هرمزگان؛ دروازه پیشرفت ایران

مهدی دوستی
استاندار هرمزگان
امروز حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی ریاست محترم جمهور، برای چهاردهمین سفر استانی خود وارد بندرعباس پایتخت دریایی ایران خواهند شد، به همین دلیل در این یادداشت نگاهی خواهیم داشت به مشکلات و مزیت‌های مختلف استان هرمزگان و نقش آن در طرح جامع توسعه کشور. هرمزگان به‌رغم مزیت‌های بزرگ اقتصادی از قبیل وسعت سرزمینی، دارا بودن نزدیک به ١٣٨٠ کیلومتر خط نوار ساحلی، قرار گرفتن در شمال تنگه هرمز و محل تلاقی دو دریای خلیج فارس و عمان و وجود ١۴ جزیره استراتژیک مانند ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک، قشم، هرمز و کیش، سهمی ناچیز از تولید ناخالص ملی (تنها ٢درصد) دارد.
تلاش در راستای احیای مزیت‌های اقتصادی هرمزگان، افزایش تولید ثروت مبتنی بر نقش بیشتر مردم در فعالیت‌های اقتصادی، توجه هرچه بیشتر به مزیت‌های موجود مانند اقتصاد دریا پایه، نقش اقتصادی بی‌بدیل جزایر، تلاش برای تبدیل استان به قطب صنایع پتروپالایش و فولاد کشور، افزایش هرچه بیشتر سهم هرمزگان از تولید و صادرات کشاورزی و آبزیان و همچنین افزایش حجم خدمات گردشگری، از جمله برنامه‌های مهم استانداری در دوره جدید مدیریت در استان هرمزگان است.در تلاش هستیم که با فعال‌سازی خوشه‌های صنعتی کالا و خدمات و تکمیل زنجیره‌های ارزش صنعتی، سهم مردم را در اقتصاد استان بالا برده و بتوانیم پیشرفت را با مردم رقم بزنیم.به همین جهت برنامه‌ای با عنوان اکوسیستم پیمان (پیشرفت مردم اساس هرمزگان) مبتنی بر رهنمودهای مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و سایر الزمات رشد اقتصادی کشور و با سرلوحه قرار دادن مسأله مهم عدالت، طراحی شده است.سفر ریاست محترم جمهور می‌تواند زمان مناسبی برای افزایش توجه به استان هرمزگان و نقش آن در اقتصاد ملی ایران باشد.


هرمزگان به درستی دروازه پیشرفت ایران است. حضور در یک موقعیت استراتژیک جغرافیایی، حضور بنادر اصلی آب عمیق در آن و قرار گرفتن در کریدور جنوب به شمال در راستای افزایش نقش ایران در ترانزیت بین‌المللی از مزیت‌های نسبی هرمزگان در افزایش رشد اقتصادی کشور است. امیدوارم با توجه به سفر رئیس‌جمهور و مصوباتی که طی این سفر تصویب خواهد شد، در یک مسیر چندساله شاهد تحرک مجدد اقتصاد منطقه و رشد اقتصادی هرمزگان و در نتیجه افزایش رفاه مردم و کاهش فقر و بیکاری در این منطقه باشیم.