مخمصه بایدن درمورد ایران در سال ۲۰۲۲

المیادین در مطلبی به قلم قاسم عزالدین نوشت: دولت بایدن به امید حفظ سیطره جهانی آمریکا و نجات آن از شکست حتمی اش در قرن ۲۱، جنگ‌های نزدیکی را پیش روی خود دارد، اما در مقابله با افزایش قدرت چین و روسیه، به مسابقه تسلیحاتی هسته‌ای و قدرت نمایی نظامی پناه می‌برد تا جایگاه خود در رقابت بین المللی را بهبود بخشد؛ و در صورتی که برای مقابله با ایران نیز به این گزینه متوسل گردد، می‌تواند موجب بروز یک جنگ منطقه‌ای گسترده شود.
به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: در حالی که آمریکا از کاهش سیطره جهانی خود رنج می‌برد، اسرائیل هم در شرایط تبدیل شدن از پلیس منطقه که در خدمت استراتژی آمریکا و غرب بود، به یک پایگاه نظامی سقوط کرده است که نیاز به حمایت دارد.
در همین رابطه، وزیر خارجه اسرائیل و رئیس ستاد مشترک آن، درخواست کمک کرده و در مورد تبدیل شدن ایران به یک قطب منطقه‌ای که می‌تواند معادلات قرن را بر هم زند و نیز در رابطه با چشم پوشی آمریکا از سرنوشت اسرائیل هشدار دادند.
آتش‌بس آمریکایی در جبهه ایرانی؟


تنگنای بایدن، آن است که در برابر دو گزینه دشوار قرار دارد، چرا که نه می‌تواند روابط با ایران را عادی سازی کرده و به هیبت آمریکا آسیب برساند و نه می‌تواند برای حل اختلافات با ایران به اروپایی‌ها متوسل شود، به این دلیل که تروئیکای اروپایی خود را از ورود به مشکلات استراتژیک پیچیده دور کرده و چه بسا ادامه قطع رابطه بین ایران و آمریکا، خدمتی باشد به دولت‌های اروپایی.
گزینه دیگری که برای اوباما و ترامپ نیز دشوار بود، گزینه جنگ مستقیم با ایران و یا جنگ به واسطه اسرائیل است، گزینه‌ای که می‌تواند به سرعت آمریکا را از قرار گرفتن در صدر دولت‌های قدرتمند در قرن ۲۱ به پایین بکشد، چرا که ایران و محور مقاومت توان مقابله طولانی مدت و تغییر معادلات استراتژیک در خاورمیانه را دارند و در ادامه، روسیه و چین می‌توانند بر ایالات متحده پیشی بگیرند.
ادامه خط مشی ترامپ دیگر برای بایدن ممکن نیست، از این جهت که ایران برای حمایت از نفت کش‌های خود در خلیج فارس وارد عمل شده و تلاش کرد منطقه را از حضور نظامی آمریکا خالی کند.
منتفی شدن این گزینه ها، در برابر بایدن راهی جز آتش بس باقی نمی‌گذارد و به این ترتیب، آمریکا مجبور می‌شود از امتیاز تحریم‌ها و حکمرانی بر دولت‌ها و ملتها، چشم پوشی کند.
در جریان مذاکرات غیر مستقیم، ایران پیش نویس ژوئن ۲۰۲۰ را رد کرده و دو پیش نویس جدید را توسط مذاکره کننده ارشد خود، علی باقری کنی مطرح کرد. تلاش برای توافق موقتی در راستای رفع تحریم‌ها در مقابل توقف غنی سازی اورانیوم همچنان ادامه دارد، همانطور که تلاش‌های آمریکا و اروپا مبتنی بر جای دادن برنامه‌های موشکی و سیاست‌های دفاعی و خارجی ایران و مشارکت طرف‌های منطقه ای و اسرائیل در ضمن مذاکرات همچنان پابرجاست.
رزمایش‌های «پیامبر اعظم ۱۷» و شبیه سازی حمله به دیمونا با ۱۶ موشک بالستیک، نشان دهنده آن است که هر تحرکی علیه ایران با پاسخ قاطع نظامی مواجه می‌شود. چه بسا پیام این رزمایش ها، پیش از اسرائیل، متوجه آمریکاست تا تل اویو را مورد حمایت قرار ندهد.
در این میان، حسین امیر عبداللهیان تصریح کرده است هر توافقی باید تضمین کننده فروش نفت و دستیابی به بهای آن بدون هیچ مانعی باشد. در مقابل پایبندی تمام طرف‌ها به توافق، لغو تحریم‌ها و تضمین اینکه واشنگتن دوباره از توافق خارج نشود، ایران هم به بازرسان آژانس اجازه حضور در تاسیسات هسته‌ای خود را می‌دهد. با این روزنه‌ای که ایران ایجاد کرده، برای بایدن دشوار است که تن به آتش بس با ایران ندهد.
سایر اخبار این روزنامه
هشدار رئیس دستگاه قضا در بازدید سرزده باید از هرگونه تاخیر در اجرای احکام قضایی اجتناب شود غلامرضا کمالی پناه چه کسانی سلامت مردم را به خطر می‌اندازند؟ عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب: دیدار اخیر حسن روحانی با رهبر انقلاب دیداری معمولی بود کنسرت‌های موسیقی با افزایش بسیار قیمت بلیت‌ها کارشان را از سر گرفتند موسیقی برای از ما بهتران ظرفیت گرمخانه‌ها کمتر از بی‌خانمان‌ها است اتوبوس‌خوابی چهره جدید فقر دور هشتم مذاکرات وین؛ چقدر به توافق نزدیک شده‌ایم؟ کفه سنگین امیدواری نسبت به نا امیدی «ابتکار» راه‌های جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت‌ها در سال آینده را بررسی کرد تورم مهمان اقتصاد در سال ۱۴۰۱ رئیس جمهوری در جلسه هیات دولت: وعده‌ای ندهیم که نتوانیم به آن عمل کنیم فاطمی‌امین: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نوعی اصلاح نظام یارانه‌ای در کشور است وزیر اطلاعات: یوم‌الله ۹ دی، روز بصیرت و میثاق امّت با ولایت است بیانیه شورای نگهبان: فتنه ۸۸ با هدایت‌های حکیمانه رهبری و لبیک آحاد ملت در ۹ دی خنثی شد در ترکیه چه می‌گذرد؟ املاک ایرانی‌ها را به نصف قیمت می‌خرند مخمصه بایدن درمورد ایران در سال ۲۰۲۲ قالیباف: 19 دی مجلس کلیات بودجه ۱۴۰۱ را بررسی می‌کند