۸۰ درصد درآمدهای نفت به صورت نقدی وصول می‌شود

جواد اوجی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار داشت: شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه بهینه‌‌سازی مصرف سوخت، احیای چاه‌های کم بازده و ساخت داخل تجهیزات نفت توانمندی قابل قبولی دارند. در حال حاضر 70 درصد از تجهیزات و کالاهای موردنیاز صنعت نفت بومی‌‌سازی شده است و 30 درصد از کالاها را نیز وارد می‌کنیم.
وی افزود: در حوزه ماشین‌های دوار الان نیاز صنعت توسط داخلی‌ها تأمین می‌‌شود. علاوه‌بر ماشین‌های دوار ما در حوزه محصولات پتروشیمی و کاتالیست‌ها نیز صادرات داشته‌ایم. 70 درصد از کاتالیست‌ها در داخل کشور بومی‌‌سازی شده است و ما حتی به اروپا نیز صادرات داشته‌ایم.
وزیر نفت خبر داد: تمامی درآمدهای نفتی در تاریخ مشخص آن وصول شده است. 80 درصد از درآمدهای نفتی را به صورت نقدی دریافت کرده‌ایم و مابقی نیز با دارو و کالاهای اساسی تهاتر شده است.
اوجی عنوان کرد: ما بازارهایی جدید و مشتریان جدیدی را برای فروش نفت ایران شناسایی کرده‌ایم که صادرات نفت به آنها از نظر تأمین منابع ارزی در سامانه نیما، مشکلات کشور را حل کرده است. سال گذشته


12.5 میلیارد دلار ارز پتروشیمی‌ها در سامانه نیما واریز شده است. همچنین وصول درآمدهای صادراتی گاز نیز نسبت به سال 99 چهار برابر شده است.
وزیر نفت تأکید کرد: در سال 99 درآمد ارزی حاصل از صادرات گاز 1.25 میلیارد دلار بود که این رقم در سال 1400 بیش از 4 میلیارد دلار شد.
اوجی ادامه داد: افزایش صادرات نفت کمک بزرگی در تأمین کالاهای اساسی از جمله تأمین غلات کرد. امروز ذخایر خیلی خوبی در کشور وجود دارد. همچنین افزایش صادرات نفت قیمت ارز را تا حدی خوبی کنترل کرده است. وی تصریح کرد: دولت هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین در سال جاری ندارد. وزیر نفت یادآور شد: سال گذشته بیش از 16.5 میلیارد دلار برای 55 پروژه تفاهم‌نامه و قرارداد امضا کرده‌ایم. امسال پروژه‌های نیمه‌کاره و نیمه تمام به تعداد 40 پروژه و حجم سرمایه‌گذاری 13 میلیارد دلار تکمیل شده و به بهره‌برداری میرسد.
ارسال دو میلیون بشکه نفت به چین
طبق گزارش‌ها، چین در حال حاضر نفت بیشتری نسبت به قبل از تحریم‌های اعمال شده علیه ایران در سال 2018 خریداری می‌کند و در هفته جاری هم یک محموله دو میلیون بشکه‌ای ایران در یکی از بنادر این کشور تخلیه می‌شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از پرس تی وی،‌ پس از آنکه رسانه‌های غربی مدعی شدند پکن ممکن است در حال جایگزین کردن بشکه‌های ایران با محموله‌های ارزان‌تر از روسیه باشد، یک شرکت نفتی بسیار بزرگ ایران قرار است این هفته دو میلیون بشکه در پایانه نفتی در چین تخلیه کند.
رویترز به نقل از متخصص ردیاب نفتکش «ورتکسا آنالیتیکس» گزارش داد که کشتی حامل دیونا متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران (NITC) به ژانجیانگ در استان گوانگدونگ خواهد رسید و محموله به یک پایگاه ذخیره در بندر جنوبی پمپاژ خواهد شد.
این خبرگزاری می‌گوید: «این سومین محموله نفتی ایران خواهد بود که پس از دو محموله با‌اندازه مشابه در ماه‌های دسامبر و ژانویه (آذر و دی) به مقصد ذخایر دولتی ارسال شد».
از آنجایی که گمرک چین اطلاعات دقیق واردات کالاها را اعلام می‌کند در 20 ژوئن، واردات این محموله را گزارش خواهد کرد.
در دو سال گذشته با وجود تحریم‌های آمریکا، چین حجم زیادی نفت ایران را خریداری کرده است و محموله‌های خریداری شده از ایران در حال افزایش است.
از سوی دیگر ایران بخشی جدایی‌ناپذیر از ابتکار کمربند و جاده چین است که یک برنامه سرمایه‌گذاری تریلیون دلاری زیرساختی در سراسر آسیا، اروپا و آفریقا برای پیوند دادن اقتصاد این قاره‌ها محسوب می‌شود.
طبق گزارش‌ها، چین در حال حاضر نفت بیشتری نسبت به قبل از تحریم‌های اعمال شده علیه ایران در سال 2018 خریداری می‌کند. هند، دومین مشتری بزرگ نفت خام ایران قبل از تحریم‌ها، همچنین در حال آماده‌‌سازی پالایشگاه‌های خود برای واردات است.
جواد اوجی وزیر نفت چهارشنبه گذشته تاکید کرد که روسیه هیچ تهدیدی برای فروش نفت ایران نیست.