روزنامه جوان
1400/10/07
ایران چیزی بهنام «ضربالاجل وین» نمیشناسد
سخنگوی وزارت خارجه، دیروز در واکنش به موضع مشاور امنیت ملی امریکا تأکید کرد که تیم مذاکرهکننده ایران تا زمانی که لازم باشد در وین میماند، تنها به توافق خوب رضایت خواهد داد و اسیر ضربالاجلهای ساختگی نخواهد شد. وزیر خارجه نیز از دستیابی به سند جدید سخن گفت که برخلاف تلاش طرفهای غربی به ویژه امریکا برای مقصر جلوه دادن ایران در شکست احتمالی مذاکرات، نشان از قاطعیت تهران برای دستیابی به توافقی مناسب دارد. به گزارش «جوان»، جیک سالیوان در ادامه تحرکات امریکایی - صهیونیستی برای جهتدهی به مذاکرات هستهای، چهار شنبه گذشته در سفر به اراضی اشغالی گفت که مذاکرات کنونی با ایران ممکن است پس از گذشت چند هفته، دیگر ادامه پیدا نکند. وی تنها در این حد توضیح داد: «تاریخ دقیق را بهطور علنی اعلام نمیکنیم، اما میتوانم بگویم که پشت درهای بسته درباره چارچوبهای زمانی صحبت میکنیم.»سعید خطیبزاده روز دو شنبه در جریان نشست هفتگی با خبرنگاران داخلی و خارجی به پرسشی درباره اظهارات سالیوان اینطور پاسخ داد: «امیدواریم سالیوان به ضربالاجلهای خودخواندهای که اعلام میکند خودش باور داشته باشد. در وین هستیم که در اولین فرصت به توافقی خوب برسیم. توافقی که مطمئن شویم آنچه امریکا روی کاغذ متعهد میشود با تضمینهای عینی که از آن میگیریم در عمل هم نتایج آن را مشاهده کنیم.» خطیبزاده تأکید کرد: «برای ایران هیچ کدام از این تاریخهای ساختگی قرارداد الزامآور نیست و هدف ما تنها رعایت خطوط قرمز و منافع مردم است. به وین میرویم که به نتیجه برسیم و این کارزارهای رسانههای برای ما مهم نیست.»تکرار بازی مقصر جلوه دادن ایران
این سخنان سالیوان را میتوان به نوعی دست پیش گرفتن امریکاییها تعبیر کرد. در شرایطی که تمامی شواهد حاکی از عزم جزم ایران برای دستیابی به توافقی منصفانه است، طرف امریکایی همچون ادوار گذشته مذاکرات، تلاش میکند با فضاسازی در صورت شکست مذاکرات، ایران را مقصر جلوه دهد. اگرچه ایران از توافق در کوتاهترین زمان استقبال میکند، اما در اضطرار قرار ندارد و همانطور که خطیبزاده هم دیروز بر آن تأکید کرد، ایران فقط به توافق خوب رضایت خواهد داد. پروفسور هاینزگرتنر استاد دانشگاه وین در تأیید این نگاه گفت: «رسانهها اینطور القا میکنند که هر شکستی در مذاکرات از قبل برنامهریزی شده و تقصیر ایران است و پیشنهادات ایران صلح آمیز نیست در حالی که من از نزدیک و در وین شاهد عملگرایی ایران هستم.»
فیلم مانور پیامبر اعظم را ببینید
خطیبزاده در نشست ظهر دو شنبه در پاسخ به خبرنگار «جوان»، به لفاظیهای یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی هم پاسخ داد. لاپید اخیراً در قالب چند گفتگو با رسانههای غربی از جمله نیویورکتایمز، تلگراف و روزنامه ولت آلمان سعی کرده توپ را به زمین ایران بیندازد تا جایی که حتی از تهدید در قالب پیشنهاد طرحی اضطراری نیز رویگردان نبوده است. سخنگوی وزارت خارجه گفت: «رژیم غاصب تهدید نظامی میکند. پاسخ آن مانور پیامبر اعظم است. پیشنهاد میکنم آنها یک بار دیگر فیلمهای این مانور را ببینند.»وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: «رژیم اشغالگر و جعلی صهیونیستی هیچگاه پنهان نکرده که در مخالفت کامل با هرگونه ترتیبات منطقهای و بینالمللی است که به رفع و رجوع موضوعات در منطقه بینجامد. این رژیم ریشه در ناامنی و ترور دارد و از همان منبع ارتزاق میکند. حیات این رژیم در ناامنی است.» این دیپلمات ایرانی به صهیونیستها یادآور شد: «چه در دوران برجام، چه در مسائل دیگر از جمله ترور سردار سلیمانی، امروز رئیسجمهور سابق امریکا اعلام میکند نخستوزیر سابق این رژیم او را فریب داده است و این فارغ از کسانی که میخواهند با این رژیم عادیسازی کنند، سرنوشت محتوم آنهاست. این رژیم این حرفها را برای تأثیرگذاری در تهران عنوان نمیکند بلکه برای گرانفروشی به کسانی است که منافع این رژیم را در اروپا و امریکا تأمین میکنند.»
دستیابی به سند جدید و مشترک
در دور پیشین مذاکرات وین، طرفین توانستند به متن تازهای به عنوان مبنای مذاکرات دست یابند. در حالی که طرف مقابل در روزهای نخست از بحث در مورد متون پیشنهادی ایران خودداری میکرد، با پافشاری هیئت ایرانی پیشنهادهای ایران به رسمیت شناخته شد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح روز دو شنبه در جمع خبرنگاران در این مورد گفت: «فکر میکنم با توجه به اینکه امروز سند مشترک و قابل قبولی روی میز مذاکرهکنندگان داریم که آنها را اسناد یک دسامبر و ۱۵ دسامبر میخوانیم هم در موضوع هستهای و هم در بحث تحریمها، یعنی دیگر سند ژوئن ۲۰۲۱ را کنار گذاشتیم، به سند جدید و مشترکی رسیدیم.»
وزیر خارجه خاطرنشان کرد: «از امروز مذاکرات ما حول آن سند مشترک شروع میشود، از جمله موضوعات در دستورکار در مذاکرات جاری ما بحث تضمین و راستیآزمایی است.»امیرعبداللهیان جزئیات بیشتر را اینطور تشریح کرد: «برای ما مهمترین مسئله این است که باید در ذیل این واژهها و موضوعات به نقطهای برسیم که اولاً نفت ایران به آسانی و بدون هیچ منعی فروخته شود و پول نفت به صورت ارزی در حسابهای بانکی ایران وارد شود و ما از همه مزایای اقتصادی پیشبینی شده در برجام بتوانیم استفاده کنیم.» خطیبزاده نیز دیروز به این موضوع پرداخت و گفت: «ما از موضوعات شکلی عبور کردیم و بعد از دور هفتم به دو سند جدید رسیدیم. پیشنهادات و نظرات ایران کاملاً در آنها گنجانده شده. امروز دو سند جدید داریم و سند رفع تحریمها سندی است که به صورت خاص تمرکز ویژه مذاکرهکنندگان ملت است.»سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: «انتظار داریم طرف مقابل تعهد و جدیت خود را نشان دهد که آمدهاند به توافق معنادار و منطبق با حقوق بینالملل برسند. روزهای آتی نشان میدهد پاسخ جدیت ایران از طرفهای مقابل داده خواهد شد. موضوعات راستیآزمایی و موضوعات دیگر در کنار آنها پیگیری و دنبال میشود.»
سایر اخبار این روزنامه
آسیبهای اجتماعی از بودجه ۱۴۰۱ جامانده است
۷/۵ میلیون بیسواد آمار باسوادی را به حاشیه راند
نمایشی از دستاوردهای د انشگاهی مقابله با تحریم
تمکین معترضان انتخابات عراق به قانون
ایران چیزی بهنام «ضربالاجل وین» نمیشناسد
دستگاه قضا و پلیس مناقشه سرقت را حل کنند
کیسه تازه فوتبال برای بیت المال
پر از انرژی و حال خوب برگشتیم
اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای کشاورزی در دی ماه
چلهنشینی مدعیان جوان سیمرغ
ابلاغ ۴ دستور قضایی در رعایت حقوق متهمان
رزمایش پیامبر اعظم (ص) و معادلاتی که باید تغییر کند
گزارش اینترنشنال، داد دراویش را هم بلند کرد!