روزنامه جوان
1400/12/17
به امریکا بگویید از پیش ما نرود!
احمد نقیبزاده، فعال تندروی اصلاحطلبان تلویحاً نسبت به خروج امریکا از منطقه ابراز نگرانی کرد و وقوع چنین اتفاقی را دارای «پیامدهای ناگوار برای منطقه» دانست. او طی یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «امریکا امسال با یک حرکت ناجوانمردانه و بدون هیچ پیشزمینهای، افغانستان را رها کرد و از این کشور خارج شد. در کنار این بحث، زمزمههایی نیز شنیده میشود که امریکا در حال تخلیه کامل خاورمیانه است، حرکتی که بدون تردید، پیامدهای ناگواری برای منطقه خواهد داشت، چرا که توازن را در خاورمیانه به هم زده و خلأ قدرت عظیمی ایجاد میکند.»خروج امریکا از منطقه، توازن قوا را به سمت چه کسی بر هم میزند؟ کشورهای دیگر میزان دخالتشان در منطقه همپای امریکا نیست و از سویی، خروج امریکا بهانه را از دیگر کشورها برای مداخله در منطقه میگیرد.
غرب آسیا منطقهای برای ملتها و کشورها و دولتهای غرب آسیاست و اگر مداخله فرامنطقهای در آن صورت نگیرد، امنیت آن تأمین خواهد شد. چرا یک ایرانی باید نگران نبودن امریکا در منطقه باشد؟
به مثال نقیبزاده توجه کنیم. او خروج امریکا از افغانستان را «ناجوانمردانه» توصیف کرده، اما توصیفی برای ۲۰ سال اشغال افغانستان به دست امریکاییها ندارد. در واقع او از این موضوع میگذرد که چرا امریکاییها باید در خاک افغانستان باشند تا حالا خروج آنها موضوع و مسئله باشد. از سویی چنان اعتماد به نفس خود را از وابستگی به غرب میگیرند که نبود امریکا در منطقه باعث هراسشان میشود.
جالب آنکه او در پایان یادداشتش، خود اذعان میدارد که امریکاییها ملتهای دیگر را قربانی اهداف سیاسی خود میکنند، ولی روشن نیست چرا دوست دارد همین امریکا همچنان در خاورمیانه باقی بماند و نرود: «برای امریکا و غرب، مهم نیست که به سر مردم اوکراین چه میآید و چه مصائبی متوجه این مردم میشود؟ این سناریو بارها تکرار شده است. تاریخ از یاد نبرده است که در کنفرانس مونیخ ۱۹۳۸ غرب چطور کشور چکسلواکی را به عنوان متحد غرب، تجزیه کرد تا به زعم خود هیتلر را راضی کند. نمایندگان انگلیس و فرانسه اعلام کردند که با تکهای زمین، صلح را خریدند. تاکتیکی که تاریخ نشان داد، اثرگذار نشد و نهایتاً هیتلر به لهستان حمله کرد و جنگ جهانی دوم را آغاز کرد؛ بنابراین برای نخستینبار نیست که غرب، برخی کشورها را به امری تشویق و بعد به بهانه همان عمل کشور مقابل را تحریم میکند. در ماجرای حمله عراق به کویت نیز، امریکا صدام را تشویق کرد تا به کویت حمله کند و بعد به همین بهانه، عراق را که در شمایل یک ماشین جنگی علیه رژیم صهیونیستی عمل میکرد، مهار کردند.»
رهبر معظم انقلاب - ۱۳ اردیبهشت ۹۵- فرمودند: «خلیج فارس، خانه و محل حضور ملت ایران، و ساحل خلیج فارس و سواحل زیادی از دریای عمان متعلق به این ملت قدرتمند است، بنابراین ما باید در این منطقه حضور، رزمایش و اظهار قدرت داشته باشیم، و این امریکاییها هستند که باید بگویند چرا از آن سوی دنیا به اینجا آمده و رزمایش بهراه میاندازند؟.»
ایشان در ادامه تأکید کردند: «وقتی مقابل دشمن از نشان دادن قدرت بترسیم، دشمن پررو میشود، میگویند ایران در خلیجفارس رزمایش نداشته باشد؛ چه غلطها!... از آن طرف دنیا میآید رزمایش برگزار میکند؛ خب بروید همان خلیج خوکها، اینجا چه میکنید؟! خلیج فارس خانه ما است. جای حضور ملت ایران است، اینطور باید با قدرتهای زیادهخواه مواجه شد.»
سایر اخبار این روزنامه
تله انحرافی شکدم
تحولات اوکراین و تغییر در معادلات جهانی
به امریکا بگویید از پیش ما نرود!
کاش با مهرجویی مهربانتر بودیم
شکار ریگی روی پرده اکران نوروزی
سفیر جهاد تبیین و خالق حماسه ماندگار در حیات انسان ۲۵۰ ساله
فراتحلیلی بر تحولات اوکراین
تحریم روسیه نشان داد سرمایه گذاری خارجی مانع تحریم نیست
خدا همت را نگه داشت تا او را علمدار خیبر کند
اسرائیل آموزش دیدگان خود را در ساواک از ایران خارج کرد!
ورود نورا به سبد واکسیناسیون کرونا
آشوب اوکراین در مذاکرات وین
دستبرد صندوقهای بازنشستگی به گاوصندوق بیتالمال
زیتون نر و احکام ابتر در کشاورزی!
تجلیل از رشادت و فداکاری یادگاران دفاع مقدس