روزنامه آفتاب یزد
1400/09/22
افزایش ۲ساله «سن بازنشستگی» و محاسبه «مستمری» بر حسب ۳سال آخر خدمت
«سن بازنشستگی» همواره از مسائل مهم سازمانهای بیمه گر است، زیرا پایداری این سازمانها منوط به حفظ تعادل منابع و مصارف است و با کوچکترین تغییرات، آینده آنها دچار چالش میشود. "اصلاحات پارامتریک" در صندوقهای بیمهای چندسالی است که از سوی مسئولان صندوقها و کارشناسان این حوزه و در راستای پایدارسازی منابع مطرح بوده و تا کنون محقق نشده است؛ موضوعی که میتواند مخالفانی نیز داشته باشد.به گزارش ایسنا، دولت سیزدهم اولین لایحه بودجه خود را امروز با سقف ۳۶۳۱ هزار میلیارد تومان و ۲۰ تبصره تقدیم مجلس شورای اسلامی میکند. در تبصره ۲۰ ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ به پایدارسازی منابع صندوقهای بازنشستگی پرداخته شده است.در بند "د" تبصره ۲۰ لایحه که موضوع آن «منابع انسانی دولت» است، به منظور پایدارسازی منابع صندوقهای بازنشستگی، از ابتدای سال ۱۴۰۱، به اصلاحات پارامتریک و افزایش سن و سابقه و تغییر مبنای محاسبات مستمری بازنشستگی اشاره شده است که بر اساس آن:- سنوات خدمت مورد قبول برای بازنشستگی تمام مستخدمین زن و مرد دارای حداقل مدرک کارشناسی معتبر در تمام صندوقهای بازنشستگی اعم از کشوری، لشگری و سازمان تامین اجتماعی ۲سال افزایش مییابد.
- حداقل و حداکثر سن بازنشستگی تمامی مستخدمین مرد و زن به هرمیزان سابقه خدمت در صندوق تامین اجتماعی، ۲ سال افزایش مییابد. احکام قطعی هیئتهای رسیدگی به تخلفات اداری برای بازنشستگی از این حکم مستثنی است.
- محاسبه حقوق بازنشستگی در تمام صندوقهای بازنشستگی اعم از کشوری، لشکری و سازمان تامین اجتماعی بر اساس متوسط سه سال آخر زمان اشتغال خواهد بود.
- آیین نامههای اجرایی مورد نیاز این قانون در مواردی که مدت خاصی پیش بینی نشده است حداکثر ظرف سه ماه پس از ابلاغ این قانون تهیه میشود و به تصویب هیئت وزیران میرسد.
اکنون که اصلاحات پارامتریک در صندوقهای بیمهگر در دستورکار دولت سیزدهم قرار گرفته و وارد لایحه بودجه ۱۴۰۱ شده است، مروری بر اظهارات کارشناسان حوزه بیمه پیرامون افزایش سن بازنشستگی خواهیم داشت. هرچند در این باره باید منتظر بررسی دقیق لایحه بودجه در مجلس ماند که آیا اصلاحات پارامتریک از سال آینده اعمال خواهد شد و یا از دستورکار خارج میشود؟.معاون حقوقی و امور مجلس سازمان تامین اجتماعی در اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرد که سالمندی جمعیت یکی از مشکلات
پیش روی نظام بازنشستگی در دهههای آینده خواهد بود و به دلیل کاهش ورودیهای سیستم، مشکلاتی در جهت پایداری منابع و مصارف این نظام پدید خواهد آمد. طبق اظهارات وی، در آینده تغییرات معناداری در ساختار جمعیتی ایران پدید خواهد آمد و در حال حاضر نیز نسبت سالمندان به کل جمعیت افزایش یافته است. این در حالی است که صندوقهای بازنشستگی ایران یکی از بالاترین نرخ جایگزینی را نسبت به سایر کشورهایی که نظام بازنشستگی آنها براساس پرداخت جاری اداره میشود، دارد. به عنوان مثال در سال ۱۳۹۵، این نرخ در صندوق بازنشستگی کشوری ۹۲درصد، سازمان تامین اجتماعی ۸۷ درصد و در کشورهای اروپایی به طور میانگین ۷۶ درصد میباشد که این ارقام نشانگر فشار مالی بسیار زیاد بر صندوقهای بازنشستگی در ایران بوده لذا وجود مشکلات در نظام بازنشستگی، نگرانیهایی را در ارتباط با پایداری نظامهای فعلی به وجود آورده است که لازمه آن انجام اصلاحات جهت مقابله با تغییرات غیرقابل اجتنابی است که در آینده
رخ خواهند داد.
سایر اخبار این روزنامه
افزایش ۲ساله «سن بازنشستگی» و محاسبه «مستمری» بر حسب ۳سال آخر خدمت
به حصول توافق خوشبینم اما سادهاندیش نیستم
اگر حقایق را روایت نکنید دشمن با دروغ و تحریف جای ظالم و مظلوم را عوض میکند
اجرای قانون اساسی ضد امنیت ملی است؟
میزبانی بد اردوغان از قالیباف
نفی قانون اساسی و جفا در حق اقوام ایرانی
پزشکان برای مردم؛ از دیو تا دلبر!
آنچه در مورد نوع جدید COVID میدانیم
مدیران شهری و تقویت فرهنگ شهروندی
بودجه ریاضتی
ثبات نظامی، مقدمه ثبات سیاسی در عراق
ایران: یک باکس سیگار هدیه به خبرنگاران!
امیدواری به بودجه ۱۴۰۱