عزم دولت مردمی برای رفع مشکلات


گروه سیاسی: رئیس‌جمهور گفت: امروز روزنه‌ها و زمینه‌های بسیاری وجود دارند که نشان می‌دهند کشور علیرغم خواست دشمنان، به پیش می‌رود و امیدواریم وضعیت را با آنچه امروز وجود دارد، متفاوت کنیم. حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین محور وصیت‌نامه امام خمینی (ره) در شرایط فعلی چیست، گفت: امروز، انسجام ملی، از جمله وحدت بین مردم، مسئولان و همه اقوام، شرط موفقیت در همه عرصه‌ها است. وی افزود: علیرغم خواست دشمنان این مردم، به کمک مردم و خواست خدای متعال، شرایط کشور متحول خواهد شد. رئیس جمهور اظهار کرد: امروز روزنه‌ها و زمینه‌های بسیاری وجود دارند که نشان می‌دهند کشور علیرغم خواست دشمنان، به پیش می‌رود و امیدواریم با کمک خداوند متعال و استمداد از ارواح مطهر شهیدان، وضعیت را با آنچه امروز وجود دارد، متفاوت کنیم. رئیسی تاکید کرد: یقین داریم که می‌شود؛ هم با توکل به خدا و هم با داشته‌های بسیاری که مردم به‌ویژه جوانان عزیزمان دارند، کار پیش برود.

صدور سند برای اراضی ساحلی مبنای قانونی ندارد
همچنین رئیس‌جمهور گفت: صدور سند برای اراضی ساحلی که حریم دریا محسوب می‌شوند، مبنای قانونی ندارد و اگر چنین سندی صادر شده باید مورد بررسی قرار گیرد. حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر چهارشنبه در جلسه هیئت دولت از روند پیگیری و اجرای دستور اخیر درباره آزادسازی حریم قانونی سواحل شمالی کشور اظهار رضایت کرد و گفت: اینکه برخی از ادارات مدعی شوند که برای اراضی ساحلی تصرف شده سند دارند، جای تأمل دارد. وی در توضیح این مطلب افزود: اراضی ساحلی تا ۶۰ متر جزو حریم دریا محسوب می‌شود و لذا اگر چنین اسنادی وجود هم داشته باشد باید مورد بررسی قرار گیرد که چگونه برای زمین‌هایی که قانونا جزو اموال عمومی هستند، سند مالکیت صادر شده است مثل اینکه کسی بگوید رودخانه را مالک شده‌ام، امکان ندارد.

به دنبال رفع مشکلات هستیم
رئیس‌جمهور گفت: نگاه امام(ره) به مردم تشریفاتی نبود بلکه ایشان به قدرت و مشارکت مردم باور داشت. حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور صبح امروز (چهارشنبه) در مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های امام (ره)، ضمن تبریک ایام الله دهه فجر و تسلیت درگذشت آیت الله صافی گلپایگانی، گفت: امیدوارم خداوند متعال او، امام (ره) و همه شهدای گرانقدر را سر سفره امام علی (ع) میهمان کند و عاقبت همه ما را ختم به خیر کند. وی با بیان اینکه برای مصلحان دینی، دو محور توکل بر خدا و همراهی با مردم، محور اصلی برای حرکت مصلحانه است، گفت: امام (ره) نیز در قرن حاضر به عنوان یک مصلح بزرگ، هم توکل بر خدا و هم همراهی کردن با مردم را برای ایجاد یک تحول عظیم، اصل قرار داده‌اند.

نگاه امام (ره) به مردم تشریفاتی نبود
رئیس‌جمهور تاکید کرد: ترجمان جمهوری اسلامی به مردم سالاری دینی، نشان‌دهنده نقش محوری مردم در تفکر امام است، اگر امام (ره) از مردم دم می‌زد، مثل بسیاری از سیاسیون که دم از مردم می‌زنند، اما توجهی به خواست و اراده مردم ندارند، نیست، زیرا نگاه امام به مردم، نگاه تشریفاتی و



سیاسی مصطلح نبود، بلکه امام، مردم و حضور و مشارکت آنها را باور داشت. رئیسی تاکید کرد: امام (ره) به ما و همه مسئولان سفارش می‌کرد به فقرا و کوخ نشینان توجه کنیم، در نگاه امام، توجه به خواست مردم، یک حقیقت و نشأت گرفته از یک باور بود.
وی با اشاره به این‌که نگاه امام به مردم، جلوه‌های مختلفی داشته و دارد، تاکید کرد: امروز هم هر کجا به مردم میدان داده‌ایم، موفق بوده‌ایم و مشکلات ما نیز همان جایی است که مردم حضور پیدا نکرده‌اند.
دولت مردمی به دنبال رفع مشکلات است
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه مردم آمادگی دارند در هر میدانی حضور پیدا کنند، افزود: در مکتب امام بزرگوار توجه به مردم اصل محوری است و ما در دولت مردمی موفقیت خود را در حضور و مشارکت مردم تعریف کرده‌ایم و بر این اساس به دنبال رفع مشکلات هستیم. رئیسی اضافه کرد: تحول و عدالت با حضور مردم شکل می‌گیرد، عدالت با حضور مردم اجرا می‌شود و ما در این زمینه، کارگزار و خادم مردم هستیم. در دولت مردمی، مردم باوری و اجرای عدالت که هم خواست مردم و هم پیام امام (ره) بوده، دو موضوع محوری است. وی همچنین با اشاره به بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار فعالان اقتصادی، گفت: وقتی رسماً آمریکایی‌ها اعلام می‌کنند که در فشار حداکثری شکستی مفتضحانه خوردند، این نقطه پیروزی برای ملت ماست و نشان‌دهنده آن است که مقاومت حداکثری در مقابل فشار حداکثری پیروز شد. رئیس‌جمهور افزود: هر جا که ما مقاومت کردیم، مثل دوران دفاع مقدس و همچنین در توطئه‌ها و فتنه‌ها نصرت الهی همراه ما شد و امروز نیز همکاران ما در دولت برای خدمت به مردم مشکلاتی پیش رو دارند که بر اساس آموزه‌های امام (ره) هیچ مانعی نباید مانع کار ما شود.

حرف زدن درباره عدالت آسان و اجرای آن دشوار است
رئیسی با بیان اینکه تأکید بر اجرای عدالت در حرف و سخن آسان است، اما در عمل کار راحتی نیست، اظهار داشت: میدان اجرای عدالت نیازمند مردان و زنانی است که خود انسان‌های عادلی باشند و از محوری‌ترین نکات تحول‌خواهی عادلانه در جامعه آن است که افراد عادل باشند، قانون عادلانه‌ای در دست داشته و داوری عادلانه‌ای انجام دهند. وی، هدف امام (ره) از انقلاب را دست یافتنی بودن عدالت دانست و تاکید کرد: خواست امام این بود که بگوید در این قرن و در این زمان که همه در عمل از عدالت گریزانند، به نام دین می‌شود تحول و عدالت ایجاد کرد.
رئیس‌جمهور اظهار داشت: حضرت امام (ره) پرچم عدالت‌خواهی برافراشت و فریاد عدالت زد و امروز بعد از ۴۰ سال، خدمات بسیاری در حوزه‌های مختلف انجام شده است. رئیسی تاکید کرد: هر چند مسیر اجرای عدالت فراهم است، اما دشمنان نمی‌گذارند که این کار به سادگی انجام شود و آنان نمی‌خواهند به نام دین، نظامی برقرار باشد، چه در زمان انقلاب که دوران تثبیت بود و چه حالا که زمان توسعه است، در هر دو موفق نبودند و بعد از این هم نخواهند توانست. وی نجات کشور، رفع مشکلات و رونق گرفتن زندگی مردم را در عمل به راه نورانی امام (ره) دانست و از خداوند برای موفقیت در خدمت‌رسانی به مردم، طلب مسألت کرد.

دستور رئیسی برای مدیریت قیمت اقلام خوراکی
همچنین ستاد هماهنگی اقتصادی دولت سه شنبه شب به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی تشکیل جلسه داد و مهم ترین موضوعات اقتصادی کشور از جمله مدیریت بازار کالاهای اساسی و اقلام خوراکی را مورد بررسی قرار داد. در این جلسه پس از ارائه گزارشی از وضعیت بازار اقلام خوراکی، رئیس جمهور بار دیگر، رصد هفتگی وضعیت بازار را مورد تاکید قرار داد و از وزیر جهاد کشاورزی خواست اقدامات لازم را برای مدیریت قیمت اقلام خوراکی انجام دهد. در این جلسه بسته پیشنهادی دولت با جهت‌گیری رفع موانع و پشتیبانی از بخش‌های تولیدی و خدماتی پس از چند جلسه بررسی، به تصویب رسید و مقرر شد با فوریت در هیات دولت مورد بررسی قرار گیرد تا پس از تایید در اسرع وقت برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شود. این بسته حمایتی، رفع موانع و پشتیبانی از تولید از جمله ارائه تسهیلات مالی به بنگاه‌های تولیدی خدماتی را شامل می‌شود. در ادامه این جلسه وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی گزارشی از موضوع تامین منابع مالی و شیوه‌های مدیریت بهتر وجوه دولتی ارائه کردند که مقرر شد پس از دریافت مصوبه‌های لازم، اجرا شود.