سخنگوی دولت در نشست خبری دلایل پشت پرده گرانی‌ها را توضیح داد گرانی به ارث رسیده از گذشته

سخنگوی دولت با بیان اینکه در پروژه میانکاله فرمان رئیس جمهور بر زمین نماند، تصریح کرد: کلنگ زنی پروژه متوقف شده است و در دولت مردمی اقدامی در این زمینه صورت نمی گیرد.
به گزارش ایسنا، سخنگوی دولت در ابتدای نشست خبری خود با بیان اینکه طرح‌هایی در دست بررسی در دفتر دولت است، اظهار کرد: از جمله این طرح ها طرح حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان است که شامل بخشودگی مالیاتی نیز هست.
وی یادآور شد: پابه پای طرح‌های تقویت دانش آفرینی از سوی بخش‌های مختلف این مساله در دولت هم در دست بررسی است.
بهادری جهرمی تاکید کرد: طرح وزارت بهداشت هم پس از وزارت جهاد کشاورزی در حوزه دانش بنیان در کمیسیون تخصصی دولت با قید فوریت مورد بررسی قرار می گیرد.


وزرای دولت بدون انقطاع در حال تعامل با نمایندگان هستند
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به برگزاری جلسه اخیر میان دولت و مجلس اظهار کرد: دولت و مجلس در چارچوب وظایف خود تعاملات سازنده دارند. دو روز پیش جلسه صمیمی دولت با مجلس بود. وزرای دولت بدون انقطاع در حال تعامل با نمایندگان هستند. نگاه مشترک یافتن راهکار برای حل مشکلات مردم از جمله در زمینه گرانی است. امید می رود در همین رفت و آمدها گام های مثبتی در راستای حل مشکلات مردم به ویژه گرانی برداشت.
ایران و قطر در ۷۰ زمینه برای جام جهانی همکاری می‌کنند
وی در پاسخ به پرسشی در زمینه اقدامات دولت برای استفاده از فرصت برگزاری جام جهانی فوتبال در قطر در زمینه گردشگری در ایران، اظهار کرد: پس از سفر رییس جمهوری به قطر، تا کنون دو جلسه در این زمینه برگزار شده است. تکالیف دستگاه های مختلف احصاء و ابلاغ شده است.
بهادری جهرمی با بیان اینکه ۷۰ زمینه همکاری بین ایران و قطر در زمینه جام جهانی در دستور کار است، یادآور شد: سفر دو روزه ای هم وزیر حمل و نقل قطر به ایران داشت. سه سند در حوزه حمل و نقل هوایی امضا شده است. در حوزه دریانوردی هم برای کالا و هم حمل مسافران تصمیماتی صورت گرفته است. با پیگیری معاون اول رئیس جمهوری بهره برداری مناسب از جام جهانی خواهیم داشت.
عادی سازی برخی کشورهای عربی اسلامی سرکوبگری صهیونیست ها را تقویت کرد
وی در پاسخ به پرسشی در زمینه درگیری‌های اخیر در فلسطین اشغالی و موضع جمهوری اسلامی تاکید کرد: عادی سازی برخی کشورهای عربی اسلامی زمینه سرکوبگری صهیونیستی ها را تقویت کرده است. وزارت امور خارجه تماس هایی با حماس داشته و رایزنی هایی با وزرای خارجه برخی کشورهای اسلامی شده است.
بهادری جهرمی یادآور شد: نامه ای هم به دبیرکل همکاری اسلامی ارسال شده و خواستار محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی شده‌ایم.
وزرا به صورت جهادی در حال اجرای برنامه های خود هستند
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در زمینه گمانه‌زنی‌هایی برای استیضاح برخی وزرا از سوی مجلس تصریح کرد: نظارت حق طبیعی مجلس است. در حین تعامل دولت و مجلس اختلاف نظر کارشناسی هم امری طبیعی است. تمام وزرا به صورت جهادی در حال اجرای برنامه های خود هستند. برخی اقدامات نیازمند زمان بلندمدت تری برای به نتیجه رسیدن است.
وی افزود: ارزیابی عملکرد مدیران در دستور کار دولت بوده و هست. اخیرا هم ارزیابی عملکرد وزرا هم به خودشان و هم به رییس جمهور داده شده است.
عوامل گرانی روشن است
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی در زمینه علت طرح موضوع مبارزه با دست‌های پشت پرده گرانی از سوی رییس جمهوری، تاکید کرد: عوامل گرانی روشن است. مثلا حجم نقدینگی۴۰۰۰ هزار میلیارد تومان که به دولت به ارث رسید تورم زا است و آثار آن بلند مدت است. بودجه ۱۴۰۱ احکامی دارد که آثار تورمی به جای می‌گذارد همانند اصلاح ارز ۴۲۰۰ و احکامی از این دست.
سخنگوی دولت یادآور شد: کسری های بودجه از سال قبل نیز تاثیرگذار است. در خصوص جلسه چهارشنبه دولت در کنار مباحث ناظر به گرانی در خصوص اقدامات سودجویانه بیان شده که به طور خاص در بازار میوه و تره بار بود که در واکنش به این گزارش رئیس جمهور خطاب کردند که در کنار کنترل تورم از عامل اخیر که اقدامات سوداگران است نباید غافل بود و پشت پرده آنها باید بررسی شود.
بنا به تاکید رئیس جمهوری بانیان وضع موجود نمی توانند حل کننده مشکلات باشند
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی در زمینه وضعیت ابقای مدیران دولت قبلی در ساختار اجرایی کشور اظهار کرد: رئیس جمهور تاکید دارند بانیان وضع موجود نمی توانند حل کننده مشکلات باشند. کسانی که کارایی لازم را خواهند داشت می‌توانند ابقا شوند و در غیر این صورت نمی توانند با دولت همکاری داشته باشند.
وی افزود: اخیرا دستوری از سوی رئیس جمهوری به معاونت اجرایی صادر شد که کارگروهی تشکیل شود برای مدیرانی که تعیین تکلیف نشده‌اند.
فرمان رئیس جمهوری در مورد پروژه میانکاله بر زمین نماند
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در زمینه وضعیت پروژه میانکاله تصریح کرد: در خصوص پروژه میانکاله فرمان رئیس جمهوری بر زمین نماند. کلنگ زنی پروژه متوقف شده است و در دولت مردمی اقدامی در این زمینه صورت نمی گیرد.
۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی ماهانه از دولت گذشته به این دولت به ارث رسیده است
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی دیگر در زمینه آزادسازی منابع بلوکه‌شده ایران نیز تاکید کرد: برخی منابع بلوکه شده، آزاد سازی آنها یکی از اقدامات دولت است. دولت اغماضی در جهت صیانت از حقوق مردم نخواهد داشت. منابع آزاد شده صرف تسویه بدهی های گذشته که به دولت به ارث رسیده است، می شود.
وی ادامه داد: ماهانه ۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی از دولت گذشته در این دولت پرداخت می شود. همزمان میزان سرمایه گذاری عمرانی دولت نیز افزایش یافته از این منابع است و واردات کالاهای اساسی هم از این منابع تامین می شود.
مدیریت مصرف برق نیازمند عزم همگانی است
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در زمینه مدیریت مصرف برق در فصول گرم سال، اظهار کرد: در سالهای گذشته در ایام اوج مصرف گاز و برق با قطعی رو به رو بودیم با مدیریت خوب وزارت نفت با هیچگونه قطعی گاز در بخش خانگی روبه رو نبودیم. در حوزه وزارت نیرو نیز در زمینه برق شاهد همین وضعیت بودیم و قطعی نداشتیم.
بهادری جهرمی تاکید کرد: مدیریت مصرف برق نیازمند عزم همگانی است اما دولت برنامه متعددی برای به کارآوردن نیروگاه های جدید و تقویت نیروگاه ها داشته است.
برنامه دولت برای به وضعیت بازار
بهادری جهرمی همچنین با اشاره به وضعیت بازار و برنامه‌های دولت برای بهبود آن، تصریح کرد: با همکاری خوب وزارت صمت، جهادکشاورزی، وزارت کشور و دادگستری نظارت موثری بر حوزه بازار صورت گرفته است. بیش از ۲۰ جلسه تنظیم بازار برگزار شده است‌. در هفت ماه اخیر منتهی به ۱۴۰۰ صد و بیست هزار گشت تعزیرات بوده است. در تعطیلات نوروز دو هزار گشت در روز از سوی تعزیرات صورت گرفته است.
ارز ترجیحی دارو حذف نشده است
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره موضوع حذف ارز ترجیحی دارو اظهار کرد: ارز ترجیحی دارو حذف نشده است. دلیل برخی مشکلات، کمبود تخصیص در دولت قبل بود که در دولت مردمی با افزایش رو به رو شد. در ابتدای امسال یعنی در یک دوازدهم سال، یک میلیارد دلار برای دارو به وزارت بهداشت پرداخت شد. پیش بینی می شود در حوزه دارو امسال مشکلی نباشد.
بهادری جهرمی افزود: همگانی شدن بیمه یکی از برنامه های مهم دولت در ۱۴۰۱ است. در نیمه دوم ۱۴۰۰ کمبودهای دارویی یک چهارم مدت زمان مشابه سال قبل از آن بود. در حوزه تورم نیز نرخ تورم دارو نسبت به نیمه دوم ۹۹ نصف شد.
سایر اخبار این روزنامه
صادرات فرهنگی چگونه می‌تواند بر درآمد ارزی یک کشور اثر بگذارد؟ از بی‌تی‌اس تا سهم فراموش‌شده فرهنگ ایرانی ژوبین صفاری فاصله عمیق با درد مردم سخنگوی دولت در نشست خبری دلایل پشت پرده گرانی‌ها را توضیح داد گرانی به ارث رسیده از گذشته وضعیت بازار مسکن همچنان مبهم است پیش فروش یا جیب بُری؟ وزیر اقتصاد تشریح کرد حذف تدریجی ارز ۴۲۰۰ همه چیز درباره باشگاه بدنسازی لاکچری خبرساز! از شهریه ۳۲۰ میلیونی تا سرو خاویار آیا شریف یخ روابط بین هند و پاکستان را آب می‌کند؟ جامو و کشمیر؛ مساله اصلی دهلی‌نو و اسلام‌آباد انفجار در غرب کابل؛دست‌کم ۲۷دانش‌آموز در یک انفجار شهید شدند حمله به دانش در سرزمین خسته فرمانده کل سپاه در دیدار با امیر سرلشکر موسوی: دشمن از وحدت بین ارتش و سپاه بیمناک و عصبانی است راست گرایان افراطی جسور شدند راه دشوار ماکرون در صورت پیروزی در انتخابات فرانسه تحلیل شبکه چینی سی‌جی‌تی‌ان: بن‌بست در وین و ناآرامی در قدس دو دلیل آشکار شکست سیاست بایدن در خاورمیانه آموزش نادرست زبان فارسی در مدارس ما یونان، نفت‌کش روسیه را توقیف کرد با «اسکو» ‌تا ۱۴۰۲