بایدن و دردسر افزایش قیمت نفت آیا نفتِ ایران می‌تواند معادلات را تغییر دهد؟

ابراهیم الطاهر در عربی ۲۱ نوشت: افزایش قیمت‌های نفت در روز سه شنبه به بالاترین سطح خود در ۷ سال و نیم اخیر، سوالات زیادی را در مورد آینده قیمت‌های نفت خام در سایه تنش‌های سیاسی در منطقه به دنبال داشته است.
به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: در ساعت ۵.۴۴ دقیقه، قیمت نفت برنت خام به ۸۷.۵ دلار برای هر بشکه رسید تا این رقم بیشترین افزایش را از سال ۲۰۱۴ تاکنون نشان دهد.
افزایش قیمت‌های نفت به دلیل تنش‌های احتمالی و مشکلات به وجود آمده برای مخازن نفت و حمله حوثی‌ها به امارات بود، آنچه که موجب بالا گرفتن درگیری‌ها بین حوثی‌ها و ائتلاف به رهبری عربستان می‌شود.
تحلیلگر سیاسی ایه. ان. زد رسیرش در یادداشتی نوشت: تنش جغرافیایی استراتژیک جدید موجب کاهش نفت در بازار‌ها می‌شود. این در حالی است که معاملات روز دوشنبه به دلیل یک هفته تعطیل رسمی در ایالات متحده محدود بود.


پس از آنکه حوثی‌ها اهدافی را در امارات مورد حمله قرار دادند، تهدید کردند این حملات را ادامه می‌دهند. در همین شرایط، امارات تصریح می‌کند که حق دفاع از خود و مقابله با این گروه را دارد.
شرکت نفت اماراتی، ادنوک، اعلام کرد که برنام‌های اضطراری برای ادامه و تضمین تامین ذخایر نفت برای استفاده داخلی خود و سپس جهان دارد.
از سوی دیگر، نهاد اسماعیل، تحلیلگر مسائل نفت و انرژی، تاکید کرد که دلایل افزایش‌های اخیر در قیمت نفت، به بالا گرفتن تنش‌های جغرافیایی سیاسی باز می‌گردد، که مهمترین آن‌ها حمله اخیر به تاسیسات نفتی امارات و مخازن نفت در ابوظبی بوده است. همانطور که احتمال دخالت نظامی روسیه در اوکراین نیز در افزایش قیمت‌های نفت بی تاثیر نیست.
اسماعیل در گفتگو با عربی ۲۱ گفت:دلیل دیگری که برای افزایش قیمت‌های نفت وجود دارد، کاهش نگرانی‌ها در مورد تاثیر امیکرون بر بازار‌ها و نیز کم شدن نگرانی بازار‌ها در خصوص تاثیر این ویروس جهش یافته بر تقاضای نفت در سطح جهان است.
وی افزود: امارات یکی از مهمترین اعضای سازمان اوپک پس از عربستان و از تولید کنندگان بزرگ نفت است. دخالت نظامی احتمالی روسیه در اوکراین هم باعث بالا گرفتن تنش بین روسیه و آمریکا شده و آثار ان به بازار‌های گاز نیز خواهد رسید.
اسماعیل خاطر نشان کرد که قیمت‌های نفت از شروع سال ۲۰۲۲ افزایش یافته و قیمت نفت خام در مقایسه با سال ۲۰۲۱، ۵۲ درصد افزایش داشته است.
این کارشناس مسائل نفت و انرژی، دلیل و محرک اصلی بالا رفتن مستمر قیمت نفت را کاهش ذخایر نفتی آمریکا و ناتوانی ائتلاف اوپک پلاس برای افزایش تولید تا ۴۰۰ هزار بشکه اضافی در بازار می‌داند که در ژوئن ۲۰۲۱ بر سر آن توافق شد، که علت چنین توافقی، کاهش سهمیه تولید برخی اعضا مثل نیجریه، لیبی و آنگولا بود.
اسماعیل به عنصر مجهولی در خوانش آینده قیمت‌های نفت طی دوره بعدی اشاره کرد، که همان «نفت ایران» و امکان بازگشت رسمی آن به بازار‌های جهانی است، آنچه که می‌تواند معادلات را تغییر دهد.
وی افزود: در حال حاضر ایران روزانه حدود ۳.۹ میلیون بشکه نفت تولید می‌کند که ۱.۵ میلیون بشکه را از راه‌های غیر رسمی، به بازار‌های جهانی تزریق می‌کند و در صورتی که تحریم‌های آمریکا از تهران به دنبال مذاکرات هسته‌ای برطرف شود، این مسئله به افزایش سهمیه نفتی ایران در بازار‌های جهانی تا ۲.۵ میلیون بشکه در روز منجر می‌شود، بدین معنا، با رفع تحریم‌های آمریکا از ایران، یک میلیون بشکه در روز به بازار جهانی افزوده می‌شود.
سایر اخبار این روزنامه
آیا برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب به سود چرخه تولید کتاب است؟ مُسکِن‌هایی به قیمت مرگ تدریجی کتاب‌فروشی‌ها پیمان مولوی آفت اپوزیسیون نمایی بعد از ترک مدیریت طالبان دریچه‌های سد کمال خان را به سمت ایران باز کرد حرکت آب به سمت هامون به مناسبت پنجمین سالگرد حادثه ساختمان پلاسکو پلاسکو، فاجعه‌ غم‌انگیزی که فراموش نمی‌شود شاهزاده‌های سعودی هم برای ممانعت از رسیدن بن‌سلمان به قدرت وارد عمل می‌شوند پایه‌های لرزان تخت شاهی بن سلمان «ابتکار» تاثیر بحث مالیات از خودروهای لوکس و آزادسازی واردات را بر بازار خودرو بررسی کرد سیگنال‌های جدید کاهشی به بازار خودرو سفر ابراهیم رئیسی به روسیه منجر به همکاری‌های بلندمدت در نظم نوین جهانی خواهد شد توازنِ دیپلماسی؛ ارمغان سفر به مسکو رئیس قوه قضائیه: نیروی انسانی عادل و با انگیزه از دلایل پیشرفت امور است معاون اول رئیس جمهوری در جلسه هیئت دولت: ریابکوف: روسیه قصد حمله به اوکراین را ندارد عمان: بازگشت به برجام یک ضرورت راهبردی است اهمیت سفر رئیسی به روسیه از نگاه رسانه‌های خارجی معاون اول رئیس جمهوری: نباید محیط بانی که از خود و طبیعت دفاع کرده قربانی شود بایدن و دردسر افزایش قیمت نفت آیا نفتِ ایران می‌تواند معادلات را تغییر دهد؟