باید با تبیین جنایت دشمنان واقعه چوار را در تاریخ ماندگار کرد

آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر دیروز در دیدار جمعی از خانواده‌های شهدا و جانبازان حادثه بمباران مسابقه فوتبال «چوار» استان ایلام که در سال ۱۳۶۵ به دست جنگنده‌های رژیم بعث انجام گرفت، ایلام را از جمله استان‌هایی برشمرد که سهم بزرگی در دفاع از کشور، نظام و انقلاب اسلامی دارد. دکتر رئیسی گفت: «مردم این استان دِین خود را به انقلاب ادا کرده‌اند و ملت ایران نیز همواره شاهد مقاومت آنها در مقابل دشمن بوده‌ است. شاید برخی استان‌های کشور در دوران دفاع مقدس در خط مقدم نبرد علیه دشمن نبودند اما همواره مورد تهاجم واقع می‌شدند. در آن مقطع، محل مأموریت من در استان همدان بود و گاهی که با دوستان به ایلام می‌رفتیم، شاهد این بودیم که مردم با وجود بمباران شدید دشمن، شهر را ترک نمی‌کردند.» دکتر رئیسی ضمن سپاس و قدردانی از رهبر معظم انقلاب بابت زنده کردن یاد شهدای حادثه بمباران مسابقه فوتبال «چوار» ایلام، تأکید کرد: «برگزاری آن مسابقه در سال ۱۳۶۵، نشانه‌ای از ایستادگی و مقاومت مردم ایلام بود چرا که آنها با این اقدام، ثابت کردند هیچ‌گاه صحنه را ترک نمی‌کنند. حادثه ۲۳ بهمن سال ۶۵ ایلام نشانه اوج رذالت دشمن است و باید این حادثه را برای جوانان و ورزشکاران «تبیین» کرد تا در تاریخ ایران و مردم آزاده جهان به یادگار بماند.» آیت‌الله رئیسی با تأکید بر لزوم توجه به فرمایش رهبر انقلاب در زمینه «جهاد تبیین» خاطرنشان کرد: «وظیفه همگان بخصوص تریبون‌داران و هنرمندان، روشنگری در راستای جهاد تبیین است. نباید اجازه بدهیم که درس مقاومت، یاد شهدا و ایثارگران به فراموشی سپرده شود. ایثارگری‌های شهیدان به اندازه کافی تبیین نشده است. اگر رشادت شهدا در دیگر نقاط دنیا اتفاق می‌افتاد، صدها فیلم و کتاب برای آن ساخته و نگارش می‌شد، بنابراین باید در راستای رسالت جهاد تبیین و وظیفه‌ای که رهبر انقلاب برعهده ما قرار داده‌اند، از این مسأله
 غفلت‌زدایی کرد.»
رئیس ‌جمهور با اشاره به محل شهادت شهدای چوار گفت: «زمین فوتبالی که در سال ۶۵ مورد تهاجم دشمن قرار گرفت و موجب شهادت ده‌ها نفر از عزیزان ما شد، باید به یادمان رشادت و ایستادگی شهدای چوار تبدیل شود. این زمین فوتبال باید محل ورزش جوانان ایلام و حتی استان‌های همجوار باقی بماند و درعین حال نمادی از مقاومت، اندیشه بلند و انسان‌ساز شهدای آن حادثه باشد. شهدای فوتبالیست چوار باید الگویی برای همه ورزشکاران باشند و حرکت مهم آنها در تمامی عصرها و برای همه نسل‌ها حفظ شود. لازم است ویژگی‌های شخصیتی هرکدام از این شهدا تبیین شود چرا که آنها روحی متعالی و بلند داشتند. شهدای «چوار» در بحبوحه حملات صدامیان، با مقاومت خود می‌خواستند به مردم آرامش دهند.»
آیت‌الله رئیسی شناساندن شهدای ورزشکار ایلام در سطوح ملی و بین‌المللی را امری ضروری دانست و تأکید کرد: «جنایت و رذالت صدام و حامیان او علیه ورزشکاران و جوانان بی‌دفاع ایلام و همچنین مظلومیت شهدای حادثه مسابقه فوتبال، باید فراتر از مرزهای ایران به نمایش گذاشته شود.»


رئیس ‌جمهور با اشاره به فیلم «مستطیل قرمز» که درباره حادثه بمباران مسابقه فوتبال چوار ساخته شده است، گفت: «سازندگان این فیلم قطعاً در پیشگاه خداوند مأجور هستند چرا که این فیلم می‌تواند جنایت دشمن را برای جوانان تصویر کند و شهدا را به جامعه بشناساند.»
در ابتدای این دیدار تعدادی از جانبازان و خانواده شهدای این حادثه با ذکر خاطرات و مصائب این فاجعه دردناک، یاد شهدای این حادثه را گرامی داشتند.
گفتنی است 23 بهمن سال 65 مسابقه فوتبال دو تیم چوار و شهر ایلام با یورش بمب‌افکن‌های رژیم بعث به زمین فوتبال شهر چوار پایانی خونین یافت. در جریان حمله ناجوانمردانه هوایی به ورزشگاه و زمین چمن چوار در 10 کیلومتری ایلام 15 نفر از بازیکنان و تماشاگران مظلومانه به فیض شهادت رسیدند و آسمانی شدند. لازم به ذکر است، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سی‌ام آبان سال جاری در دیدار دست‌اندرکاران کنگره شهدای ایلام، فرمودند: «حوادث کم‌نظیری در استان ایلام به وقوع پیوست که مردمِ خودمان هم خبر ندارند، چه برسد به دیگران. یکی قضیه‌ بمباران مسابقه‌ فوتبال بچه‌هاست در سال ۶۵. هواپیمای عراقی آمد از نزدیک و با توجه به اینکه اینجا چه هست، اینجا را زد و 10 بازیکن و داور و چند بچه شهید شدند. این حادثه‌ بزرگی است؛ جا دارد که این‌ جور حوادث در ابعاد جهانی شناخته بشود.»