روزنامه ابتکار
1400/11/13
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی رحلت آیتالله صافی گلپایگانی آیتالله صافی گلپایگانی امین امام و سالها رکن اصلی شورای نگهبان بودند
رهبر انقلاب در پی رحلت آیتالله صافی گلپایگانی پیام تسلیتی صادر و در این پیام برای ایشان رحمت و مغفرت الهی مسالت کردند.آیتالله صافی گلپایگانی مرجع تقلید شیعیان و عضو پیشین شورای نگهبان و مجلس خبرگان بامداد امروز دوازدهم بهمن در پی ایست قلبی- تنفسی دار فانی را وداع گفتند.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در پی رحلت ایشان پیام تسلیتی صادر کردند که به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با تاسف خبر درگذشت فقیه عالی مقام و مرجع بصیر، حضرت آیتالله آقای حاج شیخ لطفالله صافی گلپایگانی رضوانالله علیه را دریافت کردم.
ایشان از استوانههای حوزهی علمیه قم و از برجستگان علمی و عملی و پر سابقهترین عالم دینی در آن حوزهی مبارک بودند. در دوران مرحوم آیتالله بروجردی در شمار برترین تلامذه آن استاد بزرگ، در زمان مرحوم آیت الله سید محمدرضا گلپایگانی همراه و مشاور علمی و عملی ایشان، و در دوران انقلاب، امین و مورد اعتماد حضرت امام خمینی رحمه الله علیهم به شمار می رفتند.
سالها در شورای نگهبان رکن اصلی آن شورا محسوب میشدند و پس از آن هم همواره دربارهی مسائل انقلاب و کشور، دلسوزانه و مسئولانه ورود میکردند و بارها اینجانب را از نظرات و مشورتهای خود مطلع و بهرهمند می ساختند.
قریحهی شعری، حافظهی تاریخی، پرداختن به مسائل اجتماعی از دیگر ابعاد شخصیت این عالم کهنسال و بزرگوار بود. رحلت ایشان برای جامعهی علمیِ دینیِ کشور مایهی تاسف است.
اینجانب به خاندان مکرّم و فرزندان گرامی ایشان و نیز به مراجع معظم و علمای اعلام حوزهی علمیه و مقلدان و ارادتمندان ایشان بویژه در قم و گلپایگان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان مسئلت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۰/۱۱/۱۲
علاوه بر رهبر معظم انقلاب، سران قوا و فرماندهان و مقامات لشکری و کشوری هم در گذشت آیتالله صافی گلپایگانی را تسلیت گفتند.
تسلیت مسئولان کشوری و لشکری در پی رحلت آیتالله صافی گلپایگانی
به گزارش ایرنا، آیت الله لطفالله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید پس از دورهای بیماری بامداد روز سهشنبه دوازدهم بهمن براثر ایست قلبی در قم به ملکوت اعلی پیوست.
این فقیه اهلبیت، از شاگردان برجسته آیات عظام بروجردی، حجت، خوانساری و گلپایگانی بود و مدتی هم در نجف اشرف از محضر محمدکاظم شیرازی و محمدعلی کاظمی بهره برده بود.
آیتالله صافی، شیخ المراجع، سالیان متمادی در حوزه علمیه قم به تدریس و تحقیق و تالیف آثار گوناگون فقهی، کلامی و حدیثی پرداخته است. عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی و شورای نگهبان و دبیری آن با حکم امامخمینی(ره)، از جمله فعالیتهای حضرت آیت الله صافی گلپایگانی بوده است. از این مرجع تقلید بیش از ۸۰ عنوان کتاب برجا مانده که برخی از آنها جایزه کتاب سال ولایت و کتاب سال مهدویت را به دست آوردهاند، منتخب الاثر، اوقات الصلوات، بیان الاصول و ثلاث رسائل فقیه از جمله آثار آیت الله صافی گلپایگانی است.
احمد وحیدی وزیر کشور با تسلیت و تعزیت درگذشت حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مرجع عالی قدر شیعیان جهان به مقلدان، مردم انقلابی و ولایتمدار ایران اسلامی و پیروان صدیق ایشان، نوشت: آن عالم فقید در طول دوران عمر با برکت خود تلاش و کوشش ارزشمند و ماندگاری در تبیین اندیشههای والای اسلام و تربیت شاگردان مکتبی و دفاع از آرمان بلند انقلاب اسلامی داشت. ایشان همچنین در مسئولیتها و سمتهای مختلف به خصوص در نهاد شورای نگهبان که نخستین دبیری این نهاد انقلابی را برعهده داشت؛ منشا آثار و برکات ماندگار شد و با داشتن روحیه مردمی و انقلابی اهتمام بالا به اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تقویت اندیشههای اسلامی و دینی در بطن و بستر جامعه داشت.
تالیفات آیتالله صافی گلپایگانی گرمابخش مسیر حرکت حوزههای علمیه خواهد بود
سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی با تسلیت و تاثر ارتحال آیتالله «لطفالله صافی گلپایگانی» نوشت: این فقیه وارسته و مجاهد نستوه در زمره فقهای برجسته تاریخ معاصر در عرصههای ترویج فرهنگ و معارف دینی و فقه اسلامی درخشید و آثار و تالیفات ارزشمند، پرشمار و ماندگار وی همواره گرمابخش مسیر حرکت حوزههای علمیه و طلاب و روحانیون متعهد و اصیل خواهد بود.
با همراهی با امام راحل و حضور در ارکان تصمیم گیری، نهال نوپای انقلاب اسلامی را آبیاری کرد
صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز تاسف و تاثر از ارتحال فقیه مجاهد و مرجع عالیقدر آیت الله العظمی آقای حاج شیخ لطف الله صافی گلپایگانی، نوشت: ایشان عمر با برکت خویش را در راه خدمت به اسلام و نشر معارف اهل بیت علیهم السلام و دفاع از مکتب سامی تشیع سپری کرده و آثاری سودمند در فقه و اصول و کلام و عقاید از خود برجای گذارد و بیگمان فقدان وی ضایعهای بزرگ برای حوزههای علمیه به شمار میرود. معظم له از ابتدای تشکیل نظام مقدس جمهوری اسلامی با حضور در ارکان تصمیم گیری و در همراهی با امام راحل قدس الله نفسه الزکیه، نهال نوپای انقلاب اسلامی را آبیاری کرد.
آثار آیتالله صافی گلپایگانی راهنمای حوزههای علمیه و جامعه روحانیت است
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه ضمن تسلیت ارتحال مرجع عالیقدر جهان اسلام آیت الله العظمی شیخ لطف الله صافی گلپایگانی نوشت: این عالم برجسته و مخلص با حضور پیوسته در نهضت اسلامی و همراهی و حمایت پیوسته و بیدریغ از امامین انقلاب اسلامی به ویژه در آوردگاههای حساس و راهبردی انقلاب و نظام و نیز تلاشهای جامع و درخشان علمی و فقهی که در آثار و تالیفات فاخر و ماندگار وی پدیدار و راهنمای حوزههای علمیه و جامعه روحانیت است، در زمره استوانههای استوار دفاع از رسالت فقه و فقاهت و پاسداری از فرهنگ و معارف قرآن و عترت و پیش برندگی آرمانهای دینی و انقلابی کشور همواره خواهد درخشید.
قالیباف ارتحال حضرت آیتالله صافی گلپایگانی را تسلیت گفت
رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی ارتحال مرجع عالیقدر جهان تشیع، عالم زاهد و وارسته، شیخ الفقهاء حضرت آیتالله حاج شیخ لطفالله صافی گلپایگانی را تسلیت گفت.
به گزارش خانه ملت؛ محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی ارتحال مرجع عالیقدر جهان تشیع، عالم زاهد و وارسته، شیخ الفقهاء حضرت آیتالله حاج شیخ لطفالله صافی گلپایگانی را تسلیت گفت.
متن پیام به شرح زیر است:
خبر ارتحال ملکوتی مرجع عالیقدر جهان تشیع، عالم زاهد و وارسته، شیخ الفقهاء حضرت آیتالله حاج شیخ لطفالله صافی گلپایگانی موجب تاسف و تاثر فراوان اینجانب شد.
این عالم ربانی و فقیه صمدانی سالهای جوانی خود را به تلمذ در محضر فحولی همچون حضرت آیتالله العظمی بروجردی، آیتالله سیدجمالالدین گلپایگانی و دیگر علمای برجسته در حوزههای علمیه قم المقدسه و نجف اشرف گذراند و خود به یکی از ستونهای محکم حوزهٔ علمیه تبدیل شد.
این روحانی جلیل القدر با عنایت به ضرورت اهمیت گسترش حوزههای فقهی و اندیشههای دینی با راهاندازی مراکز و موسسات از جمله مرکز تحقیقات اسلامی دارالزهرا(س) در زمینه دین پژوهی و تربیت طلاب و علاقمندان به دروس دینی و حوزوی تلاش فراوانی در مسیر حراست از حریم اسلام و شعائر اهل بیت علیهمالسلام در طول سالهای گذشته داشتند، که حاصل آن تربیت روحانیون و چهره برجسته در این عرصه بود.
ایشان در سراسر حیات پربرکت خویش به عنوان یکی از پرکارترین نویسندگان و اندیشمندان شیعی با انتشار بیش از ۸۰ عنوان کتاب به زبانهای مختلف دنیا از جمله منتخبالاثر فی الامام الثانی عشر، بیان الاصول، فروغ زیارت، امامت و مهدویت و دیگر آثار، نقش موثری در توسعه و تحقیق در زمینههای مختلف علوم اسلامی و فقهی داشتند.
همچنین آن فقیه روشنضمیر در بیان صریح مسائل مختلف کشور اعم از سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در همه ادوار و دولتهای مختلف اهتمام داشتند و پیش و پس از انقلاب اسلامی همواره یار و یاور وفادار حضرت امام خمینی(ره) و رهبر فرزانهٔ انقلاب بودند و با قبول مسئولیتهایی خطیر عمر خود را در مسیر خدمت به مردم گذراندند. آن وجود مبارک، با جمع علم و عمل، هم منشا نشر معارف حقهٔ اهلبیت (ع) شد و هم در صحنه و میدان گره از کار مردم گشود.
ضایعه مولمه فقدان ایشان در جامعه اسلامی را محضر صاحبالعصر و الزمان حضرت بقیه الله الاعظم(عج)، مقام معظم رهبری(حفظهالله)، مراجع عالیقدر جهان اسلام، حوزههای علمیه، بیت معزز و مکرم و دوستداران و شاگردان ایشان تسلیت عرض میکنم، و برای روح پرفتوح آن عالم فرزانه از درگاه باریتعالی حشر با اولیا و انبیا و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل را مسئلت میکنم.
سایر اخبار این روزنامه
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی رحلت آیتالله صافی گلپایگانی
آیتالله صافی گلپایگانی امین امام و سالها رکن اصلی شورای نگهبان بودند
پیمان مولوی
اقتصاد شوفری
«ابتکار» مشکلات تعیین میزان دستمزد کارگران را بررسی کرد
چالش دستمزدهای جا مانده از تورم
پروتکلها در مراسمهای جشنواره رعایت نمیشود
مدیرعامل بانک رفاه کارگران تشریح کرد
فرایند پرداخت تسهیلات بدون ضامن به بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی
چرا واکسن آسترازنکا پرطرفدار شد؟
اما و اگرهای تزریق یک واکسن
افزایش دوباره شهرهای قرمز و نارنجی کرونا در کشور ۴۲ شهر در وضعیت قرمز
رئیس قوه قضائیه:
اگر در جنگ تبلیغاتی تفوق نیابیم، دستاوردهای انقلاب کمرنگ جلوه داده میشود
در پیام تبریک سال نو به رئیس جمهوری چین مطرح شد
امیدواری رئیسی به توسعه همکاریها با چین در پرتو اعتماد متقابل
گزارش عفو بینالملل درباره آپارتاید اسرائیل منتشر شد
جاوید قربان اوغلی دیپلمات سابق پاسخ داد
ایران و آمریکا چقدر به توافق نزدیک هستند؟