افزایش 20 درصدی مستمری مددجویان از پایان فروردین

سمیه افشین‌فر
خبرنگار
افزایش 20 درصدی مستمری معیشتی مددجویان سازمان بهزیستی از پایان فروردین ماه و با همکاری سازمان هدفمندی یارانه‌ها پرداخت خواهد شد. در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان ۲۰ درصد افزایش یافته است این در حالی است که افزایش حقوق بازنشستگان و شاغلان به طور متوسط ۱۰ درصد بوده است.
سیدمرتضی حسینی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کل کشور در گفت‌و‌گو با «ایران» با اعلام این خبر گفت: در سازمان بهزیستی چند نوع مستمری داریم؛ یک بخشی از این مستمری‌ها نیازمند مصوبه هیأت وزیران است و رقم آن را هیأت وزیران مشخص می‌کند اما مستمری معیشتی مستمری ای است که سازمان بهزیستی و کمیته امداد هر دو رقم ثابتی را بر اساس بعد خانوار به مددجویان خود پرداخت می‌کنند. این مستمری اعتبار مشخصی دارد و هر دو دستگاه باید رقم ثابتی را پرداخت نمایند.


معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور با اشاره به افزایش حداقل۲۰ درصدی مستمری مددجویی بهزیستی در سال‌جاری، افزود: تلاش بر این است که بتوان در سال‌جاری بخشی از پشت نوبتی‌ها با اولویت مددجویان خیلی شدید، شدید و مددجویان معلول از دهک اول تا سوم را تحت پوشش مستمری معیشتی قرار دهیم که در سال گذشته پرداخت‌ها متفاوت بوده، به گونه‌ای که خانواده یک نفره ۳۵۰ هزار تومان، دو نفره ۵۰۰ هزار تومان، سه نفره ۷۰۰ هزار تومان، چهار نفره ۹۰۰ هزار تومان و پنج نفر به بالا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان دریافت کرده است و امسال با افزایش 20 درصدی مددجویان به ترتیب یک نفره 420 هزار تومان، دو نفره 500 هزار تومان، سه نفره 700 هزار تومان، چهار نفره و پنج نفره یک میلیون و 100 هزار تومان  و بالاتر یک میلیون و 320 هزار تومان دریافت خواهند کرد.
حسینی با بیان اینکه امسال اعتباری را برای گروهی از پشت نوبتی‌هایمان در نظر گرفته‌ایم، گفت: در بهزیستی بیش از دو میلیون و هشتصد هزار خانوار مددجو داریم که نزدیک به هفت میلیون نفر می‌شوند از این تعداد در حال حاضر یک میلیون و صد هزار خانوار در قالب دو میلیون و صد هزار نفر مستمری دریافت می‌کنند و طبیعتاً مابقی پشت نوبت هستند که ان شاءالله در سال جدید بخشی از این افراد را با اولویت معلولان شدید و خیلی شدید از دهک‌های پایین‌تر ان‌شاءالله به جمعیت هدف سازمان اضافه می‌کنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان اینکه مستمری معیشتی از اعتبارات سازمان بهزیستی کشور برای ریشه کنی فقر مطلق پرداخت می‌شود، گفت: در بند (ب) تبصره (۱۴) لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نیز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شده است با همکاری سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و با استفاده از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان ضمن دهک‌بندی درآمدی تمامی خانوارهای یارانه بگیر نسبت به حذف یارانه نقدی و طرح معیشتی خانوارهای پردرآمد اقدام کند تا منابع حاصل از آن صرف حمایت از اقشار آسیب‌پذیر با اولویت خانوارهای تحت پوشش و پشت نوبتی نهادهای حمایتی و همچنین اجرای مواد متعدد قانون حمایت از حقوق معلولان شود که این همان مستمری معیشتی است که به مددجوها پرداخت می‌شود. تفاوتی بین گروه هدف سازمان برای دریافت این مستمری وجود ندارد اما بسته به نوع گروهی که مددجو در آن قرار گرفته مستمری‌های دیگری هم دریافت خواهند کرد مثل حق پرستاری، حق نگهداری در منزل، مستمری نگهداری در مراکز شبانه روزی، مستمری نگهداری در مراکز روزانه و... که هر کدام شامل مددجویان خاص آن گروه می‌شود.
حسینی با تأکید بر اینکه افزایش 20 درصدی تنها شامل مستمری معیشتی می‌شود، افزود: همان طور که ذکر شد مستمری‌های مختلفی در سازمان وجود دارد که این افزایش تنها به مستمری معیشتی مربوط است و شامل بقیه مستمری‌ها نمی‌شود، چرا که افزایش بقیه انواع مستمری نیازمند مصوبه هیأت وزیران است و هنوز در خصوص بقیه مستمری‌ها از جمله حق پرستاری مصوبه‌ای به سازمان بهزیستی کشور از سوی هیأت وزیران ابلاغ نشده است.
وی گفت: با توجه به عنایت مجلس و دولت اعتبارات سال ۱۴۰۱ برای فعالیت‌های سازمان بهزیستی و چندین فعالیت جدید مخصوصاً در حوزه آسیب‌های اجتماعی و زنان رشد ۴۵ درصدی داشته است که این فعالیت‌ها با اولویت مسکن، اشتغال و معیشت اجرایی می‌شود.
حسینی درخصوص اعتبار قانون جامع حمایت از حقوق معلولان اظهار داشت: برای اجرایی شدن قانون جامع حمایت از معلولان تکالیفی بر عهده دولت و سازمان بهزیستی قرار داده شد، که برای اجرای کامل این قانون در سال‌جاری به ۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و امسال تنها ۲ هزار و ۸۷۰ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده که فاصله زیادی بین اعتبارات مورد نیاز و تخصیصی وجود دارد و باید از ظرفیت خیرین و مراکز و بنیادهای خیریه در کنار اعتبارات دولتی استفاده شود. در واقع منابع مالی سازمان کفاف رسیدگی مطلوب به اوضاع همه این مددجویان را نمی‌دهد.
حسینی یادآور شد: پارسال یک‌هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای اجرای قانون جامع حمایت از معلولان به بهزیستی اختصاص داده شد که صد درصد اعتبارات پارسال محقق شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور در پایان گفت: امیدوارم سازمان هدفمندی اعتبار امسال را برای اعمال افزایش مستمری معیشتی به ما بدهد هر چند بودجه سازمان بهزیستی کشور مشخص شده است اما بودجه باید بر مبنای صددرصد اختصاص پیدا کند اگر بر مبنای یک دوازدهم به ما پرداخت کنند می‌توانیم افزایش مستمری فروردین ماه را در پایان ماه پرداخت کنیم. همه تلاشمان این است که این رشد 20 درصدی را از همین ماه به مددجوها بپردازیم.