روزنامه جوان
1400/12/09
پادوهای داخلی غرب از فوکویاما الگو میگیرند؟
تحولات اخیر در اوکراین که به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران سیاسی ناشی از فتنه انگیزیهای امریکا و اروپا در گسترش ناتو به شرق برای مقابله با روسیه است، این روزها برخی پادوهای غرب را به صرافت انداخته است. آنها اگرچه تعدادشان اندک است، اما صدایی بلند دارند و میکوشند با پنهان شدن پشت مفاهیم انسانی، جمهوری اسلامی را به حمایت از دولت روسیه متهم کنند!حال آنکه جنگ روسیه و اوکراین در واقع منازعه دو قدرت در گسترش حوزه نفوذ است و بدیهی است جمهوری اسلامی ایران همان گونه که در کنار هیچ یک از طرفهای منازعه قرار نگرفته، و هیچگاه از کشته شدن انسانهای بی گناه حمایت نکرده، اما از عامل اصلی این فتنه انگیزیها که در رأس آن امریکا قرار گرفته است، هم غافل نبوده است. پس اکنون این سؤال مطرح است که چرا برخی دنبالههای داخلی غرب، با تحریف واقعیات جنگ روسیه و اوکراین تلاش میکنند با ترسیم دوگانه دیو و دلبر، به دامن غربیها غش کنند؟ شاید پاسخ به این سؤال را در مواضع اخیر فرانسیس فوکویاما، نظریهپرداز معروف امریکایی بتوان جستوجو کرد.
او اخیراً در سخنانی که در مؤسسه امریکایی «امریکن اینترپرایس» مطرح کرده، گفته است: «من و مرکز دموکراسی، توسعه و حاکمیت قانون در استنفورد چندین سال است که برنامههای آموزشی را برای جوانان اوکراینی برگزار میکنیم. ما اکنون حدود ۱۵۰ فارغ التحصیل از این برنامهها را در کشور خود داریم که بسیاری از آنان اصلاح طلبان برجسته، روزنامه نگاران، مدافعان دموکراسی و فعالان مبارزه با فساد هستند. همه آنان امروز در معرض خطر فیزیکی قرار دارند و اگر رژیم طرفدار روسیه به قدرت برسد هدف قرار خواهند گرفت. حفاظت از امنیت آنان یکی از دغدغههای فوری من است.»
اشاره فوکویاما به همان جوانانی است که سال ۲۰۱۴ به پشتیبانی غرب انقلاب رنگی به راه انداختند و دولت اوکراین را ساقط کردند. همان روشی که در انتخابات سال ۸۸ تلاش کردند در ایران پیاده کنند، اما ناکام ماندند. از این رو جیغ بنفش برخی از اصلاحطلبان افراطی وطنی بیش از آنکه ناشی از نگرانی آنها از جان شهروندان اوکراینی باشد، مرثیه برای طرحی است که با مدیریت یک کمدین و بازیگر به نام زلنسکی که اکنون در مقام ریاست جمهوری اوکراین قرار گرفته، کشورش را در ورطه یک جنگ خانمان سوز قرار داده است.
فوکویاما اگرچه در استنفورد ۱۵۰ فارغ التحصیل اوکراینی آموزش داده تا دموکراسی خواهی (بخوانید وابسته گرایی غربی) را در این کشور نمایندگی کنند، اما در اینجا هم هستند افراطیونی که اگرچه ممکن است در هیچ دانشگاهی به تعبیری که فوکویاما میگوید آموزش ندیده باشند، اما همذات پنداری آنها چنین گرایشی را فریاد میزند.
این جماعت اندک در این جیغ کشیدنهای مبتذل، کاش کمی از عقلای اصلاح طلبان یاد بگیرند که معتقدند: «غرب در حال تحمیل خفگی استراتژیک بر روسیه است و روسیه هم برای گریز از چنگال سرد ناتو، چنگال داغ خود را بر گلوی اوکراین نهاده است. چنگال سرد ناتو با لبخند دیپلماتیک و انساندوستانه غربیان و فضاسازی جهانی آنان توأم است و چنگال داغ روسیه از فضاسازی رسانهای جهانی بیبهره است. به همان میزان که روسیه خشونت میورزد، غرب نیز همان خشونت را به شکلی سرد و در لفافه «بشردوستانه» بر اوکراین اعمال میکند.»
سایر اخبار این روزنامه
سرم داریم یا نداریم؟!
برخی خطوط قرمز ایران در مذاکرات لاینحل مانده است
معافیتهای تهلنجی نصیب قاچاقچیان میشود نه مرزنشینان
ورزش چشمآبیها عین سیاست آنها شد!
پوپولیستهای کت و شلوارپوش فوتبال!
جهان به الگوی کامل اخلاق نیاز داشت
مشاورههای پیش از طلاق اثربخش نیست!
حلول نازیسم در رسانههای غرب
بعثت باطلالسحر فلسفه غرب در جنگ شناختی
اوکراین از کمدی تا تراژدی
پادوهای داخلی غرب از فوکویاما الگو میگیرند؟
قدرتنمایی هستهای در روزسوم جنگ
معنای چرخش اماراتی از واشنگتن به مسکو
ایران به عطر شهدای دفاع مقدس معطر میشود