روزنامه جوان
1401/01/18
احتمال لغو احداث پتروشیمی در میانکاله قوت گرفت
بررسیهای تسنیم از مجموعه وزارت نفت حاکی از این است که صحبتهایی در خصوص لغو مجوز این طرح که در دولت روحانی مصوب شدهبود، مطرح شده است و این مسئله در دولت درحال بررسی است.به گزارش تسنیم، ساخت مجتمع پتروشیمی در مازندران در سال۹۶ پس از موافقت وزارت نفت برای ساخت این واحد بزرگ صنعتی کلید زده شد و براساس توافق وزارت نفت قرار شد ساخت مجتمع پتروشیمی در اراضی موسوم به بانک زمین که حدود ۱۰هزار هکتار مساحت دارد در نزدیکی تالاب بینالمللی میانکاله در شرق مازندران در صورت موافقت سازمان محیطزیست انجام شود.
این طرح در دولت دوازدهم برای دریافت ارزیابی زیستمحیطی به سازمان حفاظت محیطزیست فرستاده شد، اما بدون آنکه مجوزی از سوی این سازمان صادر شود، با عنوان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست موافقت ضمنی صادر کردهاست، احداث آن از سوی بخش خصوصی سرمایهگذار پیگیری شد.
در مردادسال۹۹ شرکت صنایع پتروشیمی امیرآباد مازندران بهصورت سهامی خاص تشکیل شد و در جلسه هفدهم اسفندسال۹۹، هیئت وزیران مصوب کرد که زیرساختهای لازم برای احداث یک پارک اختصاصی تولید پروپیلن از گاز طبیعی (GTP) در منطقه امیرآباد مازندران مشتمل بر تأمین و آمادهسازی زمین، احداث مخازن و تأسیسات انتقال پروپیلن بهمنظور استقرار واحدهای تبدیل گاز طبیعی به پروپیلن جمعاً بهظرفیت ۴۰۰هزار تن در سال و احداث تأسیسات انتقال پروپیلن به منطقه عمومی دامغان احداث شود.
این مصوبه که در ماههای پایانی دولت دوازدهم منجر به تعریف یک پروژه با سرمایهگذاران مشخص و مبتنی بر مصوبه هیئت وزیران برای اجرا در دولت سیزدهم شد، مخالفتهایی را از سوی تشکلهای مختلف، بهویژه تشکلهای محیطزیستی بهدنبال داشت تا اینکه در اسفندماه۱۴۰۰، کلنگزنی آن توسط وزیر کشور انجام شد. در پی این کلنگزنی، رئیس سازمان محیطزیست اعلام کرد که این پروژه مجوز محیط زیستی ندارد و کلنگزنی آن فاقد اعتبار است.
علاوه بر اینکه احداث این مجتمع پتروشیمی، از نظر زیستمحیطی در نزدیکی تالاب میانکاله فاقد توجیه است، از نظر ابعاد اقتصادی نیز این طرح توجیه لازم را ندارد.
در مصوبه هیئت وزیران در اسفند۹۹ در خصوص این طرح آمده است که باید خطوط انتقال پروپیلن بهطول حدود ۲۰۰کیلومتر و با ظرفیت انتقال حدود ۴۰۰هزارتنپروپیلن در سال از منطقه امیرآباد مازندران به منطقه عمومی دامغان با دسترسی به بزرگراه و راهآهن احداث شود، یعنی برای انتقال تولیدات این طرح، باید در زمینه احداث یک خط لوله ۲۰۰ کیلومتری سرمایهگذاری شود تا بتوان محصولات تولیدی را به بازار مصرف انتقال داد.
همچنین، درحالی که محصول این طرح، پروپیلن است و این محصول در صنعت پتروشیمی محصولی ارزشمند محسوب میشود که مورد نیاز ایران است، اما با توجه به نوع این طرح که تبدیل مستقیم گاز به پروپیلن است، نکاتی وجود دارد که توجیه اقتصادی این طرح را زیر سؤال میبرد.
سایر اخبار این روزنامه
علمای اهل تسنن: با دشمنان وحدت شیعه و سنی برخورد قاطع کنید
فرهنگسازی برای گذر به اقتصاد فرا سنتی
اقتدار ایران و ضرورت تغییر در رویکردها
ریگی برای سالهای همزیستی مسالمتآمیز بود؟
اصرار وزیر جنگ اسرائیل به جنگ ترکیبی علیه ایران
«هانگژو» و «قونیه» فدای «قطر» نشوند
رتبه سوم آسیا در حوزه داروهای زیستی شدیم
هنر انقلاب، هنر صاحب هویت است
رنسانس هستهای با ۱۰ هزار مگاوات برق جدید
محور مبارزه علمی و فرهنگی با وهابیت در سراسر جهان اسلام
مافیای زمین و ساختمان از مافیای خودرو بزرگتر است
احتمال لغو احداث پتروشیمی در میانکاله قوت گرفت
عهد کرده بود ۴ سال سرباز بیبی زینب (س) باشد
کابوس «ایران بیتوافق» در واشنگتن
وزیر نفت: چند برابر وعدههای بیعمل توتال قرارداد بستهایم
وزیر نفت: چند برابر وعدههای بیعمل توتال قرارداد بستهایم