باید صادق‌الوعد باشیم

رئیس جمهور روز گذشته در جلسه هیأت وزیران، با تأکید بر اینکه دولت سیزدهم باید صادق‌الوعد باشد و وعده‌ای ندهیم که نتوانیم به آن عمل کنیم، تأکید کرد: بزرگ‌ترین سرمایه دولت، اعتماد مردم به این دولت است و تناقض در سخن و عمل این اعتماد را مخدوش می‌کند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی همچنین با تأکید بر لزوم شایسته‌سالاری در هرگونه  تغییر و نصب در دولت، خطاب به همه مسئولان و مدیران دستگاه‌های اجرایی، اظهار کرد: اگر بنا بر ابقای مدیران زیرمجموعه خود دارید، این کار را انجام دهید و اگر جابه‌جایی مدیری را ضروری می‌دانید، در این کار تسریع کنید؛ چرا که بدنه اجرایی کشور باید در اجرای برنامه‌های تحولی مورد نظر دولت منسجم و دارای انگیزه و دغدغه باشد.
رئیس جمهور در ادامه با تشکر از وزیر آموزش و پرورش برای اهتمام به برگزاری کلاس‌های درس و آزمون‌های مدارس به صورت حضوری، گفت: باید همه تلاش خود را برای ارتقای آموزشی و علمی کشور و جبران عقب‌ماندگی‌های دوران کرونا بکار گیرند.
قدردانی از شهرداری تهران


آیت‌الله رئیسی همچنین با قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات شهرداری تهران برای جمع‌آوری معتادان متجاهر، پاکسازی مناطق تجمع آنان و نیز ساماندهی وضعیت کودکان کار، تصریح کرد: این اقدامات در کنار رسیدگی به وضعیت معتادان و کودکان کار، باعث ارتقای امنیت خاطر شهروندان می‌شود و بسیار مناسب است که طرح جامعی در این راستا تهیه و در تمام شهرهای کشور اجرایی شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مباحث مطرح در جامعه درباره سود تسهیلات بانکی و شبهات موجود در این باره گفت: این موضوع باید یکبار برای همیشه در دولت سیزدهم ساماندهی شود. لازم است کارگروهی متشکل از صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه تشکیل شود و بر اساس بررسی دقیق و میدانی و نه صرفاً بر اساس گزارش‌های بانک‌ها، وضعیت سود تسهیلات بانکی را بررسی و شبهات موجود در این باره را رفع کنند.
همچنین در این جلسه طرح بررسی وضعیت شرکت‌های دولتی زیانده در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد در مدت یک هفته وزارتخانه‌های ذیربط پیشنهادهای خود را برای واگذاری یا سودآور کردن این شرکت‌ها به دولت ارائه دهند.
جلسه شورای عالی امور ایرانیان خارج کشور
همچنین عصر دیروز آیت‌الله رئیسی در جلسه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور بر تلاش همه جانبه برای رفع مشکلات و استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج، تأکید کرد و گفت: نخستین گام تحول در ساختار و سازوکار تصمیم‌گیری شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور و دبیرخانه این شورا است.
رئیس جمهور، ایرانیان خارج از کشور را ظرفیت و فرصت بزرگ، توصیف کرد و اظهار داشت: دستیابی به نتیجه مطلوب در برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌ها برای ایرانیان خارج کشور، نیازمند تحول در فرایند است تا براساس آن، ایرانیان به این ادراک برسند که مسئولان جمهوری اسلامی ایران قصد دارند به حقوق آنان توجه کنند.
دکتر رئیسی گفت: لازم است در فرایند تصمیم‌گیری تا اجرا، تحول ایجاد شود و اگر این فرایند با عمل و اقدام همراه نباشد، اتفاق قابل توجهی ایجاد نخواهد شد.
رئیس جمهور دغدغه‌مندی درخصوص مشکلات و نگرانی‌های ایرانیان خارج کشور را حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: باید این احساس در بین دست‌اندرکاران و مسئولان مربوطه باشد که موفقیت ایرانیان خارج از کشور، موفقیت ایران است و هر آسیبی که آنها ببینند، به نوعی آسیب به کشور است و نیز این تلقی شکل بگیرد که آنها آبروی نظام و کشور هستند. آیت‌الله رئیسی آمار دقیق از شمار و وضع ایرانیان خارج از کشور را برای تصمیم‌گیری در این زمینه ضروری دانست و گفت: یکی از نکات مهمی که باید شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور و دبیرخانه آن با جدیت پیگیری کند، کسب آمار دقیق از شمار و وضع ایرانیان خارج از کشور است.
رئیس جمهور افزود: براساس قانون مدنی ایران که تابعیت را ریشه در خون و خاک می‌داند، نسل‌های دوم و سوم ایرانیان خارج از کشور نیز ایرانی تلقی می‌شوند، هر چند تابعیت کشور دیگری را نیز داشته باشند.
هیچ‌کس ممنوع‌الورود نیست
دکتر رئیسی با تأکید بر تلاش برای تقویت هویت اسلامی- ایرانی در بین ایرانیان خارج از کشور، گفت: احساس تعلق خاطر به وطن و دین در وجود همه ایرانیان موج می‌زند و از جمله وظایف دستگاه‌های مسئول این است که این هویت را در بین ایرانیان خارج از کشور تقویت کنند.
رئیس جمهور بر ضرورت تسهیل تردد ایرانیان خارج از کشور به داخل تأکید کرد و گفت: هیچ‌کس ممنوع‌الورود نیست و همه ایرانیان می‌توانند به داخل کشور تردد کنند و برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری در این زمینه به نحوی باشد که ایرانیان بدون مانع و به‌راحتی بتوانند به وطن خود تردد کنند.
آیت‌الله رئیسی گفت: شرایط انتقال پول به داخل کشور و افتتاح حساب از سوی ایرانیان خارج از کشور از دیگر اموری است که پیگیری و رفع مشکلات آن ضروری است و خبر تصمیم‌گیری دراین باره باید بلافاصله به اطلاع ایرانیان خارج از کشور برسد.
رئیس جمهور گفت: تدوین قانون جامع برای ایرانیان خارج از کشور که بتوانند از همه بایدها و نبایدها اطلاع یابند، کاملاً ضروری است و لازم است این قانون هر چه زودتر در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.
دکتر رئیسی در ادامه بر ضرورت پیگیری و فعال کردن مدارس خارج از کشور تأکید کرد و گفت: وزیر آموزش و پرورش مشکلات این حوزه را با دقت پیگیری کند تا فرزندان ایرانیان خارج از کشور بتوانند در این مدارس تحصیل کنند.
رئیس جمهور با اشاره به تلاش و جوسازی بدخواهان ملت ایران در ایجاد ترس و ناامیدی در بین ایرانیان خارج از کشور برای مراجعه نکردن آنان به ایران، تصریح کرد: صدا و سیما و دستگاه‌های فرهنگی، با فعالیت رسانه‌ای و تبلیغی این ادراک را ایجاد کنند که همه ایرانیان می‌توانند به راحتی به داخل کشور مسافرت کنند. آیت‌الله رئیسی همچنین بر اهمیت تسهیل در سرمایه‌گذاری ایرانیان خارج از کشور تأکید کرد و گفت: این نوع سرمایه‌گذاری‌ها نیازمند حمایت، تضمین سود و امنیت است و سرمایه‌گذاران باید در عمل مشاهده کنند که از فعالیت آنها حمایت می‌شود.
رئیس جمهور از سفرا و رایزنان فرهنگی نیز خواست فعال باشند و منتظر نباشند ایرانیان به آنان مراجعه کنند، بلکه خود در اجتماعات ایرانیان حضور یابند و خواسته‌ها و مشکلات آنها را پیگیری کنند. آقای رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت روز بصیرت و میثاق با ولایت، اظهار داشت: بصیرت، هدیه الهی است که می‌تواند مسیر درست را به انسان بنمایاند و یکی از الگوهای این عرصه شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی است.
آیت‌الله رئیسی تأکید کرد: امروز بیش از همیشه نیازمند بصیرت هستیم و ضرورت دارد همه بویژه دست‌اندرکاران، همواره با بصیرت و دشمن‌شناسی حرکت کنند.
 روند نزولی کاهش نقدینگی در کشور
همچنین در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که سه‌شنبه شب به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور تشکیل شد، گزارشی از وضعیت رشد نقدینگی در کشور ارائه شد. بر اساس این گزارش که مبنای آن آمار بانک مرکزی بود، رشد ماهانه نقدینگی در کشور روند نزولی داشته و در آبان نسبت به ماه قبل از آن  ۲/۱ درصد کاهش یافته است.
رئیس جمهور پس از ارائه این گزارش تأکید کرد: همه دستگاه‌ها بویژه وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی همچنان خود را به کاهش روند رشد نقدینگی متعهد بدانند و به تلاش در این زمینه ادامه دهند.
در ادامه این جلسه وزیر راه و شهرسازی گزارشی از میزان پیشرفت کار اجرای  بزرگ‌ترین پروژه‌های ریلی، هوایی و جاده‌ای و تأمین مسکن در کشور ارائه کرد. رئیس جمهور نیز پس از طرح این گزارش سرعت دادن به روند اجرای طرح‌های زیربنایی در حوزه راه و مسکن را ضروری دانست.
 تعیین ترکیب کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال در دولت
گفتنی است هیأت دولت در جلسه روز گذشته خود که به ریاست آیت‌الله رئیسی برگزار شد، ترکیب کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال و حدود اختیارات تفویضی خود در آن را تعیین کرد.
توسعه زیرساخت‌های اقتصاد دیجیتال، برطرف کردن موانع و شتاب بخشی به شکل‌گیری زیست بوم اقتصاد دیجیتال در کشور، حمایت از پلتفرم‌ها و کسب و کارهای دیجیتال و فناوری پایه در کشور و نیز برطرف کردن موانع فعالیت پلتفرم‌های ایرانی در سطح بین‌المللی از جمله وظایف کارگروه یاد شده است.
گشایش سرکنسولگری چین در بندرعباس
هیأت وزیران به پیشنهاد وزارت امور خارجه و به استناد ماده واحده قانون کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی، با صدور مجوز برای گشایش سرکنسولگری جمهوری خلق چین در شهر بندرعباس با رعایت عمل متقابل و سایر قوانین و مقررات مربوط موافقت کرد.