روزنامه جوان
1401/02/26
پلیس در مقابله با احتکار دسترسی به سامانه تجارت را میخواهد/«ناجا» با ارتقا به فرماندهی کل «فراجا» شد
سخنگوی فرمانده انتظامی کشور در پاسخ به پرسش «جوان» درباره چرایی گستره قاچاق کالا و ارز با وجود پلیسهای تخصصی گفت که مبادی قاچاق کالا به دلیل کامل نبودن اختیارات قانونی پلیس در این حوزه ناشناخته است که لازم است فرآیند مبارزه با قاچاق کالا چه در زمینه شیوهنامهها و چه در زمینه زیر ساختها اصلاح و بازنگری شود. سردار مهدی حاجیان با تأکید بر این که دسترسی پلیس به سامانه جامع انبارهای سامانه جامع تجارت در حد استعلام و برخط است، خواستار دسترسی کامل به سامانه تجارت وزارت صمت شد.به گزارش جوان، مبارزه با قاچاق کالا و ارز همیشه به عنوان یک معضل اقتصادی در دستور کار مسئولان و نهادهای نظارتی بوده است. ورود و خروج پنهانی کالا و ارز ضربات جبران ناپذیری بر اقتصاد کشور تحمیل کرده و تولید داخلی را به نابودی کشانده، بیکاری، تورم و از همه مهمتر مشکلات معیشتی برای اقشار جامعه به ارمغان آورده است، اما سؤالی که همیشه در افکار عمومی مطرح میشود، چرا دولت در مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آن هم با این وسعت و کثرت قاچاق نمیتواند مقابله کند. از سوی دیگر مردم پلیس را جلو دار این مبارزه میدانند و با تشکیل پلیسهای تخصصی در زمینه مبارزه با قاچاق کالا، ارز و پلیس گمرک و مرزبانی این مطالبه را دارند که قاچاق کالا و ارز به حداقل ممکن برسد، اما در واقع این اتفاق نیفتادهاست و این سؤال مطرح میشود که کجای کار مشکل دارد.
سردار مهدی حاجیان، سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور صبح دیروز در نشست خبری با خبرنگاران به این موضوع اشاره کرد و از ناکافی بودن سازکارهای مبارزه با قاچاق کالا و ارز گله کرد و گفت که پلیس در مبارزه با این پدیده اختیارات کاملی ندارد ولازم است پلیس درحوزه مبادی و خروجی کالا با اختیارات قانونی بیشتری حضور داشته باشد.
سخنگوی فرمانده انتظامی کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار جوان که چرا با وجود پلیسهای تخصصی هنوز شاهد گستره قاچاق کالا و ارز از کشور گفت: «در زمینه قاچاق این سؤال هم برای ما پیش میآید قاچاق کالا از چه مبادی و مجاری انجام میشود و چگونه این حجم از کالا مثلاً خروج ۳۵هزار تن کالای قاچاق از کشور خارج شده و آنچه مسلم است، این حجم نمیتواند از مرز و به اشکال انفرادی و از سوی قاچاقچیان خارج شود و لازم است این مجاری شناخته شود. به همین خاطر آنچه مسلم است پلیس باید در حوزه مبادی و خروجی کالا با اختیارات کامل قانونی حضور داشتهباشد و لازم است فرآیند مباره با قاچاق کالا چه در زمینه شیوهنامهها و چه در زمینه زیر ساختها اصلاح و بازنگری شود. پلیس کمرگ دوسال است ایجاد شده و اختیاراتی هم برای او تدبیر شدهاست، اما این اختیارات کامل و کافی نیست. پلیس باید در تمامی مرزهای گمرکی با اختیارات کامل قانونی حضور داشته باشد تا وظیفه نظارتی و مبارزهای خود را به صورت کامل انجام دهد.» سردار حاجیان از وزارت صمت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر دستگاههای مربوطه خواست تا با انجام آسیب شناسی این حوزه به پلیس کمک کنند بتواند در مبارزه با قاچاق به وظیفه قانونی عمل کند.
دسترسی ناقص به سامانه جامع تجارت
احتکار و گرانفروشی هم در کنار موضوع قاچاق کالا که تأثیر مستقیمی بر معیشت خانوادهها و مشکلات اقتصادی دارد موضوعی بود که سخنگوی فراجا به آن اشاره کرد و در ادامه پاسخ به سؤال خبرنگار ما از دسترسی ناقص پلیس به سامانه تجارت وزارت صمت انتقاد کرد و گفت: «سامانه جامع تجارت زیر شاخهای به عنوان سامانه جامع انبارها دارد و پلیس هم به این سامانه دسترسی دارد، اما دسترسی آن در حد استعلام و برخط است و این دسترسی ناقص است و ما نیازمند دسترسی ادمین هستیم تا بتوانیم در آن واحد کالا را از مبدأ تا زمانی که به دست مصرف کنند میرسد رصد کنیم و از این طریق چرخه انبارداری را کشور را تحلیل کنیم و حتی صحت و سقم انبارهایی که در سطح کشور فعالیت دارند، را داشته باشیم و با این دسترسی در حوزه عرضه و تقاضا میتوانیم به وظیفه خودمان عمل کنیم و اگر انبار داری به وظایف خود عمل نکرد به عنوان متخلف با آن برخورد قانونی کنیم. در غیر این صورت مبارزه ما هدفمند وهوشمند نخواهد بود و این دستاوردهایی هم که داشتیم به خاطر ایثارگریهای همکاران، ایست و بازرسیها، گزارشات مردمی و بازدیدهای سر زده بهدست آمده است، اما اگر این اختیارات را داشته باشیم و به عنوان ضابط قانونی عمل کنیم، میتوانیم اجازه ندهیم معلول شکل بگیرد و بعد با آن مقابله کنیم و نگاه ما در این زمینه مبارزه پیش رویدادی است.»
کشفیات پلیس
سردار حاجیان در تصدیق صحبتهایش و مبارزه بیامان پلیس با قاچاق کالا به کشف بیش از ۹هزارمیلیارد ریال انواع کالای اساسی احتکار شده و قاچاق از ابتدای امسال تا کنون در کشور خبر داد و گفت: از ابتدای امسال قرارگاه عملیاتی اقتصادی با موضوع مبارزه با قاچاق کالا و جرائم اقتصادی با دستور فرمانده انتظامی کل کشور برقرار شد که بیش از ۱۰ هزار و ۸۰۰ تیم عملیاتی در آن فعال هستند و در نتیجه این اقدامات از ابتدای امسال تا به امروز ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر روغن خوراکی قاچاق یا احتکار شده، ۵ هزار و۳۰۰ تن گندم و آرد و ۲ هزار و ۷۰۰تن نهاده دامی و۳هزارو ۳۰۰ تن برنج نیز در این مدت از سوی مأموران کشف شده است.»
به گفته وی در حوزه احتکار و قاچاق در ۲۴ساعت گذشته ۱۷۷ تن برنج احتکاری و قاچاق، ۱۸۶تن گندم و آرد، ۴۳۰ تن روغن و ۱۷۶ تن نهاده دامی نیز کشف و ضبط شد که ارزش این اقلام در مجموع هزارو ۵۰۰ میلیارد ریال بود.
برخورد با خودروهای شوتی
کالاهای ته لنجی و خودروهای شوتی که کالاهای قاچاق را جابهجا میکنند، یکی دیگر از معضلات اقتصادی است که در زمینه ورود پنهانی کالا به کشور فعالیت دارند. سردار حاجیان ضمن درخواست ضرورت بازنگری در قانون کالاهای ته لنجی به آمار تصادفات مرگبار خودروهای شوتی هنگام جابهجایی کالاهای ته لنجی و ملوانانی به شهرهای مرکزی کشور اشاره کرد و گفت در جریان ۱۷۸فقره تصادف خودروهای شوتی، ۳۱۸نفر جان خود را از دست داده و ۵۴۹ نفر مجروح شدند. وی گفت: «هدف از کالاهای ته لنجی کمک به معیشت مرزنشینان بود، اما متأسفانه این موضوع مورد سوءاستفاده قرار گرفت و به همین خاطر قرار بود، در سال۹۹ در زمینه کالاهای ملوانی و تهلنجی بازنگری صورت بگیرد که این اتفاق رخ نداد.
سرقتهای خرد و معتادان متجاهر
سرقتهای خرد که به گفته سردار حاجیان ۵۱درصد سرقتهای کل کشور را شامل میشود یکی از دغدغههای مردم و پلیس است و این موضوع باعث نگرانیهایی نیز شده است. به گفته پلیس این حوزه هم لازم است از سوی فرهیختگان و نخبگان دانشگاهی مورد آسیب شناسایی قرار بگیرد تا علل آن به صورت دقیق مشخص و برای آن چارهای اندیشید. هر چند که به گفته سخنگوی فراجا قانون و مجازات بازدارنده نیست، اما مشکلات اقتصادی کشور و معتادان متجاهر در پررنگتر شدن این جرم نقش اساسی دارند.
گستاخی مجرمان خشن و زورگیریهای علنی آنها در مقابل مردم و پخش کلیپهای این زورگیریها موضوعی بود که سردار حاجیان به آن واکنش نشان داد و گفت پلیس با این افراد قاطع و برخورد خواهد کرد، اگر این مجرمان در صحنه جرم تسلیم پلیس نشوند، پلیس طوری عمل میکند که دیگر قادر به انجام جرم نباشند. وی گفت: «حفظ جان، مال، ناموس، امنیت و آرامش مردم خط قرمز پلیس است و هر کسی که بخواهد آن را خدشهدار کند، پلیس با آن برخورد میکند. در اینجا پلیس به عنوان یک جرم مشهود با چنین موردی برخورد کرده و سریعاً وارد عمل میشود.
اگر فردی در حین جرم به دستور پلیس تمکین نکند، پلیس چنان برخوردی میکند که دیگر توان بلند کردن آلات و ادوات جرم را نیز نداشته باشد. اگر همین فرد در حین جرم تمکین کرده و خود را تسلیم پلیس کند، آن وقت برابر قانون به جرماش رسیدگی خواهد شد.»
در پایان سخنگوی فرماندهی انتظامی کل کشور از تغییر نام اختصاری «ناجا» به «فراجا» با توجه به تغییر ساختار نیروی انتظامی به فرماندهی انتظامی کل خبر داد.
درپی تغییرات اعمال شده در پلیس کشور که ساختار آن به فرماندهی انتظامی کل ارتقا یافت، عنوان اختصاری آن نیز به «فراجا» تغییر کرد.
سایر اخبار این روزنامه
آقای وزیر آموزش و پرورش! لطفاً دقت کنید
سایپا تولید خودرو غیراستاندارد را متوقف کند
چتر شفافیت بر مراکز قضایی گسترده شد
موفقیت شهرداری به شرط مدیریت وعدهها و اعتمادزایی
تغییر کتابهای درسی مستمر و با مقتضیات زمان و مکان است
پرداخت یارانه جدید به همه یارانهبگیران با دستور رئیسجمهور
پلیس در مقابله با احتکار دسترسی به سامانه تجارت را میخواهد/«ناجا» با ارتقا به فرماندهی کل «فراجا» شد
لبنان با «حزبالله» میماند
جسور، بلندپرواز، نترس و کماشتباه
خوبان عالم مثلاً نقره داغ شد!
وقتی فروغی میراث حکیم را به تیغ تحریف میسپارد!
اهداف جمعیتی بدون توجه به مسئله ازدواج جوانان محقق نمیشود