دیدار وزیر خارجه عراق با وزیر امور خارجه ایران نقش مهم عراق در مذاکرات تهران- ریاض

وزیر خارجه عراق با اشاره به نقش این کشور برای حل برخی از مسائل و چالش‌ها بین ایران و آمریکا گفت:‌ ما خواستار مذاکرات مستقیم بین تهران و واشنگتن هستیم.
به گزارش ایسنا، فواد حسین وزیر خارجه عراق عصر روز پنج‌شنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای ایرانی خود در تهران در پاسخ به سوال خبرنگاری در ارتباط با نقش عراق برای برقراری ارتباط بین ایران و آمریکا و برخی از مسائلی که بین دو کشور وجود دارد، تصریح کرد: روابط ایران و آمریکا برای عراق یک مسئله خارجی محسوب نمی‌شود بلکه یک موضوع داخلی است چرا که این روابط و تنش‌ها بین تهران و واشنگتن مستقیما بر وضعیت عراق تاثیر می‌گذارد و این دلایل مختلفی دارد. هر تنشی بین تهران و واشنگتن از نظر سیاسی و امنیتی تاثیرگذار است و در همین چارچوب هر گشایشی در روابط دو کشور نیز بر وضعیت عراق از نظر سیاسی، اقتصادی و امنیتی تاثیر مثبت دارد.
این دیپلمات عالی رتبه عراقی تصریح کرد: ما بر اساس منافع عراق با برادرانمان در تهران در مورد روابط تهران و واشنگتن صحبت می‌کنیم و براساس منافع عراق نیز با دوستانمان در واشنگتن در مورد روابط ایران و آمریکا صحبت می‌کنیم. ما در این زمینه فقط پیام رسان نیستیم و دیدگاه‌ها را نیز مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم. گاهی دیدگاه‌ها را در تهران به صراحت با برادرانمان در تهران مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم و به صراحت برخی دیدگاه‌ها را نقد می‌کنیم، همان طور که در واشنگتن نیز با صراحت دیدگاه‌هایمان را بیان می‌کنیم و برخی از سیاست‌های دولت آمریکا در مورد ایران را مورد انتقاد قرار می‌دهیم.
وی افزود: منفعت و مسائل عراق نیازمند این است که اگر بتوانیم کمک کنیم که دو طرف (ایران و آمریکا) دور میز گفت‌وگو بنشینند و ما خواستار انجام مذاکرات مستقیم بین تهران و واشنگتن هستیم. این مسئله را به آمریکایی‌ها گفته‌ایم و امروز و پیش از این نیز با برادرانمان در ایران این مسئله را مطرح کرده‌ایم. در دیداری که با آقای امیرعبداللهیان در نیویورک داشتم به ایشان گفتم که بهتر است گفت‌وگوی مستقیمی بین ایران و آمریکا انجام شود.


فواد حسین با اشاره به برگزاری مذاکرات وین اظهار کرد:‌ گفت‌وگوهای دور هفتم در وین تمام شده ولی به نظر ما مشکل در سازوکار مذاکرات است. مذاکرات ایران با طرف آمریکایی در جریان این مذاکرات غیرمستقیم و از طریق نماینده اروپا انجام می‌شود. ما فکر می‌کنیم که وقت آن رسیده که گفت‌وگوهای مستقیمی بین تهران و واشنگتن انجام شود تا دو کشور به تفاهمات مشترکی برسند نه فقط در موضوع هسته‌ای بلکه در مورد تحریم‌های تحمیل شده به ایران. وی با بیان اینکه در تلاش برای ایجاد ارتباط بین دو کشور هستیم و تلاش می‌کنیم که چنین اتفاقی بیفتد، افزود:‌ما نیازمند ارتباط مستقیم بین دو کشور هستیم و همان طور که گفتم تلاش می‌کنیم این اتفاق بیفتد. عراق در این زمینه نقش مهمی را می‌تواند ایفا کند چون ایرانی‌ها به عراق اعتماد دارند همان طور که آمریکایی‌ها به عراق اعتماد دارند و آنچه که وجود ندارد سازوکاری برای ارتباط بین تهران و واشنگتن است. وزیر خارجه عراق همچنین در این نشست مطبوعاتی در پاسخ به سوال یک خبرنگار ایرانی در مورد اقدام عراق جهت جبران خسارات وارد شده به امکان دیپلماتیک ایران در برخی از شهرهای عراق و وظایف دولت عراق در این ارتباط طبق کنوانسیون‌های بین‌المللی گفت: در خصوص اتفاقی که در مورد کنسولگری‌های ایران در نجف و کربلا صورت گرفت در زمانی که تظاهرات در این دو شهر برگزار می‌شد ما به دنبال این هستیم که میزان خسارت را برآورد کنیم. با طرف ایرانی در ارتباط هستیم تا این برآورد و میزان خسارات مشخص شود و سپس براساس نتایجی که حاصل می‌شود خسارات مربوطه را به طرف ایرانی خواهیم پرداخت. این موضوع براساس برآورد مشترکی که از سوی دو کشور انجام می‌شود، صورت خواهد گرفت. فواد حسین همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با نقش عراق در انتقال حسن ایرلو سفیر ایران در یمن به کشور برای تکمیل مراحل درمانش به خاطر ابتلا به کرونای حاد گفت:‌ درباره انتقال سفیر ایران در یمن به تهران که متاسفانه فوت کردند این را بگویم که دولت عراق در این زمینه تلاش‌های فراوانی کرد. از طرف آقای الکاظمی نخست وزیر عراق این تلاش صورت گرفت که با طرف سعودی برای انجام این کار ارتباط و رایزنی برقرار شود و از همین جا می‌خواهم از عربستان سعودی به خاطر همکاری با عراق جهت انتقال سفیر ایران از یمن به تهران تشکر کنم.
وی ادامه داد:‌ در همین جا می‌خواهم اشاره کنم که آمریکایی‌ها با عربستان در این خصوص همکاری داشتند. می‌خواهم از دیگر کسانی که این تلاش جدی را انجام دادند که از طریق عربستان سعودی زمینه انتقال سفیر ایران به تهران که بیمار بودند را فراهم کردند، تشکر و قدردانی کنم.
وزیر امور خارجه عراق همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اقدامات عراق در مورد پیگیری پرونده ترور سردار شهید ابومهدی المهندس و دیگر همراهانشان گفت:‌ کمیته‌های مختلفی در این خصوص برای تحقیق در این زمینه تشکیل شد. برخی از کمیته‌های مربوطه برخی پرونده‌ها را در این زمینه به پایان رساندند و برخی از این پرونده‌ها نیز همچنان باز است.
وی ادامه داد: این یک موضوع قضایی و حقوقی است و دستگاه قضایی ایران و عراق با یکدیگر در این زمینه همکاری دارند و این همکاری‌ها تا رسیدن به یک نتیجه مشخص ادامه خواهد داشت.
سایر اخبار این روزنامه
دور هشتم مذاکرات احیای برجام و اما و اگرها با چاشنی تهدید نظامی و ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت به وین امیدوار باشیم؟ محمدعلی وکیلی یک فنجان چای دردپهلو! علی‌رغم وعده مدیران 48 ساعت تا حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان پس از دو سال تعطیلی، اولین کنسرت به یاد هنرمندان درگذشته کرونا برگزار شد شکسته شدن طلسم کنسرت در پایتخت شلیک همزمان ۱۶ فروند موشک بالستیک در مرحله نهایی رزمایش سپاه برای حفظ جانِ مردم محدودیت‌ها بازگردد خطر شیوع انفجاری «اُمیکرون» دیدار وزیر خارجه عراق با وزیر امور خارجه ایران نقش مهم عراق در مذاکرات تهران- ریاض هشدار جدی فرمانده کل سپاه: صهیونیست ها دست از پا خطا کنند، دستانشان را قطع خواهیم کرد رونمایی از سیاست خارجی جدیدِ ترکیه؛ اردوغان به دنبال چیست؟ بیش فعالی ترکیه با سیاست های نوعثمانی اسلامی: سردار حاجی‌زاده : محسنی اژه‌ای اعلام کرد آمادگی دستگاه قضا برای کاستن از مشکلات حقوقی و قضایی ایتام و خانواده‌های آنها نشاط در جامعه و زیست بهتر