تلاش های آخر برای کارشکنی مذاکرات وین؛ تشدید تحرکات و اظهارات صهیونیست‌ها

همزمان با جوسازی رسانه‌ای غربی‌ها در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین، رژیم صهیونیستی نیز نسبت به نتیجه‌بخشی گفت‌وگوها هراسان شده و تحرکات خود را در پی اثرگذاری منفی بر مذاکرات و اخلال در روند دست‌یابی به توافق نهایی افزایش داده است.
به گزارش ایرنا، رفت و آمد هیئت‌های دیپلماتیک به وین و اظهارنظرهای عمومی مقامات رژیم صهیونیستی درباره توافق احتمالی در وین در روزهای اخیر شدت گرفته است. هفته گذشته هیاتی به سرپرستی «جاشوا زارکا» معاون مدیرکل وزارت خارجه رژیم اشغال‌گر قدس در امور راهبری به وین سفر کرد تا با نمایندگان ارشد هیات‌های مذاکره کننده و آمریکا دیدار کند و به تعبیر نشریه آمریکایی اکسیوس «ببیند چه آشی در وین در حال پختن است».
البته تحرکات رژیم صهیونیستی در این زمینه مسبوق به سابقه است و بویژه هنگامی که گفت‌وگوها در وین پس از وقفه پنج ماهه با ترکیب هیات جدید جمهوری اسلامی ایران از سر گرفته شد، فعالیت‌های مخرب آن‌ها شرت گرفت. غربی‌ها ابتدا جلسات مستمری را با سه کشور اروپایی برای اخلال در روند گفت‌وگوها و برای به نتیجه نرسیدن توافقات و تعهدات متقابل سال ۲۰۱۵ تشکیل دادند.
در واقع مهمترین محور مشترک تل آویو و تروئیکا، نگرانی از پررنگ شدن نقش ایران در قبال تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی است که موجب تضعیف حضور رژیم صهیونیستی از یک طرف و کاهش منافع اقتصادی این سه کشور اروپایی به لحاظ تجارت و فروش سلاح خواهد شد. به گفته یک منبع مطلع، سفر اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس هم با این هدف صورت گرفت که برنامه جمهوری اسلامی ایران برای توسعه هرچه بیشتر روابط با کشورهای همسایه محقق نشود. همچنین رایزنی‌های گسترده‌ای از سوی مقامات رژیم صهیونیستی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با نمایندگان طرف‌های مذاکراتی ایران جریان دارد. بنی گانتس وزیر دفاع رژیم صهیونیستی روز جمعه با کاملا هریس معاون رئیس جمهوری آمریکا دیدار کرد و دو طرف درباره آخرین روند مذاکرات وین بحث و تبادل نظر کردند.


گانتس در حساب کاربری توئیتری خود نوشته است: من از بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده و معاون او به خاطر تعهدشان به جلوگیری از یک ایران هسته ای قدردانی کردم. من به او گفتم که هر توافق آینده باید شامل نظارت مداوم آژانس بین المللی انرژی اتمی علاوه بر رسیدگی به پرونده های باز در برنامه هسته ای باشد. وی همچنین دیروز با همتایان انگلیسی و فرانسوی خود دیدار و درباره مذاکرات وین بحث و تبادل نظر کرد.
اما اظهارات او درباره فعالیت‌های اتمی ایران که فارغ از بحث توافق سال ۹۴، همواره منطبق با قوانین بین‌المللی بوده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارها عدم انحراف برنامه هسته‌ای ایران را تایید کرده است، در حالی مطرح می‌شود که رژیم صهیونیستی نه تنها عضو پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (ان‌پی‌تی) نیست بلکه دارای زرادخانه‌های مملو از کلاهک های هسته‌ای است و تاکنون هیچ یک از کشورهای عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بغیر از ایران تمایلی برای رسیدگی به این مساله در اجلاس آژانس نشان نداده‌اند.
اوضاع در این زمینه به حدی فاجعه‌بار است که رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی در مقام حمایت از رژیم صهیونیستی چندی پیش به نشریه انرژی اینتلیجنت گفته بود؛ اسرائیل عضو ان.پی.تی نیست و آن را امضا نیز نکرده است، در حالی که ایران عضو معاهده است و تعهدات حقوقی در این زمینه دارد. کاظم غریب‌آبادی سفیر وقت ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین هم به کنایه از اظهارات مدیر کل آژانس گفته بود: فایده عضویت در معاهده عدم اشاعه و اجرای کامل پادمان‌های آژانس چیست؟ چگونه می‌توان آژانس را به عنوان یک نهاد جدی، حرفه ای و بی طرف دید، در حالی که اجرای رژیم پادمانی خود را به طور برابر و عادلانه برای تمامی اعضایش دنبال نمی کند؟
وی بیان کرد: سکوت و غفلت در برابر برنامه هسته ای اسرائیل پیام منفی را به اعضای معاهده ان.پی.تی می فرستد، مبنی بر این که «عضویت در معاهده مساوی است با پذیرش قوی‌ترین راستی آزمایی و نظارت، در حالی که بیرون ماندن از آن به معنای رهایی از هرگونه تعهد و انتقاد و حتی دریافت پاداش است!» به هر روی تحرکات اخیر مقامات رژیم صهیونیستی دقیقا در شرایطی که تمام هیات‌ها از پیشرفت‌ قابل توجه و رسیدن به مراحل پایانی مذاکرات خبر می‌دهند نشانگر وحشت آن ها از احتمال دست‌یابی به توافقی نهایی است و اینکه در تلاش‌ هستند تا سیاست‌های خود را به طرف‌های مذاکراتی و آژانس دیکته کنند.
سایر اخبار این روزنامه
خلبان چگونه از تلفات انسانی بالا جلوگیری کرد؟ سقوط تلخ هواپیما در تبریز جلال خوش‌چهره رویکرد عملگرایانه تهران در وین چرا این روزها آمار مبتلایان به کرونا کم اما فوتی‌ها در حال افزایش است؟ این‌بار نه دلتا، بلکه اومیکرون جان می‌گیرد تلاش های آخر برای کارشکنی مذاکرات وین؛ تشدید تحرکات و اظهارات صهیونیست‌ها آیا مدیران رده بالای دولتی می‌تواند موانع متعدد بر سر راه سینماگران را برطرف کند؟ بازگشت «شورای سینما» «‌ ابتکار» تاثیر سیگنال‌های مثبت مذاکرات وین بر بازار ارز را بررسی کرد دلالان، ناتوان از کنترل بازار اولین سفر رئیس دولت سیزدهم به کشوری در حاشیه خلیج فارس چه ابعادی دارد؟ اهمیت سفر رئیسی به قطر رئیس قوه قضائیه ماموریت داد نظارت ویژه دادستان‌ها بر شبکه توزیع در آستانه عید نوروز سخنگوی وزیر امور خارجه: درباره زندانیان تفاهماتی با آمریکا حاصل شده است لاوروف:‌ به شدت حملات اسرائیل به سوریه را محکوم می‌کنیم تداوم پس‌لرزه‌های عملیات حزب الله «اسرائیل» به سمت جنون حرکت می‌کند مرندی: اسرائیل توان تاثیر بر مذاکرات وین را ندارد سرنوشت نامعلوم تسلیحات خطرناک ارسالی آمریکا به اوکراین