روزنامه ایران
1401/01/27
دستور کار دولت: اصلاح سیاستهای پولی و مقابله با گرانفروشی
اتخاذ تصمیمات مهم پولی و مالی در 8ماه گذشته موجب شد که نرخ تورم دوازده ماهه از حدود 60 درصد در شهریور1400 به 46 درصد در اسفند 1400 برسدباید مراقبت شود عدهای به بهانه وجود تورم ساختاری برای تأمین اغراض نامشروع شخصی یا گروهی، قیمتها را فراتر از واقعیتهای اقتصادی به مردم تحمیل نکنند
گروه سیاسی/ رئیس جمهور عصر پنجشنبه در نشستی با جمعی از هنرمندان کشور که در فضایی صمیمی و در حیاط ساختمان هیأت دولت در پاستور برگزار شد، با اشاره به ضرورت حمایت از هنرمندان بویژه پیشکسوتان، گفت: هنرمندان با انبوه مشکلات مغفول ماندهای مواجه هستند که برای غلبه بر آنها لازم است کارگروه مشترکی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فعالان عرصه هنر تشکیل شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، آثار غنی هنری در سراسر کشور را نشانگر تمدن بزرگ ایرانی- اسلامی دانست و اظهار کرد: این آثار هنری تمدنساز، جلوههایی از خلاقیت، نوآوری و اندیشه مردان و زنانی است که در طول تاریخ در این سرزمین زیستهاند و امروز وظیفه داریم آنها را به بهترین شکل به نسلهای آینده معرفی کنیم. رئیس جمهور گفت: هنر میتواند بهترین و پیچیدهترین مفاهیم عالی را به نسلها و عصرها منتقل کند و با هنر میتوان در بسیاری از موضوعات به فهم مشترک رسید.
حمایت عادلانه در حوزه هنر
آیتالله رئیسی با گرامیداشت یاد بزرگان عرصه هنر از جمله شهید آوینی و سایر کسانی که دغدغه ارتقای هنر در این سرزمین را داشتهاند، به موضوع عدالت در عرصه هنر اشاره کرد و گفت: عدالت بعد از توحید گستردهترین مفهومی است که تمام شئون زندگی انسان را دربر میگیرد و جلوه عمومی عدالت، آن است که هر چیز در جای خود قرار بگیرد. وی، حمایت عادلانه در حوزه هنر را حائز اهمیت دانست و افزود: تخصیص اعتبارات، ظرفیتها و امکانات به بخش هنر باید متناسب با اهمیت این عرصه باشد. رئیس جمهور، ضرورت توجه به امور پیشکسوتان عرصه هنر را مورد تأکید قرار داد و گفت: پیشکسوتان چراغ راه هستند و همواره باید مورد حمایت قرار بگیرند، در عین حال لازم است به جوانان هم میدان داده شود تا در کنار پیشکسوتان روند رشد و بالندگی را سپری کنند. آیتالله رئیسی با استقبال از پیشنهاد یکی از هنرمندان سینما درباره احداث سالنهای چندمنظوره فرهنگی در کنار مجتمعهای مسکونی در دست احداث گفت: فضاهای فرهنگی متناسب با توسعه فضاهای مسکونی باید در دستور کار باشد و دولت از چنین ایدههایی حمایت میکند. رئیس جمهور با قدردانی از فعالیتهای فرهنگستان هنر از مسئولان این فرهنگستان خواست دغدغهها و مشکلات هنرمندان را مورد واکاوی قرار داده و پیشنهادهای راهگشایی در این زمینه ارائه دهند تا دولت آن را در مراکز تصمیمسازی مورد توجه قرار دهد. آیتالله رئیسی در ادامه به پیشنهاد یکی از هنرمندان درباره ثبت جهانی خط نستعلیق اشاره کرد و ضمن استقبال از این پیشنهاد، به مسئولان مرتبط دستور داد این موضوع را با جدیت پیگیری کنند.
مسئولیت هنر در زمینه دفاع مقدس و جهاد تبیین
رئیس جمهور دوران هشت سال دفاع مقدس و انقلاب اسلامی را دارای ظرفیتهای عظیم هنری دانست و گفت: بیتردید هنوز در حوزه هنر آنچنان که شایسته این حرکتهای عظیم است، حق مطلب ادا نشده و لازم است ابعاد مختلف این جریانات با زبان هنرمندانه تبیین و به جامعه عرضه شود. آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه جهاد تبیین اشاره کرد و گفت: امروز در عرصه جهاد تبیین همه بویژه هنرمندان وظیفه بزرگی برعهده دارند و میتوان با جلوههای هنری، ایثار و رشادتهای عظیم فرزندان این ملت را هنرمندانه برای نسلهای آینده به تصویر کشید تا بدانند که برای عظمت این کشور چه ایثارگریها و جانفشانیهایی انجام شده است.
اقتصاد هنر به بخش خصوصی واگذار شود
وی در ادامه پیشنهاد مطرح شده درباره توجه به اصل ۴۴ و تقویت بخش خصوصی در بخش هنر را مورد اشاره قرار داد و با تأکید بر اهتمام دولت بر این موضوع گفت: اعتقاد عمیق داریم که اقتصاد هنر باید به بخش خصوصی واگذار شود. دولت در این عرصه نقش هدایت، نظارت و حمایت را بر عهده دارد تا این موضوع به نتیجه مطلوب برسد.
آیتالله رئیسی با تأکید بر اینکه کاهش تولید در عرصه صدا و تصویر حتماً باعث نگرانی است، گفت: تولیدات در بخش صدا و تصویر باید از لحاظ کمیت و کیفیت گسترده باشد، چرا که این تولیدات مخاطبان زیادی حتی در کشورهای منطقه دارد.
چهار سال تورم ۴۰ درصدی عامل اصلی گرانیهاست
آیتالله سیدابراهیم رئیسی در حاشیه دیدار هنرمندان در پاسخ به سؤالی درباره علت گرانیها با بیان اینکه چهار سال تورم بالای ۴۰ درصد و رشد اقتصادی نزدیک به صفر، علت اصلی گرانیهاست، گفت: نرخ رشد تورم مهار شده و در ماههای آتی کمتر و کمتر خواهد شد. به گزارش ایرنا، رئیس جمهور با تأکید بر اینکه کسی حق ندارد از تورم ساختاری موجود برای تأمین اغراض شخصی یا گروهی سوء استفاده کند، افزود: دولت هم سیاستهای پولی مالی را اصلاح و هم با گرانفروشی مبارزه میکند.
رئیس جمهور، دستور کار اصلی دولت در زمینه معیشت در 8 ماه گذشته را مهار اسب سرکش تورم عنوان کرد و ادامه داد: چهار سال تورم بالای 40 درصد و رشدهای اقتصادی منفی یا نزدیک به صفر، به قدرت خرید مردم بویژه قشرهای ضعیف آسیبهای جدی زده است. بنابراین فوریترین دستور کار، جلوگیری از سیل تورم و تلاش برای بهبود قدرت خرید خانوار شد.
آیتالله رئیسی افزود: اتخاذ تصمیمات مهم پولی و مالی در این مدت موجب شد که نرخ تورم دوازده ماهه از حدود 60 درصد در شهریور 1400 به 46 درصد در اسفند 1400 رسیده (یعنی بیش از 13 واحد درصد کاهش داشته است.)
وی با بیان اینکه اقدامات انجام شده از سوی دولت به این معنی نیست که در این مدت قیمت کالاها و خدمات افزایش نداشته است، تصریح کرد: موفقیت دولت این است که ظرف هشت ماه توانسته تا حدی، جلوی آن سیل تورمی را بگیرد.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه هنوز سیل تورم و خرابی آن بهطور کامل متوقف نشده است، افزود: ما در دولت سیزدهم نشان دادیم میتوانیم سرعت تورم را کم و در ماههای آینده نیز انشاءالله کمتر و کمتر کنیم تا بهتدریج اقتصاد ملی بتواند از زیر آوار تورمی کمر راست کند.
آیتالله رئیسی ادامه داد: البته در کنار تورم به عنوان علت ساختاری گرانی، بعضی سوءاستفادهها نیز وجود دارد که اساساً دستگاههای نظارتی دولت موظف به جلوگیری از این سوءاستفادهها هستند. باید مراقبت شود عدهای به بهانه وجود این تورم ساختاری، برای تأمین منافع و اغراض نامشروع شخصی یا گروهی، قیمتها را فراتر از واقعیتهای اقتصادی به مردم تحمیل نکنند، وظیفه بخشهای نظارتی در اینجا آن است که مراقبت کنند تا در حق مردم اجحاف نشود.
رئیس جمهور با اشاره به تلاش نهادهای نظارتی برای جلوگیری از افزایش قیمتها، گفت: تا کنون هم اقدامات نهادهای نظارتی در این عرصه نتیجهبخش بوده و توانسته در مواردی، دستهای پشتپرده در ایجاد فشار گرانی به مردم را شناسایی و اقدامات مخرب آنها در بازار را خنثی کند. آیتالله رئیسی تأکید کرد: دولت اقدام مؤثر در هر دو بخش یعنی تداوم اصلاح سیاستهای پولی- مالی، و مبارزه با گرانفروشی را انشاءالله با جدیت پیگیری خواهد کرد تا بتوانیم فشار گرانی بر معیشت مردم عزیز را بتدریج کم و کمتر کنیم.
در این نشست، حمید نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، جواد شمقدری تهیهکننده و کارگردان، دکتر فرهت عضو فرهنگستان هنر و رئیس بخش موسیقی آن، دژاکام کارگردان و پیشکسوت سینما، مسعود دهنمکی کارگردان و تهیهکننده، سید ضیاء هاشمی تهیهکننده، مرتضی شعبانی مستندساز، جواد بختیاری از حوزه هنرهای تجسمی و انسیه شاهحسینی کارگردان سینما در سخنانی صمیمی با گلایه از بیتوجهیهای گذشته به عرصه سینما و هنر، دغدغهها، مشکلات و پیشنهادهای خود را در حوزه رفع مشکلات هنر و هنرمندان مطرح کردند.
جبران عقبماندگی در حوزه مسکن
رئیس جمهور همچنین پنجشنبه گذشته در دیدار با مدیران ارشد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به نیاز سالانه کشور به یک میلیون مسکن و ضرورت جبران عقبماندگیهای گذشته در این زمینه بر ضرورت سرعت در ساخت مسکن و تحویل بهنگام به متقاضیان تأکید کرد و گفت: البته نباید مسأله سرعت در کار، سبب شود که دقت و کیفیت در ساخت مسکن نادیده گرفته شود. وظیفه شما ساخت مسکن ایمن، مطمئن و مستحکم است و هرگونه کمتوجهی به این اصل زیانهای سنگینی در پی خواهد داشت. رئیسی لزوم ساخت مسکن ارزانقیمت و در عین حال استاندارد در شهرها و روستاها را مورد تأکید قرار داد و گفت: همه نهادها و دستگاههای فعال و مؤثر در حوزه مسکن باید ارزانسازی و سهولت در امکان دسترسی به مسکن را برای مردم بویژه نیازمندان فراهم سازند.
سفر آسان و ارزان زیارتی
پنجشنبه گذشته، نخستین جلسه شورای عالی حج و زیارت پس از ۸ سال به ریاست آیتالله رئیسی برگزار و در آن بر ضرورت تسهیل و ارزانسازی سفر به اماکن زیارتی خارج و داخل کشور تأکید شد.
رئیس جمهور در این جلسه، تسهیل سفرهای زیارتی را از وظایف مهم دانست و با اشاره به آثار و برکات این سفرهای معنوی اظهار کرد: لازم است سازمان حج و زیارت با همکاری وزارتخانههای مربوطه شرایط مناسبی را برای سفر آسان و ارزان زائران به اماکن زیارتی بویژه عتبات عالیات و سوریه از مسیرهای هوایی و زمینی فراهم کند.
دیدار سه ساعته رئیس جمهور با فعالان دانشجویی
چهارشنبه گذشته نیز، رئیس جمهور بیش از ۳ ساعت میزبان فعالان و تشکلهای دانشجویی بود. این جلسه با سخنان ۱۴ نفر از دانشجویان و به نمایندگی از تشکلها آغاز شد، سپس رئیس جمهور در سخنانی به نکات و مطالب دانشجویان پرداخت و در نهایت دانشجویان و آیتالله رئیسی نماز خواندند و افطار کردند.
جبران عقبماندگی در زمینه عدالت اقتصادی
آیتالله رئیسی گفتمان اصلی دولت، را گفتمان امام(ره) و رهبری عزیز دانست و گفت: مصمم هستیم همین گفتمان را تداوم داده و اجرایی کنیم و تأکید بر عدالت و مردمی بودن نیز از محورهای این گفتمان است. وی در تشریح جهتگیریهای اصلی دولت، با اشاره به اینکه عدالت به طور عام و عدالت اقتصادی به طور خاص از موضوعاتی است که در آن عقبماندگی وجود دارد، گفت: دولت بنا دارد براساس آمایش سرزمینی بهصورت عادلانه و متوازن زمینه پیشرفت و آبادانی مناطق مختلف کشور را فراهم آورد، چرا که بخشهایی از کشور مورد توجه نسبی قرار گرفته و به برخی بخشها توجه کمتری شده است، حتی در داخل استانهای به ظاهر برخوردار مانند تهران نیز مناطق محروم وجود دارد که مصمم هستیم با نگاه عادلانه همه این موارد را مورد توجه قرار دهیم.
رئیس جمهور به موضوع افزایش حجم صادرات و تجارت خارجی نیز پرداخت و تصریح کرد: حجم صادرات تجاری در ماههای اخیر حدود ۴۳ درصد افزایش یافته است ضمن آنکه رکورد ترانزیت ریلی در سالهای اخیر شکسته شد و سهم کشورمان در ترانزیت کالا در منطقه ارتقا یافت.
سند تحول دولت؛ فاخر و قابل اتکا
رئیس جمهور با استقبال از انتقادهای انجام شده از سند تحول دولت و قدردانی از اینکه دانشجویان این سند را مطالعه کردهاند، اظهار کرد: میتوانید بررسی کنید که کدام یک از دولتهای قبل سند تحول یا برنامه مدونی ارائه دادند. برای سند تحول دولت، حداقل ۵۰۰ صاحبنظر و ۱۶ اندیشکده مشارکت داشتند، ضمن اینکه آن را بهطور عمومی منتشر کردیم تا مورد نقد قرار گرفته و براساس آن اصلاحات نهایی را انجام دهیم تا به یک سند فاخر و قابل اتکا برسیم.
شکستن انحصار خودرو
رئیسی به موضوع خودرو هم پرداخت و گفت: عقبماندگیهای جدی در این حوزه وجود دارد و اصلاح مدیریت و کیفیت و شکستن انحصار در این حوزه از برنامههای دولت است و تصمیم گرفتیم تا سهم دولت در این حوزه را در بورس عرضه کنیم.
بــــرش
آیتالله رئیسی در دیدار فؤاد حسین وزیر خارجه عراق:
اقلیم کردستان دچار غفلتهایی شده است
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران خواهان یک عراق قوی، باعزت و متحد است، ابراز امیدواری کرد با همکاری و همدلی همه جریانهای سیاسی اصلی در عراق، شاهد گشایش سیاسی بر اساس اراده و منافع مردم عراق باشیم.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در دیدار فؤاد حسین وزیر خارجه عراق گفت: تهران و بغداد از امنیت و منافع مشترک برخوردار هستند، امنیت و منافع تهران و بغداد با یکدیگر پیوند و گره خورده است و دشمنان هرگز نمیتوانند خدشه و خللی در این رابطه ایجاد کنند. وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر یکپارچگی، تمامیت ارضی و اتحاد همه اقوام و مذاهب در عراق که زمینهساز حفظ ثبات است تأکید کرده و از آن حمایت میکند. رئیس جمهور در ادامه با تأکید بر اینکه تهران از کشورهای همسایه بویژه عراق انتظار جدی دارد که اجازه هیچگونه حضور مخلّ امنیت جمهوری اسلامی ایران را چه در مناطق تحت کنترل دولت فدرال چه در نواحی تحت هدایت اقلیم کردستان را ندهد، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران برادری خود را نسبت به همسایگان در عمل ثابت کرده و دوست دوران رزم بوده و نه فقط دوست دوران بزم و لذا انتظار داریم کشورهای همسایه نیز نسبت به توطئههای دشمنان هوشیار باشند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با یادآوری پیام یکی از مقامات ارشد اقلیم کردستان عراق به وی مبنیبر اینکه اگر حاج قاسم سلیمانی نبود اقلیم کردستان نبود، اشاره کردند که متأسفانه اقلیم دچار غفلتهایی شده است ولی جمهوری اسلامی ایران تحرکات رژیم صهیونیستی را با دقت تحتنظر دارد و همکاری با این رژیم کودککش قابل پنهان کردن نیست و به هیچعنوان اجازه نمیدهیم که آنها از طریق هیچ کشوری از جمله عراق، امنیت منطقه را به خطر بیندازند.
حضور بیگانگان در عراق امنیت ساز نیست
وی همچنین با نقل قول برخی رؤسای کشورها مبنی بر اینکه ایران زمانی به کمک آن کشورها رسید که دیگران آنها را رها کرده بودند تأکید کرد که امنیت عراق باید از سوی خود عراقیها تأمین گردد و حضور بیگانگان در عراق، امنیتساز نیست. فواد حسین وزیر امور خارجه عراق نیز در این دیدار با تأکید بر اهتمام عراق به تقویت سطح همکاری و هماهنگیهای دو کشور در عرصههای مختلف دوجانبه، منطقهای و بینالمللی گفت: عراق نه تنها خود را همسایه بلکه همپیمان و دوست جمهوری اسلامی ایران میداند.وزیر خارجه عراق تصریح کرد: سرزمین عراق هرگز جایی برای اقدام علیه امنیت ایران نخواهد بود و آماده همکاری گسترده از جمله در حوزه امنیتی برای جلوگیری از بروز هرگونه تهدید علیه منافع جمهوری اسلامی ایران هستیم.