فانوس‌های «عمار» روشن شد

آیین افتتاحیه دوازهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار با تقدیر از برگزیدگان بخش‌های «فیلم ما»، «فیلمنامه»، «نماهنگ»، «پویانمایی» و «برنامه تلویزیونی» برگزار شد.
هیئت داوران جشنواره فیلم عمار در مراسم افتتاحیه این رویداد که شب گذشته برگزار شد در بخش «فیلم ما»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «پژوهش و پیگیری خوب و استفاده از آرشیو مناسب، از سوی گروهی نوجوان، با وجود سختی دسترسی به محیط نظامی» به اثر «نبرد البرز» به کارگردانی «محمدجواد توکلی» اهدا کرد. در این بخش، هیئت داوران جشنواره، اثری را شایسته دریافت فانوس ندانست.
بخش فیلمنامه
همچنین در بخش «فیلمنامه»، هیئت داوران دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار لوح افتخار این بخش را به اثر «توتا» به نویسندگی «محمد صبوحی» به دلیل «پرداختن به مشکلات سیستان‌وبلوچستان در قالب داستان» و اثر «سه خواهر» به نویسندگی «محبوبه معراجی‌پور» به دلیل «موضوعی بکر، نگاهی نو به مفهوم بلازدگی در سرنوشت خانواده» و فانوس این بخش را نیز به اثر «پروانه» به نویسندگی «حسین جعفری» به دلیل «پرداختن به حماسه سوسنگرد و مسئله زن در انقلاب اسلامی» تقدیم کرد.


بخش نماهنگ
در بخش مسابقه «نماهنگ» داوران جشنواره متشکل از هادی آرزم، محمدمهدی سیار، مهدی نقویان و محمد حسین‌زاده، ضمن تقدیر از اثر «حس هشتم» به کارگردانی «سجاد معارفی» و با بازی درخشان بازیگر کودک خانم «النا حکیم‌زاده» لوح افتخار این بخش را به علت «ایجاز در بیان و روایت استعاری، انتخاب هوشمندانه موسیقی و دستیابی به تکنیک اجرای مطلوب» به اثر «ابراهیم در آتش» به کارگردانی «آرش آقاجانی» و اثر «ایرانیوم» به کارگردانی «سیدمهدی کرباسی» به علت «جسارت در انتخاب سوژه، نگاه جامع‌نگر و بیان هنرمندانه» اهدا کردند. همچنین فانوس این بخش نیز به اثر «روز انتخاب» به کارگردانی «رضا ثقفی» به علت
«نقد سیاسی- اجتماعی به زبان مخاطب نوجوان، تنوع در سبک‌ها و ساز‌های موسیقی و استفاده از طنز و فضای فانتزی در فرم اثر» تعلق گرفت. در این بخش، جایزه ویژه دستاورد هنری نیز توسط هیئت داوران به دلیل خلق اشعار و ترانه‌های ارزشمند و جریان‌ساز در سال‌های اخیر به آقای قاسم صرافان اهدا شد. قاسم صرافان در این دوره جشنواره عمار نیز شعر دو اثر «انتخاب» و «ایرانیوم» را سروده بود.
بخش پویانمایی
در بخش مسابقه «پویانمایی»، داوران جشنواره متشکل از محمد سرشار، مصطفی حسن‌آبادی و فرهاد عظیما ضمن تقدیر از اثر «جهادگران آسمانی» به کارگردانی «مجید محودی» و اثر «چهارگوش» به کارگردانی «حامی رسولی»، لوح افتخار این بخش را به علت «شجاعت در پرداختن به موضوع علمی و تخیلی درباره آینده ایران» به اثر «کاوه و کشتی فضایی» به کارگردانی آقای «حسین حسن‌نژاد» اهدا کرد. فانوس این بخش نیز به اثر «پیش از بهشت» به کارگردانی آقای «احمد حیدریان» به علت «آفرینش اثری جهانی با نگاهی شاعرانه به مسئله فلسطین» تقدیم شد.
مسابقه برنامه تلویزیونی
در بخش مسابقه «برنامه تلویزیونی»، هیئت داوران جشنواره، آقایان سیدمحمدعلی (اقبال) واحدی، علی فروغی، یاسر قدسی و یاسر جلالی، در بخش برنامه تلویزیونی ترکیبی، لوح افتخار این بخش را به اثر «حبیب نخلستان» به تهیه‌کنندگی آقای «علی گلشاهی» به دلیل «نوآوری، سادگی، تناسب دکور و محتوا» و همچینن فانوس این بخش را به دلیل «محتوای غنی، محل تولید و فرم برخاسته از محتوا، حضور درست مردم و توجه به زیبایی‌های بصری فرهنگ اصیل اسلامی» به اثر «شب‌های پرستاره» به تهیه‌کنندگی «سیدصدرا میرئی» اهدا کرد.
بخش کلیپ، آیتم و موشن گرافیک
هیئت داوران در بخش کلیپ، آیتم و موشن گرافیک نیز لوح افتخار این بخش را به اثر «داستان صندوق‌ها» به کارگردانی آقای «آرش آقاجانی» به دلیل «خلاقیت و نوآوری در پرداخت موضوع تکرارشونده» و اثر «ورزش برای مردم» به کارگردانی آقای «سیدسجاد قافله‌باشی» به دلیل «نگاه متفاوت به مقوله ورزش و قهرمان‌های واقعی، بیان ساده، روان و جذاب» و فانوس این بخش را هم به دلیل «محتوای پیش برنده، ریتم بالا و جذابیت هنری و فنی» به اثر «عاشق شوید» به کارگردانی مشترک آقایان «علی حسین و حنیف رحیمی» تقدیم کرد. همچنین هیئت داوران جشنواره، در بخش گزارش خبری لوح افتخار این بخش را به اثر «مثبت کاذب» به کارگردانی خانم «زهره بیادی» به دلیل «سوژه جسورانه، پژوهش خوب، فراگیری، و روشنگری» و فانوس جشنواره را به دلیل «سوژه، روایت عالی و موجز و لحن درست» به اثر «ثروت‌های رهاشده» به کارگردانی خانم «مریم تکافی» اهدا کرد. در بخش ویژه این آیین، با حضور خانواده شهید بیژنی، جایزه ویژه «دستکش ننه عصمت» به میکائیل براتی، طراح و گرافیست دهه هفتادی تقدیم شد. در بخش دیگری از جشنواره به تقدیر از مهندس نوید نجات‌بخش، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان بهیار صنعت اصفهان اختصاص داشت، با حضور خانواده دانشمند شهید محسن فخری‌زاده، نشان استقلال جشنواره عمار منقش به تصویر شهید فخری‌زاده به او اهدا شد.
بزرگداشت سرور رجایی
همچنین در آیین پاسداشت افتتاحیه دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، یاد و نام مرحوم محمدسرور رجایی نیز گرامی داشته شد. رجایی ۲۰ سال آخر عمر با برکتش را صرف جمع‌آوری اطلاعات و خاطرات مربوط به شهدای ایرانی جهاد افغانستان و شهدای افغانستانی دفاع مقدس کرد. مرحوم رجایی، عضو هیئت تحریریه مجله‌های سوره و راه نیز بود و ده‌ها مقاله یادداشت و گزارش درباره روابط فرهنگی ایران و افغانستان از او به یادگار مانده است.
آثار دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، از امروز تا ۲۳ دی در سینمافلسطین و به صورت مجازی در Ammaryar. ir به نمایش درمی‌آیند.