روزنامه ایران
1401/01/18
خرما در بوشهر 20 هزار تومان در تهران 170 هزار تومان
زهره افشارخبرنگار
همه ساله با شروع ماه مبارک رمضان مصرف برخی اقلام خوراکی خاص در این ماه افزایش مییابد و با بالا رفتن تقاضا برای آنها قیمت این اقلام نیز بالا میرود. خرما یکی از این اقلام است که معمولاً در ماه مبارک رمضان به اندازه 40درصد مصرف سالانه آن مورد استفاده قرار میگیرد، اما رمضان امسال افزایش قیمت خرما بیشتر از سالهای گذشته بوده و مردم مجبورند آن را گرانتر از سالهای قبل تهیه کنند. این مسأله حتی در برخی استانهای خرماخیز نیزموجب گلایه مردم شده است. در استان خوزستان مردم برای خرید هر کیلو خرما حداقل باید 35هزار تومان هزینه کنند و این قیمت در استانهای دیگر مانند خراسانرضوی و تهران بسیار بالاتر است، درحالیکه مردم در سطح شهر مشهد، خرما را تا کیلویی 60هزار تومان هم تهیه میکنند. مردم در برخی نواحی پایتخت برای هر کیلو خرمای پیارم 170هزار تومان میپردازند.
افزایش نامتعارف خرما در سطح کشور موجب شد «محمدمهدی برومندی» معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی از تعیین قیمت مصوب خرما مضافتی ماه مبارک رمضان به منظور حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان خبردهد.
به گفته وی، براساس تصمیمگیری دولت، قیمت هر کیلوگرم خرمای مضافتی ۴۸هزار تومان و قیمت این محصول در بستههای ۵۵۰گرمی و ۷۰۰ تا ۷۳۰گرمی به ترتیب ۳۲ تا ۳۴هزارو۹۰۰تومان تعیین شده است که مردم میتوانند این محصولات را با قیمتهای مصوب در میادین میوهوترهبار تهیه کنند.
در همین حال به گفته «آرش آوان» سرپرست مدیریت تعاون روستایی خراسانرضوی عرضه مستقیم خرمای ویژه ماه مبارک رمضان و با قیمت ۲۰ تا ۲۵درصد ارزانتر از بازار در ۶ نقطه مشهد انجام میشود. وی گفت: این محصول در ۲درجه با قیمتهای ۳۴هزارو۵۰۰ و ۴۱هزارو۵۰۰تومان عرضه میشود.
استان خوزستان دومین استان تولیدکننده خرما در کشوراست
«خدارحم امیریزاده» رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان در گفتوگو با «ایران» تصریح کرد: سال گذشته بهدلیل شرایط کرونایی حتی در ایام ماه مبارک رمضان تقاضا برای خرما پایین بود بهگونهای که ما در شهریور پارسال بهدلیل کاهش تقاضا برای خرمای صنعتی استعمران با همکاری کارگاههای بستهبندی و صادرکنندگان، بخشی از خرمای استعمران را به شکل توافقی و با قیمت کیلویی 9هزارو 20تومان خریداری کردیم، اما امسال بازار خرما متعادل است و نیازی به مداخله ما نیست.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مردم میتوانند خرمای مورد نیاز خود را در خوزستان با حداقل کیلویی 35 تا 40هزار تومان تهیه کنند، افزود: این قیمت منطقی به نظر میرسد و هم فروشنده و هم خریدار راضی هستند. وی در واکنش به قیمت نامتعارف خرما در برخی استانها از جمله تهران، گفت: درحال حاضر نخلداران خودشان ذخیره خرمایی ندارند و متأسفانه این افزایش قیمتهای بدون ضابطه بهدلیل وجود دلالانی است که همواره بهدنبال سود خود هستند. سطح زیرکشت نخیلات استان ۴۲هزارو۴۰۰هکتار است که در سال گذشته از سطح ۳۶هزارو۷۰۰هکتار نخیلات بارور استان، ۲۳۵هزار تن انواع خرما برداشت شد. به گفته وی حدود 100هزار تن از این میزان، خرمای صنعتی استعمران است.
بازار خرمای بوشهر متعادل است
استان بوشهر نیز یکی از قطبهای تولید خرما در کشور است که بخشی از خرمای کشور در این استان تولید میشود.
«نوذر منفرد» رئیس جهاد کشاورزی بوشهر در گفتوگو با «ایران» تصریح کرد: 34هزار هکتاراز اراضی کشاورزی بوشهر به نخیلات اختصاص دارد که سال گذشته 175هزار تن تولید خرما از آن به دست آمد.
وی افزود: اگر خشکسالی در نیمه دوم سال زراعی جاری شدت پیدا نکند، پیشبینی ما برای سالجاری نیز در همین حد تولید خرما است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر هر کیلو خرمای درجه یک کبکاب با بستهبندی مناسب حداکثر 20هزار تومان به فروش میرسد، افزود: این قیمت از نظر ما منطقی است و به این دلیل نیاز به مداخله در بازار وجود ندارد.
وی در پاسخ به چرایی اختلاف قیمت زیاد خرما در استان بوشهر بهعنوان استان تولیدکننده این محصول و استانهایی مانند تهران، گفت: متأسفانه دلالان و واسطهها عامل این اختلاف قیمت هستند وگرنه در استان بوشهر در حال حاضر عرضه و تقاضا متوازن است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر علاوه بر تقاضای داخلی برای خرما راه صادرات خرمای بوشهر به کشورهای آسیای میانه باز است و صادرات جریان دارد. منفرد خاطرنشان کرد: استان بوشهر سالانه یک میلیون و 482هزار تن انواع محصولات باغی و زراعی تولید میکند.
بوشهر آمادگی تأمین خرمای مورد نیازماه رمضان استانها را دارد
در همین حال «سیدمحسن معروف» مدیرکل تعاونی روستایی بوشهر از آمادگی این استان برای تأمین خرمای مورد نیاز دیگر استانها در ماه مبارک رمضان به هر میزان که لازم باشد، خبر داد.
وی افزود: در مهرماه سال گذشته که فصل برداشت خرما در بوشهر بود، بهدلیل شرایط کرونایی و کاهش تقاضا برای خرید خرما و افزایش عرضه، قیمت هر کیلو خرمای کبکاب به 7هزار تومان رسیده بود و به همین دلیل دولت با هدف جلوگیری از خسارت کشاورزان و افت بیشتر قیمت مجبور به مداخله در بازار شد و بخشی از خرمای تولیدی را بهصورت توافقی خریداری کرد.
معروف تصریح کرد: تعاون روستایی هر کیلو خرما را به شکل توافقی با قیمت 12هزار تومان خریداری کرد و با همکاری بخش خصوصی بستهبندی کرده که با توجه به اینکه در سردخانه نگهداری شده و کاملاً سالم است، ذخیره کافی برای ارسال به استانهای دیگر حداکثر با قیمت کیلویی 20 تا 21هزار تومان وجود دارد.
نیم نگاه
مدیرکل تعاون روستایی بوشهر : تعاون روستایی هر کیلو خرما را به شکل توافقی با قیمت 12 هزار تومان خریداری کرد و با همکاری بخش خصوصی بستهبندی کرده که با توجه به اینکه در سردخانه نگهداری شده و کاملاً سالم است ذخیره کافی برای ارسال به استانهای دیگر حداکثر با قیمت کیلویی 20 تا 21 هزار تومان و جود دارد
سایر اخبار این روزنامه
چند برابر قرارداد بینتیجه توتال سرمایهگذارجذب کردیم
افتتاحیه با ایرانیها در غیاب سرخابیها
تجارت 101 میلیارد دلاری بدون FATF
اجرای عدالت محور تحول در دولت
افزایش 20 درصدی مستمری مددجویان از پایان فروردین
از فیروزه اسلام تا نگین حسن پادشاه
توزیع ۲۰۰ هزار تن برنج و شکر برای ماه مبارک رمضان
تجارت سیاه بر پهنای باند
شوکر برقی!
وحشیگری خانه به خانه صهیونیست ها
نذری جدید برای کودکان کار
خرما در بوشهر 20 هزار تومان در تهران 170 هزار تومان
در مسیر اصلاحات ساختاری اقتصاد
تحصیل علیه محرومیت
سلام ایران