برجام هم نباشد مشکلی در تأمین ارز نخواهیم داشت

  رئیس کل بانک مرکزی گفت: در زمینه فروش نفت به رقم‌های بسیار خوبی رسیده‌ایم و تمامی درآمدهای فروش نفت را وصول می‌کنیم، حتی اگر برجام هم نباشد، تامین ارز در کشور به نحو مناسبی انجام خواهد شد.
علی صالح‌آبادی در گفت‌‌وگو با خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سؤالی درباره نوسانات اخیر بازار ارز، با بیان اینکه درآمدهای ارزی کشور در قیاس با سال گذشته بهتر شده است، تصریح کرد: درآمدهای ارزی صادرات صورت گرفته به خصوص صادرات نفتی وصول شده است و در همین فروردین ماه اوضاع خوبی در حوزه درآمدهای ارزی داشتیم.
وی با بیان اینکه 11 میلیارد دلار در فروردین ماه ارز تخصص داده‌ایم افزود: وضعیت خوب است و خوشبختانه نسبت به سال گذشته در زمینه تخصیص ارز به جایگاه ارزشمندی رسیده‌ایم.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه، بازار متشکل ارزی وضعیت خوبی دارد، تاکید کرد: صادرکنندگان اسکناس‌های خود را می‌آورند و در سامانه نیما قیمت‌‌ها از ثبات خوبی برخوردار است. لذا در زمینه تامین منابع ارزی هیچ مشکلی نداریم.


صالح‌آبادی، در پاسخ به سؤالی درباره ارز‌های بلوکه شده کشور در برخی کشورهای خارجی، گفت: مطالبات ما از کشور انگلیس وصول شده است و حتی از آن پول استفاده نیز شده است. راجع به سایر وجوه مسدودی نیز به مرور زمان اطلاع‌رسانی خواهیم کرد، باید در مجموع گفت که روند کار به خوبی پیش می‌رود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سرنوشت مذاکرات هسته‌ای و تاثیر توافق یا عدم توافق با طرف‌های 4+1 بر بازار ارز ایران، با بیان اینکه، رقم‌های اعلام شده برای آینده قیمت ارز، صحیح و کارشناسی نیست، گفت: این رقم‌ها برای تحت تاثیر گذاشتن ثبات بازار ارز است، من سوال می‌کنم مگر در سه سال گذشته که ما تحریم بودیم ارز کشور تامین نشده است؟ ما همین الان ظرفیت تولید نفت و فرآورده‌های آن را به دوران قبل تحریم
بازگردانده‌ایم.
صالح‌آبادی اضافه کرد: ما در زمینه فروش نفت به رقم‌های بسیار خوبی رسیده‌ایم و تمامی درآمدهای فروش نفت را وصول می‌کنیم، بنابر این حتی اگر برجام هم نباشد، تامین ارز در کشور به نحو مناسبی انجام خواهد شد و هیچ مشکلی در بازار ارز نخواهیم داشت.
پیش‌بینی افزایش قابل توجه ورود ارز
درهمین حال فعالان بازار ارز هم پیش‌بینی می‌کنند ورود ارز به کشور با مصوبه اخیر سازمان مالیاتی افزایش خواهد یافت.
27 فروردین‌ماه امسال داوود منظور، رئیس سازمان امور مالیاتی مصوبه معافیت مالیاتی واردات ارز اعم از اسکناس یا حواله از مبادی گمرکات اجرایی به کشور را ابلاغ کرد. با این ابلاغیه، واردکننده ارز به کشور به هر میزان اسکناسی که وارد کشور کند، در صورت اظهار آنها به گمرک، از مالیات معاف خواهد بود.
عضو کانون صرافان ایران درباره آثار معافیت مالیاتی ورود ارز به کشور اعتقاد دارد که این بخشنامه موجب افزایش قابل توجه ورود ارز به کشور خواهد شد.
به گزارش فارس، کامران سلطانی‌زاده اظهار کرد: به طور طبیعی وقتی دولت مالیات هر کالایی را حذف کند موجب می‌شود هزینه فعالان آن حوزه کاهش یابد و درنتیجه واردات آن رشد خواهد کرد که درخصوص ارز فیزیکی نیز همین اتفاق خواهد افتاد.
وی افزود: پیش از این فعالان اقتصادی درخصوص اعمال مالیات بر ارز‌های وارد شده به کشور نگرانی داشتند چرا که اگر 20 تا 25 درصد مالیات به ارز وارد شده به کشور اعمال می‌شد، به‌شدت روی سودآوری فعالان اقتصادی تأثیر می‌گذاشت.
عضو کانون صرافان ایران گفت: هم اکنون صادرات قابل توجهی به کشورهای خارجی بخصوص همسایه صورت می‌گیرد که ممکن است بازگشت ارزحاصل از آن از طریق شبکه بانکی مشکل یا زمان‌بر باشد، اما بازشدن این راه کمک زیادی به صادرکنندگان می‌کند.
دست پر بانک مرکزی
با توجه به ابلاغ بخشنامه معافیت مالیاتی واردات اسکناس ارز به کشور، کارشناسان معتقدند این موضوع می‌تواند به بانک مرکزی برای کنترل بازار کمک کند اما لازمه آن ورود ارز آن به چرخه رسمی اقتصاد ایران است که باید با نظارت جدی نهادهای ناظر رخ دهد.
وحید شقاقی اقتصاددان و کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با تسنیم گفت: این بخشنامه از آنجا که می‌تواند منجر به ورود اسکناس به کشور در شرایط تحریمی شود می‌تواند به مدیریت بازار ارز توسط بانک مرکزی نیز کمک کند.
وی افزود: بخشی از ارز حاصل از صادرات غیر رسمی نیز می‌تواند به صورت اسکناس از طریق مرزهای ورودی و گمرکات اجرایی به بازار ارز وارد شده و تسهیل این روند در روند مدیریت بازار ارز موثر است.