روزنامه آرمان ملی
1400/10/06
ارزيابي مثبت از ديدار يكساعته روحاني با رهبري
آرمان ملی - مطهره شفیعی: در روزهایی که مخالفان حسن روحانی برای کشاندن او به میز محاکمه از هیچ تلاشی دست بردار نیستند، خبری از دیدار یک ساعته او با رهبر انقلاب منتشر شد که دلواپسان را شوکه کرد. چند روز پیش نیز خبری درباره جلسات روزهای چهارشنبه روحانی و برخی نزدیکانش منتشر شد تا ثابت شود روحانی قرار نیست با دنیای سیاست خداحافظی کند. روز گذشته خبری در رسانهها درباره دیدار حسن روحانی با مقام معظم رهبری در رسانهها منتشر شد. این خبر به نقل از محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا منتشر شده است. وی چنین نوشته بود که «حتی اگر از محتوای دیدار اخیر یکساعته حسن روحانی با رهبر معظم انقلاب، هیچ خبری منتشر نشود، اصل خبر، پیام مهمی دارد برای اهالی سیاست. چه راست، چه چپ، چه دلواپس، چه...» اطلاعات زیادی از این دیدار منتشر نشده اما دیروز جواد امام فعال سیاسی اصلاحطلب جواد امام درباره دیدار حسن روحانی با مقام معظم رهبری گفت: خبرهایی در این خصوص در فضای مجازی مشاهده کردم، اما پیش از آن از دوستان مشترکی که با آقای روحانی داریم، شنیده بودم که چند هفته پیش این ملاقات صورت گرفته است. این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: آقای روحانی در گزارشی که به دوستانشان دادند بسیار ابراز رضایتمندی کرده بودند از جلسهای که با رهبری داشتند و صحبتهایی که رد و بدل شده است. وی درباره تاثیرات این دیدار بیان کرد: به هر حال یک عدهای هستند که تلاش میکنند اساساً این ارتباطات و دیدارها فراهم نشود و صورت نگیرد و این همان بحث نفوذ است که ما مطرح میکنیم، معتقدم این جریان در واقع کار دشمن را کم میکند و سعی میکند هر کسی را که در دایره نظام است، به جز یک گروه خاص، حذف کند و دایره خودیها به شدت تنگ شده است. امام تاکید کرد: آنچه که امروز مورد لطمه واقع شده است اساساً جمهوریت نظام است. این مسیر، مسیر ناکجا آبادی است و آنهایی که دلسوز کشور و نگران از این موضوع هستند بارها ابراز نگرانی کردهاند. وی یادآور شد: آقای روحانی ۸ سال رئیسجمهور این کشور بوده است، وی با تایید سیستمهای نظارتی و امنیتی برای شرکت در انتخابات حاضر شده و مردم به او رای دادهاند و این واقعیتها قابل حذف شدن و قابل کتمان نیست.این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: باید از تجربه هشت سال گذشته استفاده کرد؛ مانند آنچه که امروز درباره ضرورت مذاکره بیان میشود و خود آقایان هم به آن اذعان دارند و گفتهاند یکی از تجاربی که این روزها مورد استفاده قرار میگیرد تجربه مذاکرات دور قبل است که بسیار کارآمد بوده است. پیش از آن در 16 آذر امیر دبیریمهر، پژوهشگر و مدرس علوم سیاسی که سابقه سردبیری و اجرا در صداوسیما را نیز دارد از جزییات دیدار چندی قبل حسن روحانی و رهبری انقلاب چنین نوشت. دبیریمهر در صفحهی توئیتر خود نوشته است: «اخیرا و درپی درخواست حسن روحانی رئیس جمهور سابق ایران برای دیدار با آیتا... خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران، این دیدار بهطور خصوصی انجام شده است.در این دیدار حسن روحانی درباره عملکرد دولت خود بویژه در ماههای پایانی منتهی به تحویل دولت به مقام رهبری گزارش داده است. اخیرا برخی از نمایندگان مجلس و مقامات دولت سید ابراهیم رئیسی از پیش خوری بودجه های دولتی در پنج ماه پایانی دولت روحانی به شدت انتقاد کرده بودند.آخرین دیدار هیات دولت حسن روحانی با مقام رهبری هم با حواشی زیادی مواجه بود که برخی از آن با عنوان دلخوری رهبری از عملکرد حسن روحانی یاد کردند از این رو دیدار اخیر میتواند نوعی دلجویی از رئیس جمهور سابق تعبیر شود».روحانی مطیع رهبری
حسن روحانی همواره فرمایشات مقام معظم رهبری را سرلوحه کار قرار داده و هیچگاه اجازه نداده که بر خلاف نظر ایشان تصمیمی اتخاذ و اجرا شود. مقام معظم رهبری هم جز حمایت از دولت سخنی بیان نکردند تا روحانی و کابینه او با دلگرمی به اداره امور بپردازند به عنوان نمونه 3 آبان سال گذشته با انتقاد شدید و صریح از اقدام برخیها در برخورد با دولت و رئیس جمهور و هتک حرمت ایشان گفتند: «هتک حرمت حرام است و انتقاد با هتک حرمت تفاوت دارد ضمن اینکه امروز کشور بیش از هر زمان دیگری به همکاری و اتحاد و انسجام نیاز دارد.» یا خبرآنلاین در 30 مرداد سال گذشته به نقل از محمدباقر نوبخت نوشت: «رهبر انقلاب میدانند که جایگاه دولت تعیینکننده است و برای کمک به نظام به دولت کمک میکنند. ما همه فرزندان ایشان و سربازان نظام هستیم. ایشان همیشه از همه دولتها حمایت کردهاند و بهعنوان یکی از اعضای این دولت قدردان زحمات ایشان هستیم.» حسن روحانی هم بارها از حمایت مقام معظم رهبری قدردانی کرده است مانند 12 مرداد سال گذشته که در جلسه هیات دولت، ضمن تقدیر و تشکر از بیانات مقام معظم رهبری در روز عید سعید قربان، گفت: «دولت از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب استقبال کرده و کارگروه ویژه رفع موانع تولید را تشکیل میدهد.» چندی پیش هم حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران چنین از مخالفت رهبری با استعفای روحانی خبر داده بود: «زمانی که دیپلماسی شکست خورد دلیل نداشت در ایران با همان دولتی ادامه دهیم که سیاستش دیپلماسی است. اگر ملی فکر می کردیم و اگر رهبری صلاح می دانستند بعد از این اقدام خصمانهای که آمریکاییها و بی عرضگی که اروپاییها کردند، باید در ایران دولتی متناسب با آن فضا مستقر می کردیم، دلیل نداشت دولتی که شعار و سیاستش گفت وگو است و طرفهای مقابلش این گفت وگو را ترک کردند. میتوانست استعفا دهد. ما باید به کشور فکر کنیم، ما باید به مردم فکر کنیم، اینکه بگوییم دولت آقای روحانی آمده است و یک سال هم از دور دومش بیشتر نگذشته است ولی ترامپ تمام بازی را بهم زده است و اروپاییها هم بیعرضگی کردند پس این یعنی ما باید صبر کنیم تا دوره ایشان تمام شود؟ من به رهبری گفتم و شنیدم که آقای روحانی هم با رهبری مطرح کرده بودند اما رهبری در آن مقطع صلاح ندانستند.»
روحانی چه گفت؟
گفته میشود که محتوای نشست حسن روحانی با رهبری در مورد تشریح دستاوردهای دولت بودهاست. گویا روحانی گلایههایی از مخدوش ساختن دستاوردها و اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم مطرح کرده و رهبری هم به ایشان پاسخ دادهاند. همچنین گفته میشود که آقای روحانی در مورد ادعای خالی بودن خزانه و نقدینگی که از سوی برخی چهرههای دولت مستقر بیان شد در این نشست مطرح و در مورد آن توضیح داده شدهاست. در مورد واردات واکسن هم صحبت شده و آقای روحانی گفته که تمام این ۱۱۰ میلیون دز واکسن از قبل خریداری شده و پول آن هم پرداخت شدهبود.
سایر اخبار این روزنامه
افشاي سموم؛ امنيت غذايي در خطر؟
هنرمندان به جای «آزادی و شكوفايی» نبايد دنبال «نان» باشند
مذاكرات وين با بحران اوكراين بي ارتباط نيست
زنگ خطر پیک ششم با چرخش «اُمیکرون»
ارزيابي مثبت از ديدار يكساعته روحاني با رهبري
عادل در تلويزيون؛ با برنـــامه تــازه -بدون نود
بازهم معماي سود سپرده بانكي
حملــه «کــیـهان» به «مهــــدویکیا»!
ایستگاه هشتم؛ اوضاع امیدوارکننده است
تاثیرات حذف ارز ترجیحی بر تولید
روند مذاکرات برجام به سمت توافق
ایران، نیازمند تحول بنیادین در ساختار اداری