پیش نویس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به رهبر معظم انقلاب تقدیم می شود

نشست هم اندیشی اندیشکده های الگوی اسلامی‌ایرانی پیشرفت باحضور رئیس و اعضای شورای عالی الگو و رئیس و اعضای اندیشکده‌های الگو باسخنان دکتر صادق واعظ‌زاده رئیس مرکز و رئیس شورای عالی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به صورت مجازی آغاز شد. رئیس شورای عالی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: اکنون پس از ده سال مطالعه و طراحی، به زمان رسمیت یافتن الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نزدیک می شویم. از طرف دیگر در ابتدای طراحی برنامه هفتم توسعه کشور هستیم. لذا تشریح و توضیح الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به عنوان مبنا و چارچوب اسناد برنامه ای کشور ضروری است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: پیش نویس این الگو آماده است تا پس از دریافت آخرین نظرات مجمع تشخیص مصلحت نظام، برای تایید و ابلاغ به مقام معظم رهبری تقدیم شود.
رییس مرکز الگو ادامه داد: تبیین الگو به منظور ترویج فهم درست از الگو و تقویت گفتمان پیشرفت و اجرای درست و کامل الگو ، از سوی استادان و صاحب نظرانی که عضو اندیشکده‌های الگو هستند و یا جزء طراحان الگو بوده‌اند، انجام می‌شود. تجربه ثابت کرده است بدفهمی و در نتیجه انحراف در اجرا از مشکلات اسناد برنامه‌ای کشور بوده است. لذا‌ می‌توان با تشریح و تبیین به موقع الگو از تکرار این مشکلات درباره الگو پیشگیری کرد.
رئیس شورای عالی الگو ادامه داد: تبیین الگو به زبان علم، فلسفه و دین انجام می شود. همانطور که الگو با استفاده از آموزه های دینی و رشته‌های علمی متعدد و نیز آرای فکری و فلسفی تهیه شده است.


وی با اشاره به تبیین الگو در سطوح تخصصی، راهبردی، کارشناسی و عمومی ادامه داد: درتدوین الگو سطح تخصصی برای گروه‌های مرجع علمی، سطح راهبردی برای سیاستگذاران و مدیران عالی، سطح کارشناسی برای برنامه‌ریزان و مجریان و سطح عمومی برای جلب مشارکت مردم در تحقق الگو دیده شده و درتبیین الگو از ابتدای مطالعه و طراحی الگو پیش‌بینی شده بود. لذا دست طراحان الگو از مطالب عمیق و مفید برای تبیین الگو پر است. چرا که بیش از یکصد هزار صفحه متن مدون به‌عنوان پشتیبان سند آماده استفاده است.
رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ادامه داد: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در یک فرآیند جمعی گسترده با مشارکت استادان و صاحب‌نظران تهیه شده است که عموما از بیان رسا و قلم توانا بهره‌مند هستند. واعظ زاده ادامه داد: خوشبختانه دست اندرکاران تهیه الگو خود تبیین گران صاحب صلاحیت الگو هستند و ان‌شاءالله علاوه بر مطالب قبلی، مطالب جدید و به روز تهیه و ارائه خواهند کرد.
رئیس مرکز الگو تبیین الگو را یک کار اداری و سازمانی ندانست و اظهار داشت: تبیین الگو کاری علمی و اجتماعی و ملی است و ان‌شاءالله موجب افزایش سرمایه اجتماعی به معنی امید و اعتماد عمومی خواهد شد. زیرا بجای وعده مدیران و مسئولان رسمی که وظایف خود را انجام میدهند، ترسیم آینده از سوی استادان و متخصصان صورت می‌گیرد. ایشان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تبیین الگو توضیح و تشریح مبانی و محتوای الگو است. این تبیین، دانش افزایی آزاد و یا نقد الگو و یا ارائه پیشنهاد جدید برای درج در الگو نیست. این اموربه قدر کفایت و در طول مدتی طولانی و با مشارکت قابل قبول در زمان خود انجام شده است.تبیین الگو از سوی صاحب نظران و کارشناسان و دست اندرکاران تهیه الگو به معنای موافقت شخصی با همه جزئیات الگو نیست. بلکه مشارکت در تشریح نتیجه یک کارجمعی است که در باره ضرورت اجرای آن اجماع وجود دارد.
در ادامه این نشست اعضای شورای عالی و روسای اندیشکده ها نظرات خویش را پیرامون تبیین الگو ارائه خواهند داد .