تماشای زمین با «نور» ایران

ماهواره علمی و تحقیقاتی نور ۲ نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز گذشته پرتاب شد و با موفقیت در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفت.
به گزارش سپاه نیوز، همزمان با اعیاد شعبانیه نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با استفاده از ماهواره‌بر سه مرحله‌ای قاصد از کویر شاهرود ماهواره نور ۲ را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار داد. این ماهواره با سرعت ۷/۶ کیلومتر بر ثانیه و ۴۸۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار گرفت. اولین اقدام فضایی سپاه ۲۱ ماه قبل و در سال ۹۹ با قرار دادن ماهواره نور یک آغاز شد و با وجود پیش‌بینی‌های عمر یک ساله، ماهواره نور همچنان زنده و فعال است و اطلاعات خود را منتقل می‌کند. ایران اولین کشور مسلمانی که ماهواره در فضا قرار می‌دهد
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم پرتاب ماهواره نور ۲، در جمع فرماندهان، مسئولین و دانشمندان و تلاشگران عرصه جهاد علم و فناوری با تبریک اعیاد و ایام فرخنده ماه شعبان اظهار کرد: خداوند متعال را شاکریم که یک هدیه عظیم و دستاورد بزرگ را به ملت ایران ارزانی کرد و صمیمانه اعلام می‌کنم این چیزی جز امداد و نصرت الهی نیست که در چنین موقعیتی شما یک هدیه بزرگ، یک خبر بسیار دل انگیز و یک افتخار بزرگ را به ملت هدیه می‌کنید.
سرلشکر سلامی با تأکید بر اینکه قرار گرفتن در فضا یکی از معیار‌ها و شاخص‌های کشور‌های پیشرفته جهان است، گفت: این که ما می‌توانیم مجدداً چشمانمان را در آسمان قرار بدهیم و از فضا به زمین نگاه کنیم، یک پیشرفت بزرگ است. اینکه به نام یک ملت مسلمان و یک نظام اسلامی در فضای تحریم گسترده بین‌المللی، فرزندان ملت ایران در سپاه با ایمان و اراده و تکیه به ذهن‌های پویا و خلاق سینه آسمان را شکافته و توانستند ماهواره در مدار قرار دهند، افتخار و جهادی بزرگ است.


فرمانده کل سپاه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران اولین کشور مسلمانی است که ماهواره در فضا قرار می‌دهد، گفت: به برادر عزیزم سردار حاجی زاده فرمانده محترم نیروی هوافضا سپاه، عزیزانمان در سازمان جهاد و تحقیقات خودکفایی سپاه که شاهد تلاش‌های شبانه‌روزی آنان بودیم و طی سال‌های گذشته توانستند در این فضای تحریم این قدم را بردارند تبریک عرض می‌کنم.
سرلشکر سلامی در ادامه با بیان اینکه این اتفاق و دستاورد مهم تنها یک عمل فنی نیست، بلکه غلبه بر اراده‌هایی است که می‌خواستند ما را در زمین قفل کنند، گفت: امروز توانستیم بر دشمن غلبه کنیم و این فناوری‌های پیچیده و دانش‌های نوین را به دست آوریم و آن را به یک محصول موفق تبدیل کنیم. وی تصریح کرد: این دستاورد به معنای پیروزی ما در نبرد فناوری بر دشمنانی است که اراده کرده بودند تا ما را عقب مانده نگه دارند و این یعنی پیروزی آشکار و فتح مبین که آن را به رهبر عزیز و عظیم‌الشأن انقلاب اسلامی، ملت عزیز و شریف ایران و همه مسلمانان تبریک و تهنیت عرض می‌کنم. فرمانده کل سپاه در پایان تأکید کرد: امیدوارم سلسله پرتاب‌هایی که در راهبرد قرار گرفتن ما در فضا طراحی کردیم، همه با موفقیت در زمان خود مانند این موفقیت اجرا شوند. بدون رسیدن به فضا بقیه کار‌ها ناقص است
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه ایران قوی در تمامی حوزه‌ها از دفاعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی پیشرفت‌های علمی مستلزم رسیدن به فضا است، گفت: بدون رسیدن به فضا بقیه کار‌ها ناقص است؛ این یک ابزار قدرت است و ایران قوی حتماً باید به بخش فضایی توجه کند که این کار شده و در آینده اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در مراسم پرتاب ماهواره نور ۲ با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد:به توفیق الهی امروز سپاه موفق شد ماهواره نور ۲ را در مدار قرار دهد؛ ماهواره قبلی ما نیز همچنان در مدار است و خدمت می‌کند. وی افزود: ماهواره با بقیه سامانه‌ها متفاوت است؛ یا می‌شود یا نمی‌شود که بحمدالله همه مراحل به خوبی انجام شد و ماهواره به طور دقیق در مدار قرار گرفت. حاجی‌زاده با بیان اینکه ایران قوی در تمامی حوزه‌ها از دفاعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی پیشرفت‌های علمی مستلزم رسیدن به فضا است گفت: بدون رسیدن به فضا بقیه کار‌ها ناقص است؛ این یک ابزار قدرت است و ایران قوی حتما باید به بخش فضایی توجه کند که این کار شده است. وی افزود: امروز با تمرکز و هم افزایی نیرو‌های مسلح، دولت مردمی و انقلابی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در امور فضایی، مسیر ناهموار و پر سنگلاخی را پشت سر گذاشته ایم و آینده نویدبخش موفقیت‌های بزرگ‌تر می‌باشد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به ویژگی‌های ماهواره نور ۲ که با موفقیت در مدار قرار گرفت گفت: این ماهواره با سرعت ۷/۶ کیلومتر بر ثانیه طی ۴۸۰ ثانیه در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفت. سردار حاجی‌زاده با بیان اینکه این کار به پشتوانه و زحمات شبانه روزی متخصصان و دانشمندانی انجام می‌شود که بنده به نمایندگی از آن‌ها صحبت می‌کنم، اظهار کرد: نکته مهم‌تر از مسائل فنی غلبه اراده ملت ایران بر تحریم‌ها و فشار‌های حداکثری است؛ این موفقیت بزرگ که در شرایط تحریم‌های ظالمانه و فشار‌های حداکثری به نتیجه رسیده است سمبل مقاومت و اراده کم‌نظیر ملت عظیم‌الشأن ایران است و این دستاورد مهم را محضر مبارک مقام عظمای ولایت و رهبری و فرماندهی معظم کل قوا و ملت شریف ایران، دولت و نیرو‌های مسلح شجاع جمهوری اسلامی ایران تبریک می‌گوییم. فرمانده نیروی هوافضای سپاه در پایان آینده را نویدبخش اتفاقات بزرگ خواند و اظهار کرد: ما اکنون برای شتاب گرفتن آماده شده ایم و ان‌شاءالله در آینده نزدیک باید موفقیت‌های بزرگی را از این جوانان برومند شاهد باشیم.
مأموریت نور ۲ شناسایی و سنجشی است
سردار علی جعفر‌آبادی، فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در ارتباط مستقیم با شبکه خبر سیما و در توضیح عملیات پرتاپ ماهواره «نور ۲» به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین اظهار داشت: ماهواره‌ای که امروز پرتاب شد، تمام ایرانی است و اگر چه ساخت و تجمیع آن در بخش‌های تحقیقاتی سپاه پاسداران انجام شده، اما همه شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها و مجموعه‌های تحقیقاتی دفاعی در کشور به نحوی در این پروژه دخیل بوده‌اند و باید از آن‌ها تشکر کنیم. وی ادامه داد: ماهواره نور ۲ ارتقایافته ماهواره «نور ۱» است و فناوری به‌روز و پیچیده‌ای دارد و با مأموریت سنجشی و شناسایی به فضا پرتاب شده است. فرمانده فضایی نیروی هوافضای انقلاب اسلامی افزود: اطلاعات به دست آمده از این ماهواره در حوزه‌های عمومی و دفاعی کاربرد دارد و امکان شناسایی و رصد پدیده‌های محیطی و بلایای طبیعی از ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری زمین با این ماهواره فراهم می‌شود. ماهواره «نور ۱» ۱۰ هزار بار دور زمین چرخیده
سردار جعفرآبادی همچنین با اشاره به وضعیت فعلی ماهواره نور ۱ که اردیبهشت ۹۹ با موفقیت به فضا پرتاب شد، عنوان کرد: با وجود اینکه ماهواره نور ۱ اولین تلاش سپاه در حوزه پرتاب ماهواره بوده، اما با گذشت دو سال از پرتاب، همچنان فعال است و تاکنون ۱۰ هزار بار دور زمین چرخیده است و پیش‌بینی می‌کنیم تا یک سال دیگر در فضا می‌ماند. وی خاطرنشان کرد:‌آن پروژه، یک آزمایشگاه عالی فضایی برای متخصصان ما بود که از تجربیات آن در پروژه ماهواره نور ۲ استفاده شد. فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه، همچنین با اشاره به ویژگی‌های ماهواره‌بر «قاصد» که مأموریت انتقال ماهواره نور ۲ را به عهده دارد، گفت: این ماهواره‌بر نیز دارای فناوری‌های پیچیده‌ای است و موتور‌های فضایی آن دارای فناوری‌های بسیار جدیدی است که در مقالات روز دنیا به آن‌ها پرداخته می‌شود و دانش هدایت و کنترل آن نیز مبتنی بر مرز‌های روز دانش دنیاست.
سردار جعفر‌آبادی در پایان با اشاره به برنامه‌های آینده سپاه در حوزه تحقیقات فضایی اظهار داشت: سلسله‌ای از ماهواره‌های نور را در سال‌های آینده پرتاب خواهیم کرد و برنامه فضایی کل کشور که ما هم جزئی از آن هستیم، این است که در مدار لئو تثبیت شویم و ماهواره‌های مختلف علمی، تحقیقاتی و دفاعی را در این مدار قرار دهیم و سپس در مدار ۳۶ هزار کیلومتری زمین که مورد تأکید مسئولان عالی نظام است، قرار بگیریم.