تجربه نشان داده این بودجه‌ها غالبا هدر می‌رود

هشدار مقام معظم رهبری‌: تجربه نشان داده این بودجه‌ها غالبا هدر می‌رود پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پنجشنبه در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان، با بیان عناصر مجموعه به‌هم‌پیوسته قدرت و قوت ملی، مسئله معیشت و روان‌بودن مسائل مرتبط با مردم را مهم خواندند و با اشاره به جنگ نرمِ سخت و سنگین دشمنان برای اغوا و اثرگذاری بر مردم و خواص افزودند: علاج این جنگ پیچیده، جهاد تبیین با «روش‌های نوین نرم‌افزاری و متکی بر معارف و مفاهیم عمیق و عالیه اسلام» است.
ایشان با تبریک اعیاد شعبانیه به‌خصوص نیمه‌ شعبان، این عید سعید را روز شکوفایی آرزوهای تاریخی بشر برشمردند و با اشاره به عظمت معنوی ماه شعبان و مضامین عالی مناجات شعبانیه افزودند: امام خمینی(رض) به دعای کمیل و مناجات شعبانیه علاقه و انس بیشتری داشتند و امیدواریم خداوند، به همه ظرفیت روحی استفاده هر‌چه بیشتر از برکات این ماه را عنایت فرماید.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مجلس خبرگان را دارای نقش‌آفرینی مهم در استحکام نظام اسلامی خواندند و افزودند: شرط تأثیرگذاری همه نهادهای قانونی از‌جمله مجلس خبرگان، عمل بر اساس وظایف و حدودی است که قانون اساسی برای آنها مشخص کرده است.
ایشان در همین زمینه افزودند: مجلس خبرگان باید ضوابط دقیق قانونی را در قبال کسی که اکنون در جایگاه رهبری است و کسی که بعدها با رأی نمایندگان همین مجلس به رهبری انتخاب می‌شود، اعمال کند.


مقام معظم رهبری سایر دستگاه‌ها از‌جمله دولت و مجلس را نیز موظف به عمل به ضوابط قانونی دانستند و گفتند: دولت باید از قوانین مجلس تبعیت کند و مجلس نیز مطلقا در کار اجرا وارد نشود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، استحکام نظام را منجر به قدرت و قوت ملی دانستند و گفتند: قدرت ملی برای هر کشوری حیاتی است و هر ملتی اگر استقلال، سرافرازی، استفاده از منابع حیاتی بر مبنای اراده خود و ایستادگی در مقابل خواست‌های دیگران را می‌خواهد، باید قوی باشد و‌گرنه در حال ضعف و ذلت و ترس، مدام نگران طمع‌ورزی بیگانگان خواهد بود. ایشان، قدرت ملی را امری مرکب و مجموعه‌ای به‌هم‌پیوسته خواندند و در بیان ارکان آن افزودند: «علم و فناوری» و «تفکر و اندیشه‌ورزی و آزاد فکری» جزء ارکان قوت ملی است و اگر آزاد فکری و پیشرفت فکری نباشد، علم و فناوری راهگشا نیست.
ایشان «امنیت و قدرت دفاعی»، «اقتصاد و رفاه عمومی و آسودگی معیشتی مردم»، «قدرت سیاست‌ورزی و چانه‌زنی برای تأمین منافع ملی در عرصه منطقه و جهان»، «فرهنگ و سبک زندگی» و «منطق جذاب و تأثیرگذار بر دیگر ملت‌ها» را از دیگر بازوهای قدرت ملی خواندند و گفتند: جذب ملت‌ها برای هر کشور عمق راهبردی ایجاد می‌کند که بسیار مهم است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با بیان نکته‌ای مهم افزودند: هیچ‌یک از این بازوهای قدرت ملی نباید به نفع یک رکن و بازوی دیگر قطع شود.
ایشان با ذکر چند مصداق در این زمینه، پیشنهادهایی نظیر صرف‌نظرکردن از حضور منطقه‌ای برای ندادن بهانه به دست دشمن یا انصراف از پیشرفت علمی در زمینه هسته‌ای را ضربه به قدرت ملی خواندند و افزودند: حضور منطقه‌ای، به ما عمق راهبردی و قوت بیشتر ملی می‌دهد، چرا از آن صرف‌نظر کنیم؟ پیشرفت علمی هسته‌ای هم به تأمین نیازهای کشور در آینده نزدیک مربوط می‌شود و اگر صرف‌نظر کنیم، چند سال بعد پیش چه کسی و به کجا دست دراز کنیم؟
ایشان، کوتاه‌آمدن در مقابل آمریکا یا هر قدرت دیگر را برای مصون‌ماندن از تحریم، خطایی بزرگ و ضربه به قدرت سیاسی دانستند و در بیان مصداقی دیگر افزودند: ساده‌لوحانه‌تر و ناشیانه‌تر از پیشنهاد کسی که می‌گوید قدرت دفاعی را برای حساس‌نشدن دشمن، کاهش دهیم وجود ندارد.
ایشان تأکید کردند: در طول زمان، از این پیشنهادهای سست و پرایراد مطرح شده که همه آنها ابطال‌پذیر بود و ابطال هم شد و اگر به کسانی که می‌خواستند برخی بازوهای قدرت ملی را قطع کنند، اجازه این کار داده می‌شد، ایران، امروز با خطرات بزرگی مواجه بود که با اراده و عنایت خداوند، امکان عملی‌شدن این پیشنهادها به وجود نیامد. مقام معظم رهبری در پرداخت بیشتر ارکان اقتدار ملی افزودند: مسائلی که به‌طور مستقیم به توده‌های مردم باز می‌گردد مانند «اتحاد ملی، اعتماد ملی، امید عمومی، اعتماد‌به‌نفس ملی، حفظ ایمان ملی، مسئله معیشت عمومی و روان‌بودن و آسان‌بودن مسائل اجتماعی مرتبط با مردم» در افزایش قدرت ملی بسیار مهم است.
ایشان تأمین این‌گونه مسائل را منجر به حضور صددرصدی مردم در صحنه خواندند و افزودند: البته با وجود مشکلات مختلف، مردم همیشه در صحنه بوده‌اند اما اگر این مسائل تأمین شود، ملت یکپارچه در صحنه خواهد بود و دیگر هیچ غم و هراسی برای کشور وجود نخواهد داشت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تأثیر بی‌بدیل حضور مردم در صحنه را علت تلاش شیاطین برای اغوای مردم دانستند و گفتند: شیاطین با ابزار رسانه دائما در حال ترویج دروغ و تزیین حرف‌های بی‌مبنا هستند تا با کاهش ایمان و اعتماد‌به‌نفس عمومی، ملت را مأیوس و ناامید کنند.
ایشان، اغوای خواص را با هدف نهایی اغوای مردم، دستور کار مهم دشمنان برشمردند و گفتند: مستکبران جهان، در سنگین‌ترین جنگ نرم تاریخ با ملت ایران، درصددند کسانی را که عنوان، امکان و احیانا سوادی دارند اغوا کنند تا آنها، توده‌های مردم را بفریبند و از حقیقت و واقعیت دور کنند.
مقام معظم رهبری، «مزدورپروری، حرام‌خوارسازی، تهدید و تطمیع» را جزء روش‌های مختلف دشمن خواندند و افزودند: این جنگ نرم سنگین، البته نشان‌دهنده قوی‌شدن زیرساخت‌ها و امکانات جبهه حق است که چالش با جبهه حق را دشوار کرده و دشمن را به جنگ نرم برای تخریب ذهنیات مردم کشانده است.
ایشان، شمار زیادی از خواص و پرورش‌یافتگان بابصیرت، پرانگیزه و مؤمنِ حوزه و دانشگاه به‌ویژه مجموعه‌های متعدد جوانان را استوانه‌های واقعی در مقابل تقلاهای دشمن دانستند و تأکید کردند: راه مقابله با جنگ نرم پیچیده دشمن همچنان ‌که بارها گفته‌ایم، جهاد تبیین است؛ یعنی همان چیزی که امیرالمؤمنین در نامه به حسنین علیهم‌السلام از آن به «جهاد با زبان‌ها» یاد کرده‌اند.
ایشان قبل از بیان چند نکته درباره الزامات جهاد تبیین، تصویب بودجه‌ای سنگین در مجلس شورای اسلامی برای جهاد تبیین را غلط و بی‌نتیجه خواندند و گفتند: من با این شیوه برخورد با مسائل موافق نیستم و تجربه گذشته نیز نشان می‌دهد این بودجه‌ها غالبا هدر می‌رود.
ایشان افزودند: البته مسئولانی که این بودجه‌ها در وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات به دست آنها می‌رسد، افراد مؤمن، سالم و قابل اعتمادی هستند ولی طبیعت این کار غلط است و امیدواریم مسئولان به این موضوع توجه کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس لازمه موفقیت در جهاد تبیین را «به‌روزرسانی ابزارها در جنگ نرم» دانستند و خاطرنشان کردند: همچنان ‌که دیگر نمی‌توان در جنگ‌های سخت از ابزارهای قدیمی استفاده کرد، در جنگ نرم نیز باید ابزارهای خود را به‌روز کنیم؛ البته بعضی شیوه‌های قدیمی مانند منبر و مداحی همچنان اثرگذار و بدون جایگزین هستند.
مقام معظم رهبری، وضعیت کشور در بخش سخت‌افزاری جنگ نرم و فضای مجازی را نسبتا خوب و البته نیازمند بهبود و همت رئیس‌جمهور و همکاران برشمردند و گفتند: اما بخش نرم‌افزاری یعنی بیان سخن نو با شیوه‌های جذاب، نیازمند تقویت و نوآوری است.
ایشان، بهترین و مؤثرترین سلاح در جنگ نرم را «تبیین مفاهیم عالی اسلامی» دانستند و افزودند: در زمینه مسائل معرفتی، سبک زندگی اسلامی و بیان آیین‌های حکمرانی اسلامی همچون مردمی‌بودن، دینی و اعتقادی بودن، اَشرافی و مُسرف‌نبودن و ظالم‌نبودن و مورد ظلم واقع‌نشدن، حرف‌های ناگفته، جذاب و شیرینی برای دنیا وجود دارد که باید به خوبی تبیین شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای وجه دیگری از جهاد تبیین را «جداکردن راه پیشرفت و تعالی مادی ملت از بیراهه‌ها و کج‌راهه‌ها» خواندند و گفتند: این تفکیک به معنی جداسازی بر مبنای منافع خویشاوندی و حزبی نیست، بلکه باید بر اساس اعتقاد به اسلام و قرآن و حرکت عظیم نظام اسلامی، راه صحیح از بیراهه‌ها جدا و روشن شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان، کوتاهی در جهاد تبیین را موجب سوءاستفاده دنیاطلبان حتی از ابزار دین دانستند و تأکید کردند: اگر جهاد تبیین به درستی صورت نگیرد، دنیامداران، دین را نیز وسیله هوسرانی و شهوترانی خود قرار می‌دهند همچنان‌ که حتی در صدر اسلام، گروه‌هایی مانند بنی‌امیه این‌گونه عمل می‌کردند.
در ابتدای این دیدار، آیت‌الله جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری و حجت‌الاسلام‌والمسلمین رئیسی، نایب‌رئیس این مجلس، گزارشی از نطق‌ها و نظرات نمایندگان در این اجلاسیه به‌ویژه دغدغه‌های فرهنگی و اقتصادی آنان بیان کردند.