ترور، بمب‌گذاری و عملیات خرابکارانه کسب و کار «شارمهد» بود

گروهک تروریستی تندر اگرچه ممکن است نامی ناشناخته نزد افکار عمومی باشد، اما آثار اقدامات خرابکارانه و تروریستی آن‌ها موضوعی نیست که از خاطر ملت ایران زدوده شود. گروهکی که سال ۸۳ تحت عنوان «گروه انجمن پادشاهی ایران» اعلام موجودیت کرد و با طراحی و اجرای سلسله اقدامات تروریستی جنایات زیادی را رقم زده است که بمبگذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز در فروردین ماه سال ۸۷ که به شهادت ۱۴ نفر و مجروح شدن ۲۱۵ نفر از عزاداران حسینی منجر شد، از جمله اقدامات جنایتکارانه این گروهک است. جمشید شارمهد سرکرده این گروهک سال گذشته به دست سربازان گمنام امام زمان دستگیر شد و پرونده جنایات او در دادگاه در حال رسیدگی است. دیروز سومین جلسه محاکمه او در شعبه ۱۵ انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، در ابتدای جلسه حسنی اعتماد، نماینده دادستان در جایگاه قرار گرفت و ادامه کیفرخواست را قرائت کرد. حسنی اعتماد درباره برنامه‌ریزی گروهک جهت بمبگذاری در مصلای رشت اظهار کرد: اعضای این گروهک تروریستی قصد داشتند در جریان نماز جمعه بمبگذاری را انجام دهند که خوشبختانه با دستگیری عناصر گروهک این عملیات انجام نگرفت. البته اماکن حساس دیگری در شهر رشت هدف عملیات نظامی قرار گرفت.
نماینده دادستان درباره دیگر برنامه‌ریزی‌های گروهک تروریستی تندر، گفت: برنامه‌ریزی برای ترور استاندار وقت گیلان از جمله اقدامات دیگری است که جمشید شارمهد دستور آن را صادر کرده بود. اعضای گروهک تندر قصد داشتند مواد منفجره را در داخل چادر مسافرتی که در اطراف خانه استاندار تعبیه شده بود قرار دهند و با منفجر کردن این مواد اقدام به ترور استاندار کنند که خوشبختانه با شناسایی این چادر به دست پلیس عملیات صورت نگرفت.
حسنی اعتماد به برگزاری همایشی در امریکا اشاره و تصریح کرد: همایشی در کشور امریکا و از سوی برایان هوک با محوریت ایران و با حضور گروهک‌های تروریستی برگزار شد و جمشید شارمهد نیز در این همایش حضور پیدا کرده بود. سپس در ادامه جلسه دادگاه تصاویری از این همایش به نمایش درآمد.


نماینده دادستان درباره برنامه‌ریزی و طراحی برای انفجار لوله‌های انتقال نفت بندر گناوه، گفت: اعضای گروهک تروریستی تندر قصد داشتند لوله‌های انتقال نفت بندر گناوه را منفجر کنند و برای انجام این کار اطلاعاتی را به دست آوردند. اعضای این گروهک اطلاعات به دست آمده را برای شارمهد ارسال کرده بودند، اما او انفجار را به زمانی دیگر موکول کرد و به اعضای گروه دستور داد برای انجام عملیات‌های دیگر به تهران و شمال بروند. نماینده دادستان درباره برنامه‌ریزی به قصد بمبگذاری در نمایشگاه کتاب تهران به دست اعضای گروهک تندر گفت: اعضای این گروهک با هدایت شارمهد قصد داشتند برای افزایش تعداد تلفات، بمبگذاری را با مواد سمی سیانور در نمایشگاه کتاب تهران انجام دهند، اما این عملیات به دلیل آتش‌سوزی در هتل جهان تهران انجام نگرفت. سپس در ادامه جلسه دادگاه فیلمی از اظهارات شاهدان عینی در آتش‌سوزی هتل جهان تهران به دلیل عملیات ساخت بمب به دست اعضای گروهک تندر به نمایش درآمد.
نماینده دادستان با بیان اینکه اعضای گروهک تندر قصد انجام عملیات تروریستی در مجلس شورای اسلامی با بهره‌گیری از مواد شیمیایی را داشتند، گفت: بر اساس اقاریر متهمان دستگیر شده، عناصر این گروهک قصد داشتند در سیستم تهویه مجلس مواد شیمیایی قرار دهند و در صحن پخش کنند که با دستگیری عوامل این گروهک عملیات مذکور انجام نگرفت. حسنی اعتماد درباره برنامه‌ریزی اعضای گروه برای سرقت از صرافی و بانک‌ها اظهار کرد: یکی دیگر از برنامه‌های گروهک برای ایجاد رعب و وحشت در جامعه و تأمین مالی برای انجام عملیات‌های تروریستی برنامه‌ریزی سرقت از بانک‌ها و صرافی‌ها بوده است. در ادامه جلسه دادگاه، صوتی از جمشید شارمهد پخش شد که در آن متهم دستور اقدام با خشونت تمام و بمبگذاری‌ها را می‌دهد. سپس در ادامه قاضی صلواتی ضمن ختم جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده را به زمانی دیگر موکول کرد.
گفتنی است، تندر یکی از گروه‌های تروریستی و ضد انقلاب است که در جریان گروه‌های معاند و طرفداران رژیم پهلوی فعالیت می‌کند. برخی کارشناسان سابقه تأسیس این گروه را در سال‌های نخست دهه ۸۰ یا به طور دقیق‌تر سال ۱۳۸۳ می‌دانند. نام دقیق‌تر این گروه انجمن پادشاهی ایران (تندر) است که طبق اطلاعات در دسترس فتح‌الله منوچهری با نام مستعار فرود فولادوند در سال‌های نخست تأسیس این گروه و تا سال ۱۳۸۵ سرکردگی آن را برعهده داشت. پس از او جمشید شارمهد مسئولیت آن را برعهده گرفت. شنبه یازدهم مرداد ۹۹ خبری منتشر شد که حاکی از دستگیری جمشید شارمهد، سرکرده گروه تروریستی تندر به دست وزارت اطلاعات بود. در پرونده این گروه جنایت‌های بسیاری مانند بمبگذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز و قصد انفجار سد سیوند شیراز مشاهده می‌شود که در این میان بمبگذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز حادثه‌ای خون بار است که افراد بی گناه بسیاری در آن به شهادت رسیدند.