مکتب سردار سلیمانی جامع و فراجغرافیایی است

سومین کنفرانس بین‌المللی «مکتب شهید سلیمانی و تمدن نوین اسلامی» به کوشش «مجمع جهانی صلح اسلامی» از روز شنبه در تهران آغاز به کار کرد. در نخستین روز این کنفرانس چهار روزه، چند تن از اندیشمندان ایرانی و خارجی درباره اندیشه، افکار و ویژگی‌های برجسته حیات شخصی و حرفه‌ای فرمانده شهید سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران سخن گفتند.
کنفرانس در روز افتتاحیه با سخنان دکتر «داود عامری» دبیر‌کل «مجمع جهانی صلح اسلامی» و حجت‌الاسلام دکتر «مهدی ایمانی‌پور» رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز شد و در ادامه آیت‌الله نوری حاتم‌ساعدی استاد عالی حوزه علمیه نجف اشرف، دکتر «ابوالخیر» نویسنده و از فعالان رسانه‌ای کشور مصر، «حسین جمعه» پژوهشگر و رئیس اتحادیه نویسندگان عرب در سوریه، دکتر «ادریس الهانی» استاد دانشگاه اهل تونس و حجت‌الاسلام دکتر «نبیل حلباوی» امام جماعت بارگاه مقدس حضرت رقیه (س) در دمشق طی سخنانی به طرح دیدگاه‌های خود درباره شخصیت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پرداختند. ضرورت ترویج و درس‌آموزی از مکتب شهید سلیمانی
دکتر «داود عامری» دبیر کل «مجمع جهانی صلح اسلامی» در توضیح ویژگی‌های این کنفرانس مجازی به حضور ۵۰ نفر از نخبگان و اندیشمندان علاقه‌مند به مکتب شهید سلیمانی در قالب چهار پنل اشاره کرد و از انتشار دیدگاه‌های این نخبگان در قالب یک جلد کتاب خبر داد.
وی یادآور شد که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران از شهید سلیمانی به عنوان یک مکتب یاد کرده‌اند و بر همین اساس تأکید کرد: وظیفه علاقه‌مندان به شهید سردار حاج قاسم سلیمانی این است که برای نشر مکتب وی و درس‌آموزی از آن تلاش کنند.


تلاش حاج قاسم برای برقراری صلح پایدار عادلانه
حجت‌الاسلام دکتر مهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به ویژگی‌های متعدد مکتب سردار شهید سلیمانی، مبارزات وی در غرب آسیا و حمایت او از اقوام و پیروان مذاهب مختلف را تلاشی برای تحقق صلح پایدار عادلانه دانست.
ایمانی‌پور گفت: «شهید سرلشکر قاسم سلیمانی با برخورداری از شخصیتی بی‌نظیر و چندوجهی، از معدود شخصیت‌های تأثیرگذار در تاریخ معاصر بشر بود که موفق شد مکتب و فرهنگی را پایه‌گذاری کند. وی را بحق «سردار قلب ها» نامیده‌اند چرا که وی از این مکتب اهل بیت (ع) تفسیری جدید و قابل اجرا در عصر حاضر ارائه داد.» شهید سلیمانی؛ مجموعه‌ای ماندگار از صفات بدیع
آیت‌الله نوری حاتم‌ساعدی از استادان سطوح عالی حوزه علمیه نجف اشرف یکی دیگر از شخصیت‌های شرکت‌کننده در این کنفرانس بود که به طرح دیدگاه‌های خود درباره مکتب حاج قاسم سلیمانی پرداخت.
این مقام مذهبی عراقی در تشریح ویژگی‌های شخصیتی و حرفه‌ای بدیع فرمانده شهید سپاه قدس گفت: «شهید سلیمانی در حالی که یک فرمانده نظامی شجاع و طراح خبره حملات تهاجمی علیه دشمن بود، قلبی رئوف و رحیم داشت و الگو و محبوب قلوب همرزمانش بود. علاوه بر اینها، سیاستمداری ماهر بود که احزاب مرتبط به خود را صالحانه رهنمود می‌داد و در حل تنش‌های سیاسی کمک می‌کرد. او ویژگی‌های بدیعی داشت که ظاهراً با یکدیگر ناهمگون بودند.»
آیت‌الله ساعدی، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را مذاکره‌کننده سیاسی توانمندی با درایت و فهمی عمیق دانست و تأکید کرد: «در صورتی که شهید سلیمانی رحمت‌الله‌علیه که خداوند او را با اباعبدالله (ع) محشور فرماید، نبود، تروریست‌های داعش اربیل، سلیمانیه و بغداد را هم اشغال کرده بودند. او موفق شده بود برادران شیعه و سنی را فراتر از گرایش‌های مذهبی و طایفه‌ای باهم متحد کند. همان طور که در فلسطین نیز چنین کرد و از مقاومت شرافتمندانه آن‌ها علیه تجاوز رژیم‌صهیونیستی جانبداری کرد.» مکتب مقاومت سلیمانی جامع و فراجغرافیایی
دکتر «ابوالخیر» نویسنده و از فعالان رسانه‌ای کشور مصر هم طی سخنانی در این کنفرانس بین‌المللی به تشریح نقش تربیتی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در ایجاد وحدت جبهه ضدصهیونیسم، استکبار جهانی، ارتجاع عرب و امپریالیسم پرداخت. وی در این باره گفت: «شهید سلیمانی در تربیت نیروی مقاومت جهانی علیه صهیونیسم و استکبار جهانی نقشی همه‌جانبه و یگانه ایفا کرد. او جوانان همه مذاهب در لبنان، فلسطین و عراق را با تربیت اخلاقی، دینی، ایمانی، اجتماعی و رفتاری در خط مقاومت ذوب کرد. او مکتبی را تأسیس کرد که تحت تأثیر ارزش‌های غربی قرار نمی‌گیرد، به جغرافیا محدود نیست. تحت تأثیر ارزش‌های صهیونیستی و حروف لاتین نیست بلکه تحت تأثیر ارزش‌های اسلام نابی است که همه ملت‌های اسلامی تحت آن متحد می‌شوند.» این اندیشمند مصری درباره نقش سردار سلیمانی در شکست تروریست‌های تکفیری داعش در عراق و سوریه افزود: «تلاش‌های شهید سلیمانی و همراهان او باعث شد جبهه داخلی مقاومت عراق و سوریه در برابر اشغالگران امریکایی و صهیونیستی باهم متحد شوند و بزرگ‌ترین پیروزی‌ها در مقابل «داعش» به مثابه یکی از خشن‌ترین ارتش‌های تروریستی که با تمام قوا از سوی دشمنان حمایت می‌شد، شکست بخورد.»
دکتر ابوالخیر در ادامه تأکید کرد: «سخن گفتن از شهید قاسم سلیمانی، یعنی سخن گفتن از معنای شهادت در اندیشه اسلام ناب محمدی (ص) و نماد آن در نهضت امام حسین (ع) است که «مرگ با عزت بهتر از حیات در ذلت است». ما نیز باید به پیروی از حضرت امیر مؤمنان علی بن‌ابیطالب (ع) که فرمودند «دشمن ظالم باشید و مظلوم را یاری کنید» در مسیر شهید سردار سلیمانی حرکت کنیم.» شهید سلیمانی، مبارزی اسلامی با دغدغه‌های جهانی
«حسین جمعه» پژوهشگر و رئیس اتحادیه نویسندگان عرب در سوریه هم سردار سلیمانی را چهره‌ای ملی و شخصیتی وطن‌دوست دانست که برای ارتقای آرمان‌های کشورش که به گروه گسترده جهان اسلام تعلق دارد، در میادین جنگ یا دیپلماسی مخلصانه وارد عمل می‌شد. وی تأکید کرد: «ویژگی اصلی شهید سلیمانی این بود که دغدغه‌اش مبارزه برای رهایی مستضعفان در سراسر جهان بود.» شهید سلیمانی و تلاش برای امنیت فارغ از مذهب و قومیت
دکتر «ادریس الهانی» استاد دانشگاه اهل تونس نیز در این کنفرانس به تبیین نقش شهید سلیمانی در استقرار صلح، عدالت و امنیت در منطقه و جهان پرداخت و با اشاره به تلاش‌های دیرینه دشمنان برای تفرقه میان مسلمانان شیعه و سنی درباره رویکرد‌های راهبردی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به این مسئله گفت: «همواره دشمنان که هیچ اعتقاد و وابستگی به مذهب ندارند، در حالی که از همگرایی و صلح و احترام به عقاید دیگران سخن می‌گویند، تلاش کرده‌اند میان شیعه و سنی تفرقه و جدایی بیندازند و شگفت‌انگیز است که ایران را نیز به فرقه‌گرایی متهم می‌کنند. شهید سلیمانی در این خصوص با کمک و یاری به کشور ستم دیده- چه شیعه و چه سنی- تلاش می‌کرد طرح‌های سلطه‌گرایانه دشمنان را برای سلطه بر جهان اسلام خنثی کند. شهید سلیمانی؛ فرمانده جاوید جهاد اکبر و اصغر
حجت‌الاسلام دکتر «نبیل حلباوی» امام جماعت بارگاه مقدس حضرت رقیه (س) نیز به تشریح برخی از ویژگی‌های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پرداخت و در این باره گفت: «شهید بزرگ و فرمانده ما حاج قاسم سلیمانی در مقایسه با رهبران نظامی جهان الگویی بی‌همتا و ممتاز بود که نه فقط یک فرمانده نظامی توانا و برجسته بلکه رهبری رسالت مدار، مذهبی و عرفانی بود.»
وی با اشاره به حضور سردار شهید سلیمانی در مقام فرماندهی سپاه قدس ایران تأکید کرد: «حضور شهید سلیمانی در فرماندهی این سپاه جهانی که هدفش آزادی فلسطین اشغالی از بحر تا نهر است، به این پست افتخار و منزلت داد. همان طور که این سپاه جهانی همواره برای خدمت رزمندگان محور مقاومت اسلامی و آزادی قدس شریف فعالیت کرده است، آرمان شهید سلیمانی نیز بزرگ و آرمان تمامی امت اسلامی و جهان بود.»
این مقام مذهبی سوریه درباره نقش تعیین‌کننده سردار حاج قاسم سلیمانی در مبارزه با تروریست‌های تکفیری صهیونیستی داعش گفت: «زمانی که کردستان عراق در آستانه اشغال از سوی تروریست‌های داعش قرار داشت، این شهید سلیمانی بود که توانست عناصر داعش را تار و مار کند و داعش را از عراق بیرون براند.» «حلباوی» همچنین با اشاره به عشق و علاقه وافر مبارزان و مجاهدان لبنانی و فلسطینی به سردار شهید سلیمانی، تأکید کرد: «شهید سلیمانی سربلند هر دو میدان جهاد اکبر و جهاد اصغر و برازنده شهادت بود. خداوند در قرآن می‌فرماید: «افرادی هستند که برای کسب رضایت خدا، جان خویش را با خداوند معامله می‌کنند...» شهید سلیمانی از مصادیق این آیه شریفه بود.» وی همچنین تأکید کرد: «شهید سلیمانی شهیدی جاوید است که حماسه و دیدگاه وسیع معنوی وی الهام‌بخش همه قهرمانان و مبارزان در سپاه قدس و رهبران مجاهد مقاومت در سوریه و لبنان و یمن و عراق است.»