روزنامه ایران
1400/12/19
درآمدهای نفتی 5/ 2 و گاز 4 برابر شد
در سال ۱۴۰۰، وصول درآمدهای نفت و میعانات، فرآوردههای نفتی، محصولات پتروشیمی و خالص گاز صادراتی ۲.۵ برابر شده و در موضوع گاز این رقم به ۳.۵ تا ۴ برابر رسیده است. افزایش وصول درآمدها دست مذاکرهکنندگان را در وین باز گذاشتـــه اســـت...گروه اقتصادی/ در ماههای اخیر علاوه بر افزایش صادرات نفت، میزان وصول درآمدهای نفتی و گازی نیز افزایش قابل ملاحظهای داشته است. به طوری که وزیر نفت میگوید: «در سال ۱۴۰۰، وصول درآمدهای نفت و میعانات، فرآوردههای نفتی، محصولات پتروشیمی و خالص گاز صادراتی ۲.۵ برابر شده و در موضوع گاز این رقم به ۳.۵ تا ۴ برابر رسیده است.»
جواد اوجی این توفیقها را مایه پیشرفت در مواضع سیاسی کشور میخواند و اظهار میکند: «افزایش وصول درآمدها دست مذاکرهکنندگان را در وین باز گذاشته است.» به گفته اوجی نه تنها در درآمدهای نفتی بلکه در حجم صادراتی نفت کشور نیز در این ماهها افزایش قابل توجهی رقم خورده و این روند نیز ادامهدار است.
بهکارگیری توان داخلی، حتی در صورت گشایش بینالمللی
اوجی در نشست فصلی مدیران ارشد وزارتخانه، با اشاره به گزارشگیری طرحهای احداث پالایشگاهها و پتروپالایشگاههای دارای مجوز قانونی حمایت از توسعه صنایع پاییندستی نفتخام و میعانات گازی با استفاده از سرمایهگذاری مردمی، براهمیت به کارگیری حداکثری توان داخل در هر شرایطی تأکید کرد. به گزارش شانا، او با بیان اینکه گشایشهای بینالمللی نباید مانعی برای استفاده از ظرفیت داخلی باشد، از شرکتهای پالایشی و پتروپالایشی خواست برای تحقق برنامههای وزارت نفت به هیأت دولت، پیشرفت طرحها را طبق برنامه ارائه شده، پیش ببرند. اوجی در این نشست ضمن بررسی مورد به مورد پیشرفت پروژههای بهینهسازی پالایشی و پتروپالایشی و دلایل تأخیر بعضی از این پروژهها، راهکارهایی برای حل مسائل ارائه کرد.
در همین حال، وزیر نفت از اعلام خبرهای خوب برای تسهیل اجرای طرحهای پالایشی و پتروپالایشی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در همین زمینه با رایزنیهایی که با هیأت دولت داشتیم، امکان ارائه تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی فراهم شده است. وزیر نفت به تأکید رهبر معظم انقلاب درباره ظرفیت پالایشی کشور، همچنین پافشاری و پیگیری دولت، مجلس و صندوق توسعه ملی برای تسهیل سرمایهگذاری در این حوزه اشاره و تصریح کرد: برای پیشبرد طرحهای پالایشی و پتروپالایشی وزارت نفت از هیچ کمکی دریغ نمیکند.
ظرفیتهای داخلی خوبی در این سالها فراهم شد
احتمال شکلگیری توافق وین در آینده نزدیک وجود دارد و با توجه به این احتمال، وزیر نفت میگوید: این موضوع میتواند گشایشهایی را برای کشور بههمراه داشته باشد، اما با توجه به شرایط بینالمللی که همه شاهد آن هستیم، مشخص نیست گشایشها چقدر تداوم داشته باشد و بر همین اساس باید از فرصت پیشآمده نهایت بهره را ببریم. اوجی با بیان اینکه شرایط استفاده از گشایشهای بینالمللی نباید جایگزین فرصتهای داخلی شود، تصریح میکند: الحمدلله ظرفیتهای داخلی خوبی در این سالها فراهم شده است و نباید این فرصتها قربانی گشایشهای بینالمللی شود. او با بیان اینکه وزارت نفت در قبال امتیازهایی که برای تسهیل توسعه طرحهای پالایشی و پتروپالایشی از هیأت دولت دریافت کرده، برنامههایی را ارائه داده است، اظهار میکند: مجریان این طرحها باید برای به نتیجه رسیدن هرچه سریعتر طرحها تلاش کنند و در صورت تطابق نداشتن پیشرفت طرحها با برنامههای ارائه شده، امکان سلب امتیازات، تسهیلات و معافیتهایی که برای آنها در نظر گرفته شده، وجود دارد. وزیر نفت به بعضی از طرحهایی که پیشرفت ماهانه زیر ۴ درصد داشته، اشاره میکند و میگوید: پیشرفت زیر ۴ درصد در ماه صرفه اقتصادی مدنظر را ندارد و مدیران این طرحها باید در نظر داشته باشند که در سلب امتیازهای در نظر گرفتهشده، در صورت تأخیر در اجرای طرحها، تمایزی برای شرکتها قائل نمیشویم.
تسهیلات در قالب حوالههای نفتی
در همین حال، هوشنگ فلاحتیان، معاون برنامهریزی وزیر نفت نیز در این دیدار به تشریح تسهیلات صندوق توسعه ملی برای طرحهای پالایشی و پتروپالایشی پرداخت. فلاحتیان میگوید: وزارت نفت مطالبات صندوق را در قالب حوالههای نفتی تسویه و صندوق توسعه ملی نیز تسهیلات را در قالب حواله نفتی به شرکتهای پالایشی و پتروپالایشی ارائه میکند که این شرکتها میتوانند برای فروش این حوالهها اقدام کنند و در این زمینه وزارت نفت نیز با آنها همراهی میکند. او به الزام آورده ۱۵ درصدی شرکتها برای طرحهای پتروپالایشی اشاره میکند و میگوید: شرکتها برای پوشش کامل اعتبارات مورد نیاز خود طبق دستورالعمل برای تأمین سرمایه از بانکها و بازار سرمایه اقدام کنند. معاون برنامهریزی وزیر نفت با اشاره به تداخل فعالیت بعضی طرحها با مسائل زیستمحیطی اذعان میکند: شرکتها باید مسائل خود در این حوزه را به وزارت نفت ارجاع دهند تا در نشست با مسئولان مربوطه برای حل این مسائل اقدام کنیم.
برش
«ایران» بررسی کرد
پشت پرده افزایش صادرات نفت ایران
آمارهای منتشرشده رسمی و غیررسمی در روزهای اخیر خبر از افزایش صادرات نفت ایران میدهد. به طوری که صادرات نفت ایران هر ماه بیشتر از ماه قبل بوده و میزان صادرات از مرز یک میلیون بشکه در روز نیز عبور کرده است. به این ترتیب، افزایش درآمدهای نفتی ایران تنها از محل افزایش قیمت نفت نبوده و صادرات نیز روندی صعودی داشته است. حتی در روزهای اخیر، معاون وزیر راه از عبور حجم صادرات نفت خام کشور از مرز 1.5 میلیون بشکه در روز خبر داد. این بالاترین سطح صادرات نفت کشور از زمان اعمال سیاست فشار حداکثری امریکا است.
در خصوص چگونگی این افزایش حجم صادرات نفت کشور، اخیراً محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در گفتوگو با «ایران» گفته بود: با تلاشها و بازاریابی همکاران ما در وزارت نفت، میزان صادرات نفت خام در این دولت، بدون بودن برجام، به ۴۰ درصد رسیده است. پس از ۶ ماه از شروع به کار دولت سیزدهم، اکنون آثار و نشانههای بهبود در صنعت نفت پدیدار شده به طوری که صادرات نفت و درآمدهای نفتی افزایش یافته و پروژههای مسکوت دوباره به جریان افتاده و برنامهای جامع برای ارتقای وضعیت صنعت نفت در حال پیادهسازی است. همچنین سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگوی ویژه خبری در تاریخ ۲۱ بهمن گفته بود: ایران اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت میفروشد و پول آن را هم میگیرد. این صحبتها تنها بخشی از اظهار نظرهای مقامات کشورمان است تا شکننده بودن تحریمهای ظالمانه امریکا مشخص شود، تحریمهایی که قرار بود صادرات نفت ما را به صفر برساند، رؤیایی که دیگر به خاطرهها پیوسته است.
بررسی آمارهای رسمی و غیر رسمی منتشر شده به وضوح جریان افزایش صادرات نفت ایران در ماههای اخیر را نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجم صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران در پنج ماه ابتدای امسال حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز بوده و با توجه به افزایش بیش از ۴۰ درصدی در دولت جدید، این عدد به حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
همچنین مسعود براتی کارشناس حوزه تحریم در این باره میگوید: این یک دروغ آشکار و واضح است که دولت بایدن به ایران اجازه داده تا صادرات نفت ایران اتفاق بیفتد، باید گفت که نه تنها دولت بایدن بلکه دولت ترامپ هم در مقابل اقتدار ایران ناتوان بوده است. امروز دیگر خریداران نفت ایران، ترسی از تحریمهای امریکا ندارند و رؤیای امریکا برای صفر کردن صادرات نفت ایران به خاطرهها پیوسته است و نفتکشهای ایرانی با چراغهایی روشن و پرچم برافراشته ایران، زیر رصد ماهوارههایشان صادرات نفت و محصولات نفتی خود را انجام میدهند.
سایر اخبار این روزنامه
بودجه ورزش 4 هزار میلیارد تومان افزایش یافت
مشارکت انبوهسازان در طرح نهضت ملی مسکن
ایستاده در غبار
رشد 5 درصدی اقتصاد تا پایان آذر
52 درصد تجارت بیشتر از سال 99
معراجی ها
کاخ سفید در به در طلای سیاه
عبور از زمستان بدون کمبود گاز و خاموشی
دولت به دنبال شفافسازی حداکثری
تراژدی مرگ در شب آخرین چهارشنبه سال
انتقام از دو سال قرنطینه
شکست خط تحریم صنعت هوایی
شبیخون سارقان به اموال عمومی خوزستان
جامعه امریکایی مشوق پوتین برای تهاجم
درآمدهای نفتی 5/ 2 و گاز 4 برابر شد
مشکاتالزهرا در یک قدمی مدال مسابقات تایلند
بنیانهای بیداری در جهان اسلام
پارکینگ تهران
سلام ایران