محکومیت گسترده اعدام ۸۱ تن در عربستان

اقدام مقامات عربستان در اعدام ۸۱ تن ازجمله ۴۱ جوان شیعه معترض، محکومیت‌های گسترده‌ای را در خارج از این کشور و به ویژه در عراق و یمن به همراه داشته است.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری العهد، انجمن علمای یمن در بیانیه‌ای در واکنش به اعدام شیعیان در عربستان تاکید کرد: اعدام ۸۱ مسلمان بی‌گناه نقض آشکار قوانین اسلامی و احکام عادلانه قضایی است.
در این بیانیه آمده است: این جنایت اعدام دسته جمعی با دلایل و توجیهات سیاسی و فرقه‌ای صورت گرفته است.
این انجمن در ادامه سکوت جامعه بین‌الملل و سازمان‌های حقوق بشر در قبال جنایت اعدام زندانیان و افراد بی‌گناه را محکوم کرد.


ضیف الله الشامی، وزیر اطلاع‌رسانی دولت نجات ملی یمن وابسته به جنبش انصارالله نیز در واکنش به این اتفاق اظهار کرد: اعدام ۸۱ شهروند عربستان سعودی از جمله ۴۱ شهروند اهل قطیف و هفت یمنی جنایت بزرگی است و این جنایات تنها با اراده و دستور آمریکایی‌ها انجام می‌شوند.
کمیته امور اسرای یمن نیز نسبت به این اقدام دردناک مقامات سعودی واکنش نشان داد.
عبد القادر المرتضی، رئیس این کمیته در این باره گفت: مطلع شدیم از میان ده‌ها اعدامی رژیم سعودی، دو اسیر یمنی به ناحق به میدان اعدام برده شده‌اند.
وی تاکید کرد: اعدام اسیران جنگی توسط رژیم سعودی نقض همه قوانین و منشورها است.
المرتضی همچنین افزود: اعدام حاکم البطنی و حیدر الشوذانی، دو اسیر یمنی توسط رژیم سعودی سابقه خطرناکی است که عواقب و پیامدهای وخیمی را به همراه دارد و این عواقب قابل تحمل نیستند.
این اقدام عربستان همچنین واکنش گروه‌ها و شخصیت‌های مختلف در عراق را به همراه داشته است.
گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای تاکید کرد: اقداماتی که پیروان اهل بیت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به دست حکام بنی سعود در سرزمین نجد و حجاز با آن مواجه هستند، دلیل روشنی بر میزان وحشیگری و تشنگی این باند به خون بوده و حتی خطر آن برای بشریت را اثبات می‌کند.
در این بیانیه آمده است: جنایات و قتل‌عام‌هایی که رژیم سعودی علیه بی‌گناهان عربستانی، عراقی و یمنی و در هر کشوری که مزدوران و عقاید وهابیت خود را به آن وارد کرده، موید این است که آنها عامل اصلی بی‌ثباتی در منطقه هستند.
گردان‌های حزب‌الله عراق در ادامه آورده است: ما تعجب می‌کنیم که حکم اعدام علیه سعودی‌هایی که علیه مردم عراق مرتکب جنایت شده‌اند، اجرا نمی‌شود و با این حال آنها همچنان در زندان‌های عراق از مراقبت و توجه ویژه برخوردارند. ما خواستار صدور یک قانون ویژه برای محاکمه حاکمان سعودی به دلیل جنایاتشان در عراق هستیم.
فیس الخزعلی نیز در واکنش به این جنایت سعودی‌ها تاکید کرد: عربستان سعودی ده‌ها نفر را به دلایلی که اکثراً فرقه‌ای هستند، به طرز وحشیانه‌ای اعدام می‌کند.
وی با اشاره به اصرار آل سعود در ارتکاب جنایاتی که ناقض اساسی‌ترین موازین اسلام است، رفتارهای فرقه‌ای و برنامه ریزی شده ریاض را محکوم کرد.
جنبش النجبای عراق نیز اقدام مذکور را محکوم کرد.
نصر الشمری، سخنگوی جنبش النجبا در این باره گفت: عربستان با این اعدام‌ها به نقض حقوق بشر ادامه می‌دهد.
وی تصریح کرد: عربستان با متهم کردن قربانیان به اتهامات تروریستی درصدد گمراه کردن دیگران است.
پیش از این نیز «ابو آلاء الولائی»، دبیرکل گروه مقاومت «کتائب سیدالشهداء» عراق در واکنش به اعدام ۸۱ نفر در عربستان به اتهامات تروریسم و باورها و عقاید انحرافی گفته بود که از میان این تعداد از افراد اعدام شده، ۴۰ نفر از مناطق شیعی این کشور بودند.
انجمن «مخالفان در شبه جزیره عربستان» نیز اعلام کرده بود که رژیم سعودی قتل عام ده‌ها زندانی را انجام داد و ۴۱ نفر از جوانان جنبش مسالمت آمیز در الاحساء والقطیف (شرق عربستان) اعدام شدند.
انجمن «مخالفان در شبه جزیره عربستان» در بیانیه خود افزود: این قتل عام علیه جوانانی انجام شد که از حق مشروع خود برای ابراز عقیده استفاده می‌کردند.
در این بیانیه تاکید شده که محمد بن سلمان چیزی بیش از یک قاتل نیست که از کشتن بی‌گناهان لذت می‌برد.
وزارت کشور عربستان روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که ۸۱ نفر را به اتهام تروریسم و افکار و عقاید انحرافی اعدام کرده است. در بین این اعدامی‌ها، اسامی هفت شهروند یمنی و یک نفر سوری نیز دیده می‌شود.
در این بیانیه آمده است: «گروه‌های جنایتکار از مسیر حقیقت خارج شده و امیال خود را جایگزین آن کرده و گام‌های شیطانی را در پیش گرفتند و افکار انحرافی و سایر روش‌ها و عقاید انحرافی را پذیرفتند».
دولت سعودی هر ساله شمار زیادی از مخالفان آل‌سعود را با هدف مقابله با آزادی بیان و به بهانه مبارزه با تروریسم به مجازات‌های سنگین و اعدام محکوم می‌کند.
عربستان طی سال‌های اخیر بسیاری از مخالفان خود را به بهانه‌های واهی اعدام یا زندانی کرده است؛ گستره اعدام‌ها در عربستان از شهروندان این کشور هم فراتر رفته است و شمار زیادی از اتباع دیگر کشورها را نیز شامل شده است.
شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجسته شیعیان عربستان یکی از برجسته‌ترین زندانیان سیاسی این کشور محسوب می‌شد که در سال ۱۳۹۳ به اتهام انتقاد از آل‌سعود و اقدام علیه امنیت ملی این کشور اعدام شد.
سایر اخبار این روزنامه
چه کسی مسئول تجاوز به اثر « ماده و فکر» موزه هنرهای معاصر است؟ روغنی که ریخته شد! سیف الرضا شهابی سرنوشت برجام در دست روسیه یا ایران و آمریکا؟ عربستان 81 نفر را که 41 نفر آنها شیعه بودند اعدام کرد اعدام شیعیان در سکوت جهان هشدارها و توصیه‌ها به مسافران نوروزی هنگام خواب آلودگی، بخوابید که نمیرید! پاسخ معاون وزیر کار به مدعیان: حداقل مزد ربطی به اخراج ندارد شاکی جدید افزایش دستمزد‌های ۱۴۰۱ آمریکا: در حال بررسی حمله موشکی ایران به مواضعی در اربیل هستیم « ابتکار» اثر برنامه‌های درنظر گرفته شده برای ساماندهی صنعت خودرو را بررسی کرد تحول در بازار آری در صنعت نه! رئیس‌ جمهوری در دیدار با خانواده شهدا: پیام شهدا به خدمتگزاران، باز کردن گره‌های زندگی مردم است رئیس سازمان محیط زیست: اجازه اجرای طرح پتروشیمی را در شمال کشور نمی‌دهیم محکومیت گسترده اعدام ۸۱ تن در عربستان سوئد: به هشدارهای مسکو درباره پیوستن به ناتو اعتنا نمی‌کنیم