روزنامه جوان
1400/09/17
شبکه ملی اطلاعات از نان شب واجبتر است
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات مهمترین موضوع کشور است، ایجاد شبکه ملی اطلاعات را از نان شب نیز واجبتر دانست.محمدباقر قالیباف، در جلسه علنی روز گذشته مجلس که به بررسی عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس گزارش کمیسیون صنایع و معادن اختصاص داشت، اظهار داشت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وظایف و مسئولیتهای بسیار سنگینی را بردوش دارد. این وزارتخانه مسئولیتهای مهمی در حوزه زیرساختی دارد. چالش اصلی کشور بحث حکمرانی است و لازم است در حکمرانی تحولی ایجاد شود که منشأ آن در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
وی گفت: متأسفانه دولت قبلی در این بخش عقبماندگیهای جدی داشت و امیدواریم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در زمان رأی اعتماد وعده داده بود در این حوزه تحولاتی ایجاد میکند، بتواند این وعده را محقق کند. همچنین رئیس مجلس خطاب به وزیر ارتباطات گفت: باب پروژههای دیجیتالی نیمهتمام را ببندید.
قالیباف در این خصوص به تعیین تکلیفنشدن پروژه کارت ملی هوشمند و پرونده الکترونیک سلامت اشاره کرد و گفت: یکی از دردهای بیدرمان در کشور ما پروژههای نیمهتمام است که متأسفانه در حوزه دیجیتال نیز در سالهای اخیر ایجاد شده است. هوشمندسازی و ایجاد دولت الکترونیک، پایه و اساس تحول حکمرانی است. اگر به دنبال ایجاد عدالت اجتماعی و اقتصادی، مبارزه با فساد و شفافسازی هستیم، باید در این راستا گامهای اساسی برداریم. شبکه ملی اطلاعات واجبتر از نان شب
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات مهمترین موضوع کشور است، اظهار داشت: ایجاد شبکه ملی اطلاعات از نان شب واجبتر است، وزیر قول داده است شبکه ملی اطلاعات را تکمیل و هر سال گزارشی از عملکرد خود برای تحقق این هدف ارائه کند. توجه به نیروی کار جوانِ دانشمند در عرصه فناوری بسیار مهم است و باید بسترهای لازم برای فعالیت جوانان در این حوزه به وجود آید، وگرنه این جوانان را از دست خواهیم داد. قالیباف افزود: در تحقق اقتصاد دیجیتال عملکردمان زیر ۵ درصد است. با توجه به نیروی جوان و دانشمند این عملکرد قابل پذیرش نیست. در شرایط کرونایی دغدغه جدی ما کسب و کارهای خرد در بستر اینترنت است و باید در این بخش توسعه و حمایت از زیرساختها به صورت مداوم انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به جوسازیها علیه مجلس در خصوص طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی گفت: عدهای اعلام کردند مجلس به دنبال تعطیلی پلتفرمهاست، در حالی که مجلس به دنبال حمایت از مشاغل خرد در این حوزه است، زیرا معیشت مردم به این مشاغل گره خورده است. وی گفت: خدمات فنی و مهندسی در حوزه ICT یکی از فرصتهای مهم اقتصادی است که باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از دردهای بیدرمان ما در کشور که در برنامه هفتم توسعه باید مورد توجه قرار گیرد، پروژههای نیمهتمام است. متأسفانه در حوزه مسائل هوشمندسازی نیز در سالهای اخیر پروژههای نیمهتمام وجود دارد، اما در عرصه دیجیتال پروژه نیمهتمام در این حوزهها معنا ندارد. پروژه نیمهتمام یعنی «هزینه کن، اما نتیجه نگیر».
قالیباف با بیان اینکه الکترونیکی کردن اطلاعات امری مهم است، گفت: ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی بدون محدودیت برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص یافته است، اما پروژه الکترونیکی کردن اطلاعات سلامت افراد با اغماض ۲۰درصد پیشرفت داشته و دولت باید در این مسیر گامهای اساسی بردارد. رئیسی بعد از ۱۱سال جلسه شورای عالی فضایی را تشکیل داد
در خلال جلسه روز گذشته مجلس شورای اسلامی همچنین جمعی از نمایندگان نقطه نظرات خود را درباره عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کردند. عزتالله اکبریتالارپشتی در این باره گفت: دولت گذشته در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات بسیار بد عمل کرد. دولت روحانی کل زیرساختهای ارتباطی کشور را متلاشی کرد و باعث شد نخبگان حوزه فضایی کشور پراکنده شوند.
لطفالله سیاهکلی نیز با بیان اینکه بسیاری از کشورهای دنیا در عرضه هوافضا سرمایهگذاری کردهاند، گفت: دنیا به سمت آسانسورهای فضایی حرکت کرده است و با این شرایط جهان در سال ۲۰۳۰ یا ۲۰۵۰ جهان دیگری خواهد بود. ما در طلیعه فضای مجازی هستیم و هنوز فضای مجازی را در حد رسانه تعریف میکنیم، در حالی که فضای مجازی یکی از ابزارهای مهم عدالتگستری است و اهمیت زیادی دارد. وی اظهار داشت: بشر نقش اساسی در فضای مجازی دارد، بنابراین ما باید به جوانان و نخبگان خود توجه کنیم و نگذاریم آنها در پیچ و خم اتاقهای اداری بمانند و از ما آزردهخاطر شوند. از رئیسجمهور و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به جهت آنکه پس از ۱۱ سال جلسه شورای عالی فضایی را تشکیل دادند، تشکر میکنم. اگر شبکه ملی اطلاعات با بخش خصوصی تقسیم کار کند، قطعاً این کار هر چه زودتر محقق میشود.
در جلسه روز گذشته مجلس همچنین حجتالاسلام سیدکاظم موسوی با بیان اینکه شاهد توزیع متناسب امکانات در کشور در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیستیم، گفت: سهم ما از اقتصاد دیجیتال در حال حاضر ۳ درصد است که مطابق اسناد بالادستی باید ۱۰درصد باشد، بنابراین ما در این زمینه عقبماندگی جدی داریم. ۴۳درصد روستاها فاقد اینترنت ثابت هستند و در استانهای محروم مردم در زمینه اینترنت و همچنین شبکه شاد مشکل جدی دارند. دولت سابق توجهی به زیرساختهای ارتباطات نکرد
نماینده دیگری که در این باره به اظهار نظر پرداخت، حجتالاسلام موسویلارگانی بود که با اشاره به اینکه آینده کشور بستگی به تحول دیجیتال دارد، اظهار داشت: در دولت سابق به این زیرساختها توجه نشد، در حالی که در برنامه ششم توسعه برنامههای خوبی برای وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات در این عرصه در نظر گرفته شده بود، اما اجرای این قوانین مغفول مانده است. همچنین مصطفی طاهری، نماینده مردم زنجان در این باره گفت: کثرت حملات سایبری یکی دیگر از مشکلات است که متولی اصلی برای رفع این مشکل باید در نظر گرفته شود و لازم است اختیاراتی از سوی رئیسجمهور به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهت یکپارچه کردن ICT داده شود.
در نهایت سیدمحسن دهنوی گفت: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشنهاد داد در مجلس حضور یابد تا درباره موضوعات این وزارتخانه با مجلس همفکری شود، این در حالی است که پراید ۱۸۰میلیون تومان شده، اما از وزیر صمت خبری نیست. در حوزه مخابرات ثابت به خوبی سرمایهگذاری نشده و شاهد کمکاری در این زمینه هستیم، برای مثال فقط ۲۸درصد روستاهای سیستان و بلوچستان تحت پوشش اینترنت است. وی تصریح کرد: دولت روحانی در یک توافق پشت پرده کاملاً بیسر و صدا صنعت فضایی را به تعطیلی کشاند، اما رئیسی جلسه شورای عالی فضایی را تشکیل داد. جمهوری اسلامی ایران باید به ریل قبلی خود در عرصه فضایی بازگردد و ما باید شاهد رشد و توسعه کشور در عرصه صنعت فضایی باشیم. نمای نزدیک
سخنگوی هیئت رئیسه: مجلسیها پرچمدار شفافیت هستند
مجلس پرچمدار شفافیت است و قطعاً طرح شفافیت نمایندگان در دستور کار مجلس قرار میگیرد.
به گزارش مهر، سیدنظامالدین موسوی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران، گفت: صبح امروز مجلس جلسه غیرعلنی برای موضوع شفافیت برگزار کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی و تعدادی از نمایندگان مجلس به دنبال آن هستند که به زودی موضوع شفافیت در دستور کار مجلس قرار گیرد و بر این اساس در جلسه غیرعلنی امروز نمایندگان موافق و مخالف با این موضوع نقطه نظرات خود را مطرح کردند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس تأکید کرد: مجلس در حال حاضر جزو شفافترین نهادها و شاید شفافترین نهاد باشد چراکه مذاکرات و جلسات مجلس به صورت علنی پخش میشود، بنابراین برخی نمایندگان معتقدند موضوع شفافیت صرفاً محدود به مجلس نیست و باید سایر دستگاههای کشور هم شفافیت را در دستور کار خود قرار دهند، حتی مجلس در موضوع حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی کاملاً شفاف عمل کرده و جلسات کمیسیون مشترک بررسی این طرح کاملاً شفاف و روشن است.
وی اظهار داشت: در جلسه غیرعلنی بحث شد که حتماً موضوع شفافیت بعد از تصویب در مجلس باید به دیگر نهادها و دستگاهها تعمیم پیدا کند و لازم است طرح جامعتری وجود داشته باشد تا سایر دستگاهها و نهادها هم شفاف باشند. مجلس کاملاً موافق و پیگیر موضوع شفافیت است و خود را پرچمدار این موضوع میداند و قطعاً مسئله شفافیت در دستور کار مجلس قرار میگیرد.
موسوی تصریح کرد: از سوی دیگر معتقدیم شفافیت باید جامع باشد و طرح جامعی در این زمینه در دستور کار قرار گیرد. کمیسیون داخلی مجلس در حال بررسی طرح شفافیت است و حتماً این موضوع در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار میگیرد.
سایر اخبار این روزنامه
رونق روز دانشجو و دیدارهای مسئولان با دانشجویان
برخی از داخل و خارج در نرخ ارز دستکاری میکنند
همه مردم حق دارند ابطال برخی مصوبات را از دستگاه قضا مطالبه کنند
خاتمی گفت فعالیت به همان شکل انتخابات ۹۸ ادامه یابد
رئیس سیا: شواهدی از تصمیم ایران برای ساخت سلاح هستهای نداریم
این بار آلودگی هوا مدارس را مجازی کرد!
خسارت کشاورزان اصفهانی در چارچوب قانون جبران میشود
اقتدار، از حرف تا عمل
آسیبپذیری امروز یعنی بزهکاری فردا
پایانی خوش با چاشنی قهرمانی
وقتی قهرمانان بازیچه میشوند
«خواجه جمالی» صندوقی برای رفع بیکاری در روستا
رفتار سیاسی و غیرورزشی امریکا در المپیک زمستانی!
شبکه ملی اطلاعات از نان شب واجبتر است
آیین «وصال ابراهیم» در پردیس مرکزی دانشگاه علامه برگزار شد
حمله به صف کاذب ارز