روزنامه ایران
1400/12/18
از خطوط قرمز عقب نشینی نمیکنیم
گروه سیاسی/ رئیس جمهور روز گذشته طی سخنرانی در اجلاسیه رسمی خبرگان رهبری، گزارشی از رویکردها و راهبردهای دولت و شاخصهای کلان اقتصادی کشور ارائه کرد؛ گزارشی که از نخستین روزهای فعالیت دولت تا امروز را شامل میشود. بر این اساس، آیتالله سید ابراهیم رئیسی هم به اقدامات دولت برای برطرف کردن نگرانی ذخایر کالاهای اساسی اشاره کرد و هم از تلاشهای دولت برای رفع کسری بودجه و کنترل نقدینگی گفت.وی درباره کنترل نقدینگی، به کاهش رشد پایه پولی از ۴۲ درصد به ۳۳ درصد اشاره کرد و درباره چشمانداز تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی در سال آینده نیز گفت که دولت با افزایش سرمایهگذاری و افزایش بهرهوری دو گام در مسیر تحقق این هدف برداشته است. رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با رد دیدگاه تک بعدی در گذشته، تصریح کرد که دولت بهدنبال توسعه روابط با همه کشورها و ایجاد توازن در سیاست خارجی کشور است.
تشریح راهبرد دولت در مذاکرات
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آیتالله رئیسی با اشاره به موضوع مذاکرات هستهای، در تشریح راهبرد دولت در این زمینه تصریح کرد: دولت در گام اول خنثیسازی تحریمها را با جدیت پیگیری کرد و در گام دوم در مذاکراتی کاملاً عزتمندانه بهدنبال رفع تحریمها است.
رئیس جمهور تأکید کرد: دولت مردمی مذاکرات هستهای را کاملاً براساس اصول و چهارچوب تعیینشده از سوی رهبر معظم انقلاب دنبال میکند و از هیچ یک از خطوط قرمز اعلام شده عقبنشینی نکرده و نخواهد کرد.
قدرت نظام استوار بر همراهی مردم
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود، مهمترین نتیجه «جهاد تبیین» را همگام شدن مردم با نظام اداری، افزایش سرمایه اجتماعی و ارتقای اعتماد عمومی به نظام و کارگزاران کشور دانست و افزود: قدرت جمهوری اسلامی بر همراهی مردم و حضور آنان در صحنههای مختلف استوار بوده و سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی از مهمترین مؤلفههای قدرت، اقتدار و امنیت ملی کشور است.
وی با بیان اینکه دولت حسب انتظار مردم، وظیفه اصلی خود را ایجاد تحول در کشور میداند، اظهار کرد: برای اجرای تحول ابتدا باید وضع موجود را دقیقاً شناخت و وضع مطلوب را ترسیم کرد و در مرحله بعد، فاصله بین وضع موجود و وضع مطلوب را کمتر کرد.
بیانیه گام دوم، مبنای تحول
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی سند و مبنای تحول در دولت است، تصریح کرد: محور اصلی فعالیتهای دولت مردمی اقامه عدالت و رفع عقبماندگیها در این زمینه است. امام راحل پرچم عدالت را در کشور برافراشت و رهبر معظم انقلاب پس از ایشان پرچمدار عدالت بودند و این دولت نیز به پیروی از امام و رهبری تحت لوای پرچم عدالت فعالیت خواهد کرد.
آیتالله رئیسی در ادامه با تشریح اقدامات دولت در کاهش قابل توجه آمار مرگ و میر کرونایی، نگرانی از وضعیت ذخایر کالاهای اساسی را دیگر دغدغه دولت در آغاز فعالیت خود عنوان کرد و گفت: دولت پس از برطرف کردن نگرانی ذخایر کالاهای اساسی، بر رفع کسری بودجه و کنترل نقدینگی تمرکز کرد و در این زمینه نیز موفقیتهای خوبی به دست آورد.
راههای دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی
رئیس جمهور افزود: لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بدون کسری بودجه و با در نظر گرفتن تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی تنظیم شد، در حالی که در سالهای گذشته متوسط رشد اقتصادی کشور کمتر از یک درصد و حدود ۴ دهم درصد بوده است. وی با طرح این سؤال که آیا امکان تحقق هدف رشد ۸ درصدی اقتصادی وجود دارد یا نه، اظهارکرد: براساس سند بودجه ۱۴۰۱ اگر هزینهها کنترل، درآمدها افزایش و جریان نقدینگی به سمت تولید هدایت شود، تحقق این هدف دور از دسترس نیست.
آیتالله رئیسی در تشریح چگونگی تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی، گفت: با دو گام افزایش سرمایهگذاری و افزایش بهرهوری قدم در مسیر تحقق این هدف گذاشتهایم. دولت توانسته شرکتهای بزرگ را برای اجرای ۴۸ پروژه بزرگ با بیش از ۱۷ میلیارد دلار اعتبار پای کار بیاورد و از سوی دیگر مقرر شده بانکها نیز به جای فعالیت در عرصههایی مثل خرید ملک، طلا و ارز و فعالیتهای غیرمولد مشابه سرمایههایشان را به طرف تولید هدایت کنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: به طور طبیعی وقتی شرکتهای بزرگ و بانکها در اقتصاد و تولید مولد فعال شوند، بخش خصوصی نیز به افزایش حضور در این عرصه ترغیب میشود.
وضعیت پروژههای نیمه کاره کشور
آیتالله رئیسی با بیان اینکه تعداد پروژههای نیمه کاره کشور به قدری زیاد است که اگر تا سالها پروژه جدید کلید نزنیم باز هم پروژه برای تکمیل وجود دارد، اظهار کرد: بودجه مصوبات تمام سفرهایی که انجام شده، تصویب و فعالیتها با سرعت خوبی در حال انجام است.
رئیس جمهور ادامه داد: بهعنوان مثال کارگاههای عمرانی در خوزستان نسبت به قبل از سفر دولت چندین برابر شده است یا عملیات احیای خلیج گرگان در طول همین چند روزی که از سفر اخیر دولت به استان گلستان میگذرد، آغاز شده است. یکی دیگر از برنامههای دولت در سفرهای استانی، فعال کردن واحدهای تولیدی نیمه تعطیل است که ستادی به همین منظور تشکیل شده و به طور جدی پیگیر رفع مشکلات این واحدها است.
سیر نزولی خلق پول
آیتالله رئیسی گفت: در مدت سپری شده از آغاز فعالیت دولت تلاش کردیم، خلق پول و افزایش نقدینگی مهار شود و از بانک مرکزی استقراض نشود. در نتیجه همین اقدامات نرخ تورم که به شدت صعودی و در حال شکستن رکوردهای ۷۰ ساله بود، امروز متوقف شده و در حال حرکت به سمت سیر نزولی است.
رئیس جمهور با ارائه برخی آمارها از جمله کاهش رشد پایه پولی از ۴۲ درصد به ۳۳ درصد، کاهش ۱۲ درصدی خالص بدهی دولت به بانک مرکزی و افزایش قابل توجه صادرات نفتی و غیرنفتی و وصول درآمدهای آن، افزود: همه اینها در شرایطی است که همچنان تحریمها و تهدیدهایی که برخیها میگفتند مانع فروش نفت و صادرات غیرنفتی است، وجود دارد.
رویکرد سیاست خارجی دولت
آیتالله رئیسی با اشاره به افزایش چشمگیر تجارت با کشورهای همسایه، افزود: عدهای ما را متهم به نگاه تک بعدی به شرق میکنند و میگویند همانگونه که در گذشته نگاهها متوجه غرب بود، امروز دولت چشم به شرق دوخته است. این سخن صحیحی نیست و دولت بهدنبال توسعه روابط با همه کشورها و ایجاد توازن در سیاست خارجی کشور است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه رفع فقر مطلق یکی دیگر از دغدغههای جدی دولت بوده و هست، گفت: اگر چه شاخصهای متفاوتی برای تعیین فقر مطلق در جهان وجود دارد، اما ما براساس تعریف عرفی خودمان از فقر مطلق در تلاش هستیم تا آن را در جامعه اسلامی به طور کامل ریشه کن کنیم.
آیتالله رئیسی ادامه داد: گام بعدی سامان دادن وضعیت خانوادههایی است که با خط فقر درگیر هستند. دولت برای بهبود معیشت این بخش از جامعه تصمیم دارد با حذف نظام چانهزنی در تعیین حقوق کارگران و کارمندان و متناسبسازی دریافتیها، نظام پرداخت را عادلانه کند.
اعضای دولت در مسیر رئیس جمهور حرکت کنند
آیتالله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری در سخنان خود در این اجلاس، ابراز امیدواری کرد که همه اعضا و ارکان دولت در مسیر رئیسجمهور حرکت کنند و گفت رئیسجمهور خودش مقید به حمایت از محرومان است.
به گزارش ایرنا، آیتالله جنتی با بیان اینکه باید در این ایام پایانی سال برای افراد فقیر و گرسنه فکری کرد و به جز حرف زدن به نتیجه عملی برسیم، اظهار کرد: در این فصل آخر سال چیزی که مورد نظرم قرار دارد عنایت به قشر محروم جامعه است چرا که افراد عائلهمند سختی میکشند، این در حالی است که علی علیهالسلام طاقت نداشت گرسنه و فقیررا ببیند و ما هم هرچه میتوانیم باید به آنها کمک کنیم تا در پایان سال کسانی پیدا نشوند که شب عید غذای مناسبی نداشته باشند.
سایر اخبار این روزنامه
کاهش ۵ تا ۱۳ درصدی قیمت لوازم خانگی
پایان حسرت ۷۷۰ روزه تماشاگران
از خطوط قرمز عقب نشینی نمیکنیم
نور چشم ایران
شهادت ۲ مدافع حرم ایرانی در حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی
پایان مذاکرات در سطوح سیاسی و فنی
آه برای دستانش
ثبت کمترین نرخ رشد مسکن در 40 ماه گذشته
ذخیره سازی گسترده روغن برای ماه رمضان
تأکید بر دپیلماسی فرهنگی
شب یلدا ی ترافیک !
هزاران کشته در بزنگاه تخته گاز
جمع شدن بساط دلالان ارز- دارو
نوروز فرصتی برای افزایش خدمت به مردم
سلام ایران