«عهد خدمت» قراری برای برپایی جشن سال نو در مناطق محروم کردستان

با اینکه گروه‌های جهادی در تمام طول سال به مناطق مختلف کشور اعزام می‌شوند تا یاری‌رسان هموطنان نیازمند و محروم خود باشند، اما حضور آن‌ها در ایام عید نوروز توفیقی است که شامل حال هرکسی نمی‌شود. درست مثل گروه‌های جهادی بسیج دانشجویی استان کردستان که از اسفندسال جاری تا پایان تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ در قالب قرارگاه «عهد خدمت» به مناطق محروم استان خود می‌روند تا علاوه بر رفع مشکلات، جشن تحویل سال را در کنار ساکنان این نقاط برگزار کنند.

اوایل اسفندماه بود که اعلام شد، قرار است ۱۷گروه جهادی در کردستان متشکل از ۵۰۰ نفر خواهر و برادر با تخصص‌های مختلف سازماندهی شوند تا به صورت میدانی در مناطق محروم و کم‌برخوردار استان حضور یافته و به ارائه خدمت بپردازند.
به گفته مسئولان بسیج کردستان، برنامه‌های این گروه‌های جهادی در قالب قرارگاه «عهد خدمت» ساماندهی شده و از ۱۳اسفند سال جاری شروع و تا پایان تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ ادامه می‌یابد. ویژگی اصلی این خدمات کاملاً رایگان بودن آنهاست که به همت جهادگران متخصص در رشته و عرصه‌های مختلف ارائه می‌شود.


* جهادگران متخصص در خدمت مناطق کم‌برخوردار
طبق برنامه‌ریزی‌های از پیش اعلام شده، قرار است گروه‌های جهادی فعال بسیج دانشجویی کردستان در شهرستان‌ها و مناطق محروم استان خدماتشان را در عرصه‌های عمرانی، پزشکی، دامپزشکی، فرهنگی، آموزشی و سایر زمینه‌ها به اقتضای نیاز مردم این نقاط که مشخص شده، ارائه کرده و در مدت یک ماه حضورشان، طرح‌ها و نقشه‌هایشان را به سرانجام برسانند.
برهمین اساس مسئول سازمان بسیج دانشجویی کردستان عنوان «عهد خدمت» را برای فعالیت قرارگاه جهادی دانشجویان استان اعلام کرد و متذکر شد، این گروه‌ها توفیق داشته‌اند تا در این مدت و به خصوص لحظه حلول سال جدید در کنار مردم و مشغول خدمت‌رسانی به هم استانی‌ها و هموطنان مناطق محروم و کم‌برخوردار خود باشند.
این جهادگر با اشاره به اینکه نیاز‌های مناطق مورد هدف قبلاً مشخص شده و می‌دانیم برای ارائه خدمات بهتر، جهادگران باید در رشته‌هایی همچون ساخت‌و‌ساز و عمران، آموزشی‌و‌فرهنگی، پزشکی‌و‌دامپزشکی و همچنین کشاورزی وارد عمل شوند، می‌گوید: «کمبود‌های مناطق محروم و نیاز‌های مردم تعیین می‌کند که گروه‌ها با چه تخصص‌هایی وارد منطقه شوند و همین امر خیال‌مان را راحت می‌کند، حتماً مشکلی رفع و دردی درمان خواهد شد.»
حالا حضور ۵۰۰ دانشجوی دختروپسر که هر کدام در رشته‌ای متخصص بوده و اطلاعات کافی دارند، می‌تواند نقطه قوت این گروه‌ها و حرکت‌ها باشد.
به خصوص اینکه این تعداد جهادگر در ۱۷ گروه بوده و به صورت چرخشی جای خود را به گروه‌های دیگر می‌دهند تا برنامه‌هایشان را عملی کنند.
* بی‌مهری مسئولان به گروه‌های جهادی
۱۳ اسفند از راه رسید و همین یکی دو روز پیش، همزمان با حلول ماه مبارک شعبان و با حضور دانشجویان بسیجی دانشگاه‌های کردستان، گروه‌های جهادی به مناطق محروم کردستان اعزام شدند. مسئول ناحیه بسیج دانشجویی کردستان در رابطه با اعزام و مأموریت گروه‌های جهادی به مناطق محروم این استان به «جوان» می‌گوید: «این گروه‌های جهادی در قالب دوره «عهد خدمت» سازماندهی شده‌اند. آن‌ها متشکل از صد‌ها خواهر و برادر به صورت میدانی در مناطق محروم و کم‌برخوردار حاضر و به صورت کاملاً رایگان به ارائه خدمت می‌پردازند.»
علی احمدی با تأکید بر اینکه این گروه‌ها در مناطق محروم شهرستان‌های قروه، بیجار، کامیاران، سقز، بانه، دیواندره، مریوان و سنندج حضور دارند، ادامه می‌دهد: «بخش «موچش» در شهرستان کامیاران نیز به عنوان منطقه هدف این طرح در سال جاری در نظر گرفته شده و تا ۱۳فروردین فعالیت‌های جهادی دانشجویان در این بخش به صورت خاص اجرایی خواهد شد.»
این جهادگر با بیان اینکه اردو‌های جهادی بسیج دانشجویی یکی از مقدس‌ترین جلوه‌های ایثار و فداکاری محسوب می‌شوند، تصریح می‌کند: «در این دوره از اردو‌های جهادی عنوان «عهد خدمت» به این خاطر به قرارگاه داده شده که جهادگران به لحاظ نیاز جغرافیای منطقه هدف، در شهرستان‌ها پیش می‌روند و تصمیم و عهد همگی آن‌ها خدمت و رفع کامل نیازهاست.»
با اینکه بار‌ها عنوان شده، جهادگران هیچ انتظاری از کسی نداشته و تمام کار‌ها و اهدافشان برای خداست، اما نیم‌نگاهی به مسئولان برای در کنار آن‌ها بودن و کمک برای تسریع کار‌ها و رفع کمبود‌های مناطق کم‌برخوردار کمترین درخواستی است که دارند، اما آن هم عملی نمی‌شود.
در همین رابطه مسئول ناحیه بسیج دانشجوی کردستان می‌گوید: «ما انتظار داشتیم که مسئولان استانی در بدرقه این جهادگران حضور داشته باشند و برای این جوانان جهادگر انگیزه‌ای مضاعف ایجاد کنند، اما جای آن‌ها در سالن خالی است و امیدواریم در برنامه‌های آتی شاهد حضور مدیران و مسئولان استانی باشیم.»
احمدی ادامه می‌دهد: «تمامی این گروه‌های جهادی از دانشجویان بسیجی بومی و غیربومی دانشگاه‌های همین استان هستند که به نسبت ظرفیت موجود در وقت و زمان مقرر به محل‌های در نظر گرفته شده اعزام خواهند شد. ضمن اینکه نقطه هدف اصلی و شهر مورد نظر جایی است که به لحاظ محرومیت‌های بالا نیاز به برنامه و کار‌های بیشتری دارد و ما باید تمرکزمان روی شهرستان «موچش» باشد.» البته تا قبل از این هم جهادگران دانشجو اقدامات و کارنامه خوبی از خود بر جای گذاشته بودند که از جمله آن‌ها می‌توان به اجرای طرح شهید سلیمانی اشاره کرد.
مسئول عملیات بسیج دانشجویی کردستان، با اشاره به حضور پررنگ و گسترده گروه‌های جهادی بسیج دانشجویی در طرح واکسیناسیون شهید سلیمانی می‌گوید: «از مرداد سال جاری گروه‌های جهادی در راستای خدمات پزشکی و طرح واکسیناسیون با ظرفیت ۱۹۰نفر به ۳ هزار و ۱۱۸ نفر در ۲۴ پایگاه شهری و روستایی خدمات ارائه می‌کنند.» به گفته وی، توزیع هزار و ۵۰۰ بسته معیشتی، ۲ هزار بسته گوشت گرم، پخت و توزیع غذای گرم نزدیک به ۳ هزار و ۳۰۰ پرس، توزیع ۲ هزار بسته بهداشتی و ۷۰۰ بسته لوازم‌التحریر در مناطق محروم از دیگر برنامه‌های دانشجویان گروه‌های جهادی در طول امسال در کردستان بوده است.