روزنامه ابتکار
1400/10/11
ماهوارهبر سیمرغ چه ویژگیهایی دارد؟ پرواز دوباره سیمرغ
ماهوارهبر سیمرغ را باید یکی از پیشرفتهترین ماهوارهبرهای جهان دانست.به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، روز نهم دی ماه بود که ماهوارهبر سیمرغ به فضا پرتاب شد. این ماهوارهبر توانست ۳ محموله تحقیقاتی را به صورت همزمان با موفقیت به فضا پرتاب کند.
سید احمد حسینی، سخنگوی فضایی وزارت دفاع دراین باره گفت: در این پرتاب عملکرد اجزای پایگاه فضایی و عملکرد مراحل ماهوارهبر به درستی انجام و در نهایت اهداف تحقیقاتی مدنظر از این پرتاب حاصل شد. در این ماموریت تحقیقاتی فضایی، برای نخستین بار ۳ محموله تحقیقاتی به صورت همزمان به ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری و با سرعت ۷ هزار و ۳۵۰ متر بر ثانیه پرتاب و محقق شد.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع با بیان اینکه در این پرتاب دادههای تلهمتری از فرآیند پرتاب به طور کامل احصاء شد، خبر داد که با تطبیق دادهها و تطبیق عملکردها، برنامه ریزی لازم جهت پرتاب عملیاتی انجام خواهد شد.
این پرتاب در راستای اجرای سند توسعه هوافضا انجام شد که در سال ۱۳۹۱ به تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی رسیده بود. در دومین بخش از این سند، مدار ۵۰۰ کیلومتر دایروی با ماهوارهبر سیمرغ در نظر گرفته شده است.
این مهم در حالی با موفقیت انجام شد که پس از دستیابی کشور به توانمندی بومی فضایی و ایجاد قابلیت پرتاب ماهوارههای کوچک با ماهوارهبرهای سفیر و قاصد، توسعه پرتابگرهای با قابلیت بالاتر مدنظر قرار گرفت. در همین راستا، طراحی و توسعه پایگاه فضایی امام خمینی(ره) و ماهوارهبر سیمرغ در برنامه صنعت فضایی کشور قرار گرفت.
وقتی سیمرغ دوباره به پرواز درآمد
وقتی سیمرغ روز گذشته دوباره پرواز کرد، توجه همه را برد به دوردستها. البته این نخستین پروازش نبود، بلکه پیشتر نیز چند پرواز انجام داده بود. در واقع میتوان گفت که شروع پرتاب ماهوارهبرهای سیمرغ از سال ۱۳۹۶ و به عبارتی از ۱۳۹۵ آغاز شده است. این بار اما در پرتاب نهم دیماه ۱۴۰۰، موفقیتهای این ماهوارهبر بیش از گذشته به همه اثبات شد.
سیمرغ، یک ماهوارهبر دو مرحلهای است که با خوشهای کردن چهار موتور سفیر در مرحله اول توانایی حمل ماهوارههای ایرانی را داراست. این قابلیت باعث می شود بتوانیم ماهوارههای سنگینتری را به مدار حمل کنیم و از طرفی هم، چندین ماهواره کوچک را در یک پرتاب به فضا پرتاب کنیم.
این ماهوارهبر طولی در حدود ۲۵/۹ متر، وزنی در حدود ۸۷ تُن و سرعتی تا حدود ۷ هزار ۵۰۰ متر بر ثانیه دارد. باید این نسل از سیمرغ را بهبودیافته نسلهای قبل دانست. چراکه ویژگیهای فنی این موشک نسبت به نسلهای قبلی ارتقاء پیدا کرده است.
ویژگیهای فنی آن عبارتند از؛ اول، دارای سوخت پیشران مایع. دوم، دارا بودن ۴ موتور بهینهشده پیشران. سوم، قابلیت پرتاب ماهواره تا ۲۵۰ کیلوگرم. چهارم، قابلیت پرتاب ماهواره به مدار حدود ۵۰۰ کیلومتری زمین. پنجم، توان تزریق ماهوارههای چند صد کیلوگرمی در مدارهای نزدیک به زمین و ششم، امکان انتقال ماهوارهها در مدار بازگشتناپذیربیش از ۱۰۰۰ کیلومتر از سطح زمین.
طبق گفته سخنگوی فضایی وزارت دفاع، پرتاب اخیر یک پرتاب تحقیقاتی بود و باید منتظر پرتابهای بعدی نیز ماند. هنگامی که یک پرتاب موفقیتآمیز باشد در راستای آن وعدههای پرتاب نهایی در آینده داده میشود.
سایر اخبار این روزنامه
ماهوارهبر سیمرغ چه ویژگیهایی دارد؟
پرواز دوباره سیمرغ
محمد علی وکیلی
آیا موضع رئیسی اعتمادساز خواهد شد؟
چقدر باید از امیکرون بترسیم؟
گردش سویه جدید کرونا در کل کشور
آیا پول و روابط در سینما تاثیری در واگذاری نقشهای مختلف دارد؟
مافیای نقش فروشی
واکنش یک اقتصاددان به تصمیم دولت برای واریز ۱۵ لیتر بنزین به هر کدملی
مردم دلال بنزین میشوند؟
رئیس جمهوری کمیته حقیقت یاب تشکیل و به مردم گزارش مستند دهد
انتصابات فامیلی، «عملیات روانی» یا پاشنه آشیل دولت؟
«ابتکار» حواشی به وجود آمده پیرامون صنعت خودروسازی را بررسی کرد
از مالکیت یک گاوداری تا ماجرای احتکار
رئیسی در دیدار رئیس جمهوری با مراجع تقلید:
گرانیها و تورم به زودی متوقف میشود
اولیانوف:
در وین شاهد پیشرفت بودهایم
امام جمعه موقت تهران:
ترامپ و تمام آمران و عاملان ترور شهید سلیمانی مجازات خواهند شد
مرکز پژوهشهای مجلس بررسی کرد
قاچاق در ایران چگونه انجام میشود؟
استمرار رایزنیها به طور غیر رسمی میان ایران و هیئتهای مستقر در وین
سردار فدوی:
رزمایش سپاه پاسخ «اراجیف» صهیونیستها را داد