پیشبرد گفت‌وگوها پیگیری شد.
در ادامه گزارش مذکور آمده است: اکثر قریب به اتفاق دیپلمات های شرکت کننده در مذاکرات، فضای گفت و گوها را مثبت ارزیابی کرده اند و با وجود اینکه برای دستیابی به توافق، هنوز راه دشواری در پیش است اما کارشناسان و اعضای هیات های مذاکره کننده حصول توافق را دور از دسترس نمی دانند.
ادامه دار بودن این دور از مذاکرات و برگزاری نشست کارگروه های لغو تحریم ها و مسائل مرتبط با فعالیت های هسته ای ایران، خود یکی از نشانه های مثبت بودن روند گفت وگوهای جاری در وین است.
صبح دیروز جلسه کارگروه رفع تحریم در سطح کارشناسان و با حضور نمایندگان ایران، گروه ۱+۴ و اتحادیه اروپا در هتل کوبورگ وین برگزار شد.


در این نشست، مذاکره‌کنندگان ایرانی ضمن تشریح دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران و ارائه پیشنهادهای جدید، بار دیگر بر موضع اساسی تهران مبنی بر لزوم رفع موثر تحریم‌ها علیه ملت ایران تاکید کرده و دیگر اعضا را به مشارکت سازنده در گفت‌وگوها تشویق کردند.
در این جلسه، نمایندگان سایر کشورها هم آمادگی و جدیت خود را برای تعامل در موضوع رفع تحریم‌ها، ابراز کردند.
عصر دیروز هم نشستی دوجانبه میان علی باقری کنی رئیس هیات مذاکره‌کننده ایرانی و انریکه مورا معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد. دو طرف در این جلسه، با بررسی نتایج جلسه دوشنبه و نشست امروز کارگروه رفع تحریم، در خصوص نحوه ادامه گفت‌وگوها به بحث و رایزنی پرداختند.
دیروز هم جلسه کارگروه مسائل هسته‌ای آغاز شد و مذاکرات در قالب این دو کارگروه در روزهای آینده پیگیری خواهد شد. اما نفس این مساله که رفع تحریم‌ها در دستور کار نخست مذاکرات وین قرار دارد بر اراده و عزم قوی تیم مذاکره کننده ایرانی برای پیگیری منافع به حق جمهوری اسلامی ایران دلالت دارد.
«انریکه مورا» می‌گوید که جمهوری اسلامی ایران برای لغو تحریم‌ها مصمم است و در وین حضور دارد تا در این زمینه رایزنی کند. سفرای چین و روسیه هم که ریاست تیم‌های دو کشور را مذاکرات وین برعهده دارند، تاکید می‌کنند که اولویت با رفع تحریم‌ها علیه ایران است.
در همین حال برخی رسانه‌های غربی تلاش دارند با خبرسازی و اظهارنظرهای خاص بر روند مذاکرات تاثیر بگذارند. خبرگزاری رویترز دیروز به نقل از دیپلمات‌های اروپایی گزارش داد که ۷۰ تا ۸۰ درصد پیش‌نویس مربوط به توافق ازسرگیری اجرای برجام از دور قبل آماده است و قدرت‌های جهانی منتظرند که تائید ایران را برای ادامه مذاکره در این رابطه دریافت کنند.
جمهوری اسلامی ایران هم تاکید دارد که تبدیل پیش‌نویس به توافق نیازمند مذاکره است؛ کاری که در چارچوب دو کارگروه رفع تحریم و مسائل هسته‌ای در حال پیگیری است. در واقع رسالت هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران به وین نیز، رسیدن به یک متن مورد توافق است که مورد رضایت تمام طرف‌ها باشد.
اینکه دولت جدید نسبت به برخی از بخش‌های پیش‌نویس دور قبل نکاتی دارد بر خلاف گزارش‌های ادعایی و شیطنت‌امیز رسانه های غرب نباید ملاک ارزیابی گفت‌وگوها قرار گرفته و اصل، مذاکره برای دستیابی به متن مورد توافق است. گفته می شود طرف مقابل هم این مساله و اینکه موضوع رفع تحریم‌ها محور گفت‌وگوها باشد را پذیرفته است.
باقری در این زمینه به خبرنگاران ایرانی گفت که جمهوری اسلامی ایران برای مذاکره اراده جدی و برای دستیابی به توافق امادگی عملی دارد و نسبت به آینده خوش‌بین است.
بر اساس این گزارش طرف‌های شرکت کننده در مذاکرات وین تاکید دارند که رایزنی‌ها تا زمان رسیدن به جمع بندی ادامه دارد و در پایان که هنوز زمان آن مشخص نیست، یک نشست اختتامیه با حضور مذاکره کنندگان ارشد گروه ۱+۴، ایران و اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد.
سایر اخبار این روزنامه
اومیکرون از دلتا خطرناک‌تر است؟ احتمال ورود «اُمیکرون» به کشور علیرضا صدقی واگرایی به مثابه یک «فرابحران» اجتماعی قرارداد سه‌جانبه سوآپ گاز چگونه موقعیت ایران را در منطقه ارتقا می‌دهد؟ افزایش نفوذ ایران در مناطق شمالی پیشنهاد جدید ایران چیست؟ ادامه مذاکرات با چاشنی خوشبینی چرا موضوع مجوز فیلم‌های سینمایی دچار بحران شده است؟ سینمای بی‌حامی خروج از برجام سنگی که ترامپ چاه انداخت زمان کم برای جبران احماقانه ترین تصمیم آمریکا «ابتکار» دلایل موثر بر ریزش شاخص بازار بورس را بررسی کرد سمفمونی غمگین بورس در پاییز در نشست مشترک مجلس و دولت مطرح شد ضرورت اجتناب‌ناپذیر هماهنگی قوا اردوغان سیاست نرخ بهره را دو دستی چسبیده است سقوط ۴۵ درصدی لیر ترکیه حزب کارگزاران به دنبال تشکیل «دولت در سایه» ترکیه: نمی‌توان با تحریم‌ کردن روسیه به اوکراین کمک کرد مذاکرات وین؛ فاجعه ای بزرگتر برای رژیم صهیونیستی در راه است بلینکن و لاوروف در مورد اوکراین گفت و گو می‌کنند