روزنامه ابتکار
1400/11/10
چرا همچنان شاهد بروز انواع خشونت در محوطه تئاتر شهر هستیم؟ خراش بر قلب تپنده تئاتر ایران
گروه فرهنگ و هنر – تئاتر شهر یکی از مکانهایی است که بسیاری از پایتختنشینان با آن خاطره دارند و تا ساعاتی از شب میزبان هنردوستان است. اما مدتها است که موضوع عدم امنیت محوطه این مکان هنری تاریخی خاطر بسیاری از مراجعان و بازدیدکنندگان را آزرده است.مجموعه تئاتر شهر تهران در سال ۱۳۵۱ تاسیس شده است، مجموعهای که برای اجرای هنرهای نمایشی در تهران در نظر گرفته شده بود. اما کلنگ احداث مجموعه تئاتر شهر تهران سال ۱۳۴۶، در محل کافه شهرداری به زمین زده شد و هفتم بهمن ۱۳۵۱ با یک سالن مدرن آماده بهرهبرداری شد.
اما در سالهای اخیر بارها و بارها در محوطه این مرکز فرهنگی و هنری شاهد اتفاقات خشونتباری بودیم که با ذات فرهنگی محوطه تئاتر شهر در تضاد بوده است، از سرقت گرفته تا نزاع و چاقوکشی. تا جایی که روز جمعه هشتم بهمن ماه، همزمان با تولد این مجموعه شاهد اتفاقی تلخ بودیم. در این نزاع خیابانی که این بار با ضرب و شتم شدیدتر و خشونتباری صورت گرفت، تعدادی از خلافکاران در ابتدا با چوب و چماق به جان یکدیگر افتادند، اما بعد از دقایقی کوتاه این نزاع خیابانی تبدیل به یک قمهکشی و چاقوکشی شدیدتری شد. فضای این ضرب و شتم به حدی بود که شدت آن باعث وارد آمدن جراحات فراوانی به طرفین دعوا شد. البته بعد از دقایقی با حضور سریع یگان امداد نیروی انتظامی ضاربان دستگیر و افرادی که با جراحتهای شدیدی روبهرو شده بودند به مرکز درمانی منتقل شدند.
پلیس در اینباره توضیحاتی داده است. سرهنگ جلیل موقوفهای، رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ، دراینباره گفت: روز جمعه دو گروه از افراد در محوطه پارک دانشجو با هم درگیری کلامی پیدا کردند که دقایقی بعد با بالاگرفتن نزاع کلامی، شکل درگیری آنان نیز به فیزیکی بدل شده و در همین حین این افراد از چاقو و تیزی برای درگیری استفاده کردند. وی با بیان اینکه بلافاصله ماموران پلیس ۱۱۰ و کلانتری در محل حاضر شدند، افزود: با حضور ماموران این افراد متواری شده و پا به فرار گذاشتند که در همان محل یکی از این افراد که دچار جراحت نیز شده بود، دستگیر شد.
رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ ادامه داد: ساعاتی بعد حدود سه تن دیگر از افراد حاضر در این درگیری نیز شناسایی و دستگیر شدند که دو نفر اصلی از دو گروه درگیرشده نیز جزو دستگیر شدگان هستند.
موقوفهای با بیان اینکه تحقیقات برای شناسایی و دستگیری دیگر افراد حاضر در این درگیری در حال انجام است، گفت: سه نفر از چهار متهم دستگیر شده دچار آسیبدیدگی شده بودند که به مراکز درمانی منتقل شدند اما آسیب دیدگی و جراحت آنان سنگین نبود.
وی درباره دلیل و انگیزه از این نزاع نیز اظهار کرد: تحقیقات و بازجوییهایی انجام شده حاکی از آن است که اعضای حاضر در این نزاع دو گروه بودند که در پارک دانشجو حضور داشته و اصطلاحا ادعای «گنده لاتی» داشتند. این افراد با یکدیگر کلکل کرده و درگیری آنان بالا گرفته که البته مدت زمان این درگیری در حد چند دقیقه بوده و بلافاصله با حضور ماموران درگیری خاتمه یافت.
رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ با تاکید بر اینکه امنیت در محدوده پارک دانشجو برقرار است، گفت: ماموران پلیس اجازه هیچ گونه ناامنی یا ایجاد احساس ناامنی برای شهروندان را نخواهند داد.
مشکل درگیری، نزاعهای خونین، مزاحمت نوامیس، خرید و فروش و استعمال آزادانه و راحت مواد مخدر در کنار ساختمان مجموعه تئاترشهر که قلب تپنده تئاتر ایران و یکی از اصلیترین مراکز فرهنگیهنری کشورمان که ساختمان آن به ثبت میراث ملی نیز رسیدهاست اتفاقی تازه نیست.
مسالهای است که مقابله با آن طی چند سال اخیر در قالب مطالبه هنرمندان تئاتر، مدیریت مجموعه تئاترشهر، مدیریت کلان تئاتر کشور و همچنین مخاطبانی که به دیدن آثار نمایشی میآیند مطرح شده و مسئولان و مدیران تئاتر کشور نیز بارها طی تعامل با شهرداری منطقه، نیروی انتظامی، شورای شهر و سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برای تعیین حریم مجموعه تئاتر شهر و حصارکشی برای دور نگاهداشتن ارازل و اوباش از این محیط فرهنگی و هنری ادله خود را مطرح و نشستهای خود را برگزار کردهاند. اما تاکنون آنگونه که شایسته و بایستهاست این موارد به نتیجه نرسیده است.
هنوز هم وقتی به مرور چنین خاطرات تلخی در اطراف مجموعه تئاترشهر مینشینیم از شلیک گلوله و زخمی و مجروح شدن تعدادی از این افراد تا اخبار ریز و درشتی از نزاعها، درگیریها، چاقو کشیها، مزاحمت نوامیس و استعمال مواد مخدر را میتوانیم هر از چندی به عنوان تیتر اخبار حوزه هنرهای نمایشی کشور با محوریت قلب تپنده تئاتر ایران -مجموعه تئاترشهر- به رصد بنشینیم.
نیمه سال 1398 تا ابتدای پاییز 1400 آبستن برگزاری نشستهای مختلف، حضور و بازدید مسئولان شهرداری، شورای شهر و اعضای وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای دیدن تلخیهای این محیط فرهنگی بود. نشستهای مختلف و متعددی که درنهایت به تایید همگان برای تعیین حریم مجموعه تئاترشهر طی برگزاری جلسات و نشستها با حضور مسئولان وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مدیران شهرداری انجامید. اما تا به این لحظه باوجود وعدههای دادهشده هنوز شاهد طراحی حصار و تعیین حریم این مجموعه برای جدا کردن آن از بوستان دانشجو که در مجاورت این مجموعه هنری وجود دارد و مامن اصلی آن اراذل و اوباش است نبوده و نیستیم.
متاسفانه تغییر اعضای شورای شهر مزید بر علت شده تا اجرایی کردن تعیین حریم این مجموعه با کندی بیشتری مواجه باشد. چراکه تمامی مصوبات صورتگرفته بیشاز آن هنوز بهصورت مسکوت و راکد میان مسئولان این محیط و تعامل آنها با وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که آن نیز شاهد تغییرات گسترده از وزیر تا دیگر معاونتها و اداراتکل بوده باقی مانده است. در این میان دود آسیب تنها به چشم مخاطبان و هنرمندان تئاتر کشور میرود.
اما نکتهای که در این میان پرسش برانگیز است آن است که با وجود اتفاقات مشابهی مانند آنچه که در عصر هشتم بهمنماه 1400 در محیط پیرامونی مجموعه تئاترشهر اتفاق افتاد چرا روند تعیین حریم این مجموعه باوجود نشستهای مختلف و برگزاری جلسات متعدد طی قریب به دو سال گذشته هنوز به نتیجهای نرسیده؟ آیا زمان آن فرا نرسیده تا برای جلوگیری از چنین حوادثی که ممکن است نتایج برخی از آنها حتی تلختر از آنچه به وقوع پیوسته است باشد اقدامی عاجلتر را مدنظر قرار داد؟
سایر اخبار این روزنامه
چرا همچنان شاهد بروز انواع خشونت در محوطه تئاتر شهر هستیم؟
خراش بر قلب تپنده تئاتر ایران
علیرضا صدقی
نخبگان؛ خدمت یا خیانت؟
«ابتکار» به بررسی رابطه مسائل اقتصادی با موضوعات بینالمللی پرداخت
اقتصاد در بیم مذاکرات وین
ابعاد تازه کشتار پرندگان مهاجر در فریدونکنار؛ ۶۰۰ قو در دو روز کشته میشود
آخرین پرواز پرندگان مهاجر
در روز بیستویکم مذاکرات چه گذشت
توقف یک هفتهای مذاکرات برای تصمیم نهایی؟
تشدید تنشها در اردوگاه غرب علیه روسیه
«اوکراینگیت» بایدن
در رستورانهای لاکچری تهران چه خبر است؟
از استیک با روکش طلا تا دیزاینهای چندصد هزارتومانی غذا
کمیسیون تلفیق با حذف ارز ترجیحی موافقت نکرد
ماجرای حذف ارز 4200 در ابهام
در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا
هر مشمول چقدر باید هزینه بپردازد؟
موافقت کمیسیون تلفیق با خرید سربازی
محمد علی وکیلی:
قضاوت 150 روز دولت در مقایسه با هشت سال زود است
پیام موشکی انصارالله به امارات رسید