آتش‌بازی یمنی‌ها در قلب امارات

شهر بندری ابوظبی روز دو شنبه زیر آتش نیرو‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن قرار گرفت تا امارات حساب کار خود را داشته باشد. اوایل صبح دیروز، ارتش و کمیته‌های مردمی یمن ده‌ها موشک بالستیک و پهپاد تهاجمی را روانه مناطق کلیدی ابوظبی از جمله فرودگاه این شهر کردند تا نشان دهند که برخلاف ادعا‌های «محمدبن زاید» جنگ با امارات همچنان ادامه دارد و در صورتی که ابوظبی بخواهد مداخله‌جویی‌های خود در یمن را ادامه دهد، یمنی‌ها نیز برگ تازه‌ای از جنگ را خواهند گشود که دیگر محدود به مرز‌های یمن نیست. به گزارش «جوان»، به هر میزان که شیخ‌نشینان اماراتی برج‌های شیشه‌ای و هتل‌های لوکس در بنادر سواحل خلیج فارس می‌سازند، به همان میزان نیز هزینه مداخله نظامی خود در یمن را بالاتر می‌برند. بندر ابوظبی، پایتخت امارات روز دو شنبه را با ترس و دلهره ناشی از حملات موشکی ارتش یمن آغاز کرد. سخنگوی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن چند ساعت پس از آنکه آسمان امارات با غرش موشک‌های بالستیک لرزید، اعلام کرد که حداقل ۲۰ پهپاد و ۱۰ موشک بالستیک، مناطق حساس و کلیدی را در امارات هدف قرار داده است.
پلیس ابوظبی هم گزارش داد که سه تانکر حمل سوخت در منطقه صنعتی مصفح در نزدیکی انبار‌های سوخت، آتش گرفتند و منفجر شدند و این آتش‌سوزی در نزدیکی تأسیسات فرودگاه ابوظبی رخ داده است. پلیس امارات گفت که این سه تانکر و محل دیگری در نزدیکی فرودگاه ابوظبی در اثر حمله با پهپاد دچار آتش‌سوزی شده‌اند.
نقاط کلیدی امارات در حالی روز دو شنبه زیر آتش موشک‌های بالستیک ارتش یمن بودند، که این کشور شیخ‌نشین نزدیک به امریکا مجهز به پیشرفته‌ترین سیستم‌های پدافندی غربی و شرقی است و آخرین تکنولوژی غربی ضد موشکی را در اختیار دارد. همزمان روسیه سیستم پیشرفته پانتسیر خود را به این امیرنشین کوچک فروخته، اما این تجهیزات پیشرفته نظامی به هیچ وجه نتوانست امنیت اماراتی‌ها را در برابر حملات موشکی نیرو‌های انصارالله تأمین کند.
البته نیرو‌های نظامی امارات همزمان در یمن نیز زیرآتش قرار گرفتند و موشک‌های ارتش یمن، فرودگاه «عتق» در استان «شبوه» را که محل استقرار نظامیان وابسته به امارات است، هدف قرار دادند. همچنین در این منطقه یک هواپیمای ترابری نظامی اماراتی C۱۳۰ به طور کامل نابود شد. این هواپیما در ماه‌های گذشته تجهیزات و تدارکات نظامی را به مزدوران اماراتی که در استان شبوه در حال نبرد با ارتش و کمیته‌های مردمی بودند، منتقل می‌کرد.


پیام تنبیهی به امارات رسید
امارات اگرچه از سال ۲۰۱۵ در ائتلاف با عربستان تهاجم و تجاوز علیه یمن را آغاز کرد، اما مقامات اماراتی سال گذشته اعلام کردند که تصمیم به پایان حضور خود در جنگ علیه یمن دارند. این ادعا را «محمدبن زاید»، ولیعهد امارات در چند نوبت اعلام کرد و مورد تأکید قرار داد، اما تحولات یک ساله گذشته نشان می‌دهد ادعای امارات برای خروج از باتلاق جنگ یمن تنها در حد یک ادعای توخالی بوده و حتی مداخله نظامیان اماراتی در چند هفته گذشته به جبهه‌های دیگری در یمن از جمله شبوه و مأرب نیز کشیده شده و شاید حمله موشکی ارتش یمن در واقع پاسخی به مشارکت امارات در نبرد مأرب و شبوه بوده است. این موضوع را «ضیف‌الله الشامی»، وزیر اطلاع‌رسانی یمن نیز تأیید کرده و درباره عملیات صنعا در ابوظبی نوشت: پیام تنبیهی که قرار بود به امارات برسد، رسید. همچنین «عبدالباری عطوان»، سردبیر وب‌سایت خبری رأی‌الیوم، در گزارش خود آورده است که حمله حوثی‌ها با پهپاد به فرودگاه ابوظبی و وقوع آتش‌سوزی، اولین پاسخ به مشارکت مستقیم امارات از طریق متحدانش در شبوه و مأرب است و جنگ یمن وارد مرحله جدیدی می‌شود.
حملات دردناک‌تر در انتظار امارات
هزینه حملات موشکی ارتش یمن برای اماراتی‌ها بسیار زیاد است و این حملات می‌تواند حتی در صورت تداوم به فرار سرمایه و ورشکستگی اقتصادی بنادر شیشه‌ای امارات منجر شود. این در حالی است که شیخ‌نشینان دوبی و ابوظبی همواره با تبلیغ سرمایه‌گذاری امن توانسته‌اند سرمایه‌های بین‌المللی را جلب کنند و حملات موشکی ارتش یمن در عمل ثبات اقتصادی امارات را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد. با توجه به هزینه بسیار زیاد این حملات انتظار می‌رود که امارات برای جلوگیری از تداوم این وضعیت به فکر تجدیدنظر در مداخلات نظامی خود در یمن باشد. چندی پیش نیز «محمد البخیتی» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله با هشدار به امارات متحده عربی گفته بود: «ما به امارات توصیه می‌کنیم به اقدامات تنش‌زای خود ادامه ندهد، چون اگر این تنش ادامه پیدا کند، یمن مجبور به حمله به عمق خاک این کشور خواهد شد.» البخیتی همچنین روز گذشته چند ساعت پس از حمله موشکی به امارات اعلام کرد که اگر امارات از تداوم حملات به یمن دست برندارد، حملات دردناک‌تری در انتظار آن خواهد بود که صحنه جنگ را تغییر خواهد داد.