رستگاری در ارشد

تلاش برای دستیابی به موفقیت‌های تحصیلی اگر همراه با رعایت یک سری اصول نباشد، معمولا به نتیجه قابل‌قبولی نخواهد رسید. این روزها و شب‌ها، داوطلبان آزمون کارشناسی‌ارشد که رقابت‌شان از روز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت آغاز می شود و تا جمعه ادامه خواهد داشت، سوالات زیادی در ذهن‌شان شکل می‌گیرد که اگر پاسخ درستی به آن‌ها ندهند یا نتوانند به درستی مدیریت‌شان کنند، بر نتیجه آزمون‌شان تاثیرات منفی خواهد گذاشت و ثمره تلاش‌شان را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد. مطالعه این مطلب به همه ۶۴۷ هزار داوطلبی که در این دوره شرکت می‌کنند، توصیه می‌شود.
 
در این چند روز باقی مانده تا ارشد مبحث جدیدی بخوانیم یا نه؟
در این چند روز باقی مانده تا آزمون، سعی کنید هر روز مطابق زمان بندی آزمون که برای رشته شما اعلام شده، درس بخوانید. مثلا اگر آزمون شما صبح و به مدت 4 ساعت است، هر روز صبح از ساعت 8 تا 12 ظهر به‌طور یک روند و با استراحت‌‌های کوتاه، درس بخوانید یا آزمون بدهید تا جسم و ذهن‌‌تان به این شرایط عادت کند. این کار باعث می‌شود تا در جلسه کنکور، راحت‌‌تر و مسلط‌‌تر چهار ساعت زمان آزمون را سپری کنید. همچنین به درس‌‌ها و مبحث‌‌هایی که فرمول و نکته‌‌های بیشتری دارند در این چند روز به‌طور سطحی نگاهی بیندازید و از یادگیری مباحث جدید خودداری کنید چراکه ذهن‌تان را مشوش خواهد کرد.
استرس‌مان را چطور مدیریت کنیم؟


شرکت در چنین آزمونی، بدون داشتن استرس نمی‌شود اما باید آن را مدیریت کرد. در قدم اول از تماس و ارتباط با کسانی که موجب اضطراب شما می‌شوند، خودداری و از آن‌ها دوری کنید. توصیه مهم دیگر این‌که هر شب به مدت چند دقیقه تمام کارهایی را که باید در جلسه‌ کنکور انجام خواهید داد با خودتان مرور کنید یعنی همان شیوه مدیریت زمان و .... ؛ این‌‌کار باعث می‌شود عادت‌‌های لازم در جلسه‌ کنکور، ملکه‌‌ ذهن‌‌تان بشود و استرس‌تان کاهش یابد. این چند شب، حتما خواب شبانه‌ خودتان را تنظیم کنید یعنی حداکثر ساعت یازده شب بخوابید و صبح ساعت 6 از خواب بیدار شوید تا روز کنکور، مشکلی از این بابت نداشته باشید. همچنین بعد از گرفتن کارت ورود به جلسه، حتما فردای همان‌‌روز از مکان و موقعیت جلسه‌ کنکور که در کارت نوشته شده دیدن کنید.
با افکار وسواسی مانند این که مطمئنم سرجلسه مسائلی را که بلدم فراموش می‌کنم، چه کنیم؟
یکی از حالاتی که برای تعدادی از داوطلبان در روزهای آخر و قبل از برگزاری آزمون رخ می‌دهد، «احساس فراموشی» مطالبی است که به‌خوبی فراگرفته‌اند. توجه کنید که این احساس کاذب و وقوع آن طبیعی است و معمولاً در همان دقایق اول شروع آزمون با گرم شدن ذهن از بین می‌رود بنابراین به‌هیچ عنوان نگران آن نباشید و دچار استرس نشوید. استرسی اگر وجود داشته باشد فقط تا پخش دفترچه است و بعد از آن چنان درگیر سوالات می‌شوید که این مسائل یادتان می‌رود.
بعد از تست زدن، چه کنیم؟
در این فرصت بسیار کم باقی مانده، هر یک روز حداقل یک تست مجموعه‌ای را درست در زمان تعیین شده برای دفترچه کنکور پاسخ دهید. پس از پایان آزمون به شناسایی اشکالات و ضعف‌های خود در مباحث مختلف بپردازید و در ساعات باقی مانده با برنامه‌ای که تنظیم می‌کنید به مطالعه و جبران ضعف‌ها و مطالبی که فراموش کرده‌اید، بپردازید.
صبح آزمون چه نکاتی را باید مورد توجه قرار دهیم؟
اگر عادت به صبحانه خوردن ندارید، حتماً آن را اصلاح کنید یعنی روز آزمون، یک صبحانه مقوی و کم حجم بخورید تا انرژی لازم را برای برنامه‌‌ نیم‌‌روزی داشته باشید. همچنین زمان حرکت خود  را طوری تنظیم کنید که ترافیک و مشکلات احتمالی در راه را هم در نظر گرفته باشید. دیر رسیدن سرجلسه کنکور اضطراب شما را افزایش می‌دهد. این احتمالات را هم در نظر بگیرید که محیط امتحان شما ممکن است گرم، سرد، پرسروصدا، با میز نامناسب یا ...  باشد و این را بدانید که این‌ها مشکلات کوچکی هستند و نمی‌توانند تأثیری در نتیجه‌ تلاش یک داوطلب موفق بگذارند.
 رایج‌ترین اشتباه داوطلبان ارشد در سر جلسه آزمون چیست؟
معمولا داوطلبان کارشناسی‌ارشد بر خلاف داوطلبان کنکور کارشناسی، ترتیب درس‌های دفترچه را رعایت نمی‌کنند که این به خودی خود شاید عیبی نداشته باشد اما اگر ترتیب درس‌های دفترچه کنکور را رعایت نکردید، یا اگر سوالی را بدون پاسخ گذاشتید، در پاسخنامه هم شماره سوال‌ها را کنترل کنید. چون علامت زدن اشتباه سوال‌ها در برگه پاسخنامه یکی از اشتباهات رایج کنکوری‌های ارشد است که باعث می‌شود با همین اشکال کوچک تا انتهای پاسخنامه، جواب‌ها را اشتباه علامت بزنید و نتیجه هم که مشخص است! پس بهتر است هر از گاهی شماره سوال پاسخنامه را با شماره سوال دفترچه آزمون کنترل کنید.
توصیه طلایی شما به عنوان یک مشاور به داوطلبان ارشد در دقیقه 90 چیست؟
از تعداد داوطلبان نترسید. در مسیر تلاش برای کسب علم، هیچ گاه ناامید نشوید و انگیزه‌های خود را حفظ کنید. دانشجویانی بوده‌اند که با
 بهانه های مختلف مانند «مشکل است»، «من که قبول نمی‌شوم»، «من نمی‌توانم»، «حوصله مطالعه و درس خواندن ندارم» و ... در لحظه آخر متوقف شده‌اند. تعدادی از افراد همیشه سیاهی لشکر هستند و تعداد زیاد شرکت کننده‌ها نباید در انگیزه شما برای تلاش و موفقیت اثر منفی بگذارد.