چپ‌چپ نگاه‌کردن، خشم و قتل!

  انتشار ویدئویی از لحظه وقوع قتل در مشهد به دلیل چشم تو چشم شدن، بازتاب زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشت. ظاهرا دو جوان ۱۹ و ۲۱ ساله در یک فروشگاه با هم چشم تو چشم می‌شوند؛ درگیری و فحاشی‌ها ادامه پیدا می‌کند تا این‌که آن جوان ۲۱ ساله با چاقو می‌آید و جوان ۱۹ ساله را به قتل می‌رساند. کاربری درباره این ویدئو نوشته: «نکته مهم: این چش تو چش شدن واقعا چیز خطرناکیه؛ سعی کنید اگه  کسی چپ‌چپ نگاتون می‌کنه، محل نذارید زیرا عواقب بدی داره. اینم بدونید آدم مریض حال و روانی تا دلتون بخواد زیاده. حالا شما اگه نگاش نکنید کسی نمی گه ترسیدید؛ این‌ها در واقع نشخوارهای فکری هستن که سراغ آدم میان.» در ادامه، چند نکته درباره خشم و مدیریت آن می گوییم.
 
    قدرت خشم را دست کم نگیرید
خشم ،یکی از قوی‌ترین احساسات است که به راحتی رفتارها و افکار انسان را در دست می‌گیرد. سرریز شدن خشم اتفاقی بسیار رایج است و معمولا دامن بی گناهان و ضعیف‌تر از خود را خواهد گرفت. فرد به خاطر اتفاقات متفاوت لبریز از خشم و ناکامی است پس با کوچک‌ترین محرکی مهار خشم  را از دست خواهد داد. میزان بالای نزاع‌های خیابانی معمولا به همین علت رخ می‌دهند.
    شاید طرف‌مقابل‌مان در آستانه انفجار باشد


به یاد داشته باشیم که ما هیچ اطلاعی از وضعیت روحی و روانی و مشکلات دیگران نداریم. ممکن است رفتار یا گفتاری برای ما شوخی باشد اما برای یک فرد دیگر یک عامل مهم خشمگین شدن یا او به حداکثر توان روحی خود برای تنش رسیده باشد که با تلنگری منفجر می‌شود پس بهتر است کلا از ایجاد تنش با دیگران تحت هر شرایطی بپرهیزید چه حق با شما باشد چه نباشد. یک تصادف خودرو ارزش از دست دادن جان را ندارد.
   خشم را به صورت اصولی تخلیه کنید
نکته بعدی نحوه تخلیه خشم است که انسان هرازگاهی باید به آن متوسل شود. فعالیت‌هایی که زیانی به دیگران وارد نمی‌کنند، می‌تواند مفری برای تخلیه خشم باشند. مثل پرتاب مکرر توپ به دیوار، فریاد زدن در جای خلوت و ... . این‌گونه حداقل خشم ایجاد شده به روش سالم‌تری تخلیه خواهد شد.
    انتظارات بی جا به پرخاشگری منجر می‌شود
با توجه به این‌که ناکامی مهم ترین عامل خشم است پس مدیریت خواسته‌ها و انتظارات عامل مهمی در پرهیز از خشمگین شدن است. اگر انتظار داریم همه کس در خیابان به ما احترام بگذارند و بزرگ و کوچک جلوی پایمان برخیزند، به علت معقول نبودن این انتظار، به ناکامی و سپس پرخاشگری ختم خواهد شد. مثلا در همین مورد اخیر، یک نگاه چپ چپ و برداشت‌هایی که فرد از آن داشته، شاید در ظاهر مسئله مهمی نباشد اما به قتل منجر شده است.
    آسیب‌های این ناآگاهی در کمین همه ماست
نکته آخر این که الزاما هر کسی که دست به خشونت می‌زند، مریض حال و بیمار نیست! فقط  بیشتر  افراد تحمل خود را از دست می‌دهند و متاسفانه  این می‌تواند به فاجعه منجر شود بنابراین آسیب‌های ناآشنایی با مهارت‌های کنترل خشم در کمین همه ما خواهد بود. آرامش و امنیت دو خواسته مهم انسان است اما با هر رفتار پرخاشگرانه یا وحشیانه، یک عمر این سعادت را به تاخیر خواهد انداخت و برای همه ما و عزیزان‌مان، دردسرساز خواهد شد.