سری‌ترین پایگاه پهپادی ارتش در عمق چندصدمتری

به گزارش روابط عمومی ارتش، پایگاه پهپادی راهبردی ۳۱۳ ارتش جمهوری اسلامی ایران مجهز به انواع پهپاد‌های رزمی، شناسایی و انهدامی ایرانی، مسلح به سامانه‌های موشکی و بمب‌های بومی و سامانه‌های جنگ الکترونیک است. این پایگاه یکی از پایگاه‌های زیرزمینی پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران است که متناسب با سطح امنیتی مورد نیاز در مناطق مختلف مرزی توسط ارتش طراحی و گسترش یافته‌اند. در این پایگاه، پرنده‌های بدون سرنشین راهبردی ارتش شامل بیش از یکصد فروند پهپاد‌های کمان ۲۲، کمان ۱۲، ابابیل ۵، مهاجر ۶، فطرس و کرار، مجهز به انواع مهمات، بمب‌ها، موشک‌های رهگیر و هوا به سطح و راکت‌های بومی استقرار یافته‌اند.
از جمله دستاورد‌های جدید ارتش در پایگاه ۳۱۳، موشک «حیدر ۱» برای افزایش برد کمان ۲۲ و اجرای عملیات دورایستا و پهپاد کروز «حیدر ۲» برای افزایش برد و توان عملیاتی پهپادی است که امکان حمل پهپاد کروز روی پهپاد‌های راهبردی نیز فراهم شده‌است. در این پایگاه همچنین پهپاد‌های انهدامی آرش و ضد رادار امید و انواع پهپاد‌های رزمی با بمب بالدار بالابان، موشک‌های شفق، قائم و الماس آماده اجرای هرگونه مأموریت در مرز‌ها و فراتر از مرز‌های جمهوری اسلامی ایران هستند. مداومت پروازی طولانی‌مدت، ارتفاع بالا، عمق عملیاتی قابل‌ملاحظه، قابلیت حمل انواع تسلیحات ضد هوایی و ضد سطحی نقطه‌زن و دورایستا، توان بالای حمل سامانه‌های جمع‌آوری اطلاعات و جنگ الکترونیک، برخورداری از سامانه‌های خودمراقبتی، ناوبری و ارتباط امن از ویژگی پهپاد‌های آماده عملیات پایگاه راهبردی ۳۱۳ ارتش است. این پهپاد‌های بومی و ایرانی با انواع مهمات با کاربرد‌های مختلف، ترکیبی از پرنده‌های طراحی شده و ساخت ارتش و وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان است که در پایگاه راهبردی ۳۱۳ به عنوان یکی از پایگاه‌های به کلی سری ارتش جمهوری اسلامی ایران مستقر شده‌است.
ایران جزو برترین‌های جهان در حوزه پهپادی
سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در بازدید از پایگاه پهپادی راهبردی ۳۱۳ ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: تعداد زیادی پایگاه پهپادی مشابه این پایگاه در کشور وجود دارد. وی با تقدیر از اقدام ارزشمند ارتش در گسترش پایگاه‌های پهپادی و اشاره به راهبرد جمهوری اسلامی ایران در ایجاد چنین پایگاه‌های زیرزمینی افزود: بحمدالله توانایی بسیار خوبی در ایجاد پایگاه‌ها و مقر‌های امن در عمق چند صد متری کوه‌های کشورمان وجود دارد. این کار در کشور بومی‌سازی شده و تونل‌ها و پایگاه‌های زیادی در ارتش، سپاه و صنعت دفاعی در زیر کوه‌ها ساخته شده‌است. این‌ها هر کدام به اندازه یک شهر کوچک امکانات آماد و پشتیبانی، استقرار تجهیزات، مهمات، سوخت و اسکان را دارند.


سردار سرلشکر پاسدار باقری عنوان کرد: ارتش با سرعت بالایی در حال توسعه قدرت و توان پهپادی است. این در کنار توان و امکانات سپاه، دو بازوی قدرتمند پهپادی برای کشور ایجاد کرده‌است و ما از جهت پهپادی جزو کشور‌های برتر منطقه و حتی جهان هستیم. رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح خاطر نشان کرد: آنچه امروز دیدیم، بخشی از کوه یخی است که خیلی هم قابل‌نمایش نیست و فقط نمونه‌هایی از آن امکان نمایش دارد که نتیجه مجاهدت و اهتمام ارتش در حوزه جنگ‌های نوین است.
اهداف موشک‌های نقطه‌زن را شناسایی کردیم
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با بیان اینکه دستاورد‌های حوزه پهپادی کاملاً بومی بوده و در اوج تحریم‌ها با تلاش دانشمندان جوان حاصل شده‌است، اظهار داشت: موشک‌های نقطه‌زن تا برد ۲ هزار کیلومتر که متناسب با راهبرد‌های دفاعی ما تولید شده، در شهر‌های زیرزمینی زیر کوه‌ها مستقر هستند و همه اهداف‌آن‌ها نیز شناسایی شده‌است و دشمنان ما این را می‌دانند.
سردار سرلشکر پاسدار باقری با اشاره به توان دفاعی کشور در حوزه جنگ الکترونیک و سایر ابعاد تصریح کرد: وجود این امکانات در کنار بازوان نبرد‌های متعارف یعنی قدرت زمینی، پدافند هوایی، هوایی و دریایی کشورمان، مجموعه‌ای از امکان را برای پیشبرد سیاست‌های دفاعی و راهبرد نظامی کشور در اختیار فرمانده معظم کل قوا (مدظله‌العالی) و فرماندهان نیرو‌های مسلح قرار داده‌است تا به بهترین شکل و با اطمینان از مرز‌ها و منافع کشور دفاع کنند و در هر بردی که ضرورت داشته باشد، امنیت تأمین شود. وی ادامه داد: ان‌شاءالله در سایه این امنیت که مؤلفه اصلی اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران است، سایر مؤلفه‌های دیگر در ابعاد گوناگون اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی نیز با تلاش دولتمردان و همراهی مردم با آرامش‌خاطر پیش برود و کشور رشد خودش را ادامه دهد.
هیچ وقت تهدید را کوچک نمی‌گیریم
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران همچنین پس از بازدید از پایگاه پهپادی راهبردی ۳۱۳ در جمع فرماندهان ارتش و فعالان عرصه طراحی و تولید پهپاد‌های ارتش گفت: امروز برای من یک روز فوق‌العاده ارزشمند و استثنایی است که چنین قدرت قابل‌توجهی در حوزه پهپادی را در ارتش جمهوری اسلامی ایران و در یکی از پایگاه‌های زیرزمینی و امن عملیاتی پهپاد، آن هم در سطح راهبردی مشاهده کردم. وی افزود: در نبرد‌های امروز در عملیات‌های گوناگون دفاعی، تهاجمی، زمینی، دریایی، هوایی و پدافند هوایی و در ابعاد دفاعی، تهاجمی، انهدامی، شناسایی، مراقبتی، جنگ الکترونیک، حمل محموله و ده‌ها مأموریت دیگر، پهپاد‌ها روز به روز جایگاه بالاتری در میان تجهیزات و روش‌های نبرد پیدا می‌کنند
جایگاه استثنایی پهپاد‌ها در جنگ‌های نوین
سردار سرلشکر باقری اضافه کرد: آنچه در نبرد‌های سال‌های اخیر در قفقاز، اوکراین و جا‌های دیگر می‌بینیم و قبل‌تر از آن در مقابله با تروریست‌ها در سوریه و عراق تجربه شد و سایر نبرد‌های دهه اخیر، بیانگر این است که جایگاه پهپاد جایگاهی استثنایی و به شدت در حال رشد است. ارتش با درک دقیق نیاز نبرد‌های آینده با استفاده از روش‌ها و تجهیزات جدید وارد صحنه و عرصه متحول امروز و آینده شده‌است و خوشبختانه امروز در عرصه پهپادی این توانمندی را در ارتش دیدیم. رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح تصریح کرد: البته در همه نیرو‌های ارتش در ابعاد گوناگون این تحول‌خواهی به چشم می‌خورد. حقیقتاً جا دارد که از امیر سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش، هیئت رئیسه ارتش و فرماندهان نیرو‌ها و همرزمانشان که این تحول را رقم زدند، قدردانی کنم. این اتفاقات در این دوره مدیریتی، با توکل به خداوند و تأسی از اوامر و رهنمود‌های فرمانده معظم کل قوا (مدظله العالی) با زحمت و تلاش شبانه‌روزی، فکری، عملی و اغنایی صورت گرفت و امروز شاهد بخشی از این توانمندی هستیم. طراحی پهپاد‌هایی در این سطح و ساخت آن توسط ارتش کار ساده‌ای نیست.
وی ادامه داد: در کنار اینها، صنعت دفاعی هم پا به پا مشغول کار است و کمک می‌کند. نه فقط پهپاد بلکه همه تجهیزات مورد نیاز برای ساخت یک پهپاد و تسلیحات در کشور ما و در نیرو‌ها در حال ساخت است.
پهپاد‌ها ابزار مهم بازدارندگی مقابل دشمن
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح تأکید کرد: حقیقتاً ما در هر موردی باید صحنه نبرد محتمل را با بازی جنگ هوشمندانه، دقیق و بی‌طرفانه نه تبلیغاتی و جانبدارانه بررسی کنیم و اگر به این نتیجه رسیدیم که نیاز به تحولاتی داریم، شجاعانه وارد شویم. تلاش کنیم و این تحول را برای بازدارندگی در مقابل دشمن ایجاد کنیم. این‌ها با روش، تجهیزات و امکانات گذشته امکان‌پذیر نیست و باید با امکانات و روش‌های جدید این اتفاق رخ دهد. بنابراین پهپاد‌هایی که امروز دیدیم می‌تواند چنین نقشی را به خوبی ایفا کند.
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با تأکید بر اینکه ما هیچ وقت تهدید را کوچک نمی‌گیریم، دشمن را خواب فرض نمی‌کنیم، چشمانمان باز است و دائماً هوشیار و مراقب هستیم، خاطر نشان کرد: خدا را بابت داشتن چنین فرماندهان لایق، توانمند، پا در رکاب ولی امر مسلمین و ان‌شاءالله سرباز حضرت ولی عصر (عج) شاکرم و امیدوارم روز به روز ابعاد دیگر قدرت ارتش را ببینیم. در خاتمه این بازدید، تعدادی از فعالان حوزه طراحی و تولید پهپاد در ارتش جمهوری اسلامی ایران تقدیر شدند.
فرمانده کل ارتش: متوقف نمی‌شویم
امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز طی سخنانی در پایگاه پهپادی راهبردی ۳۱۳ گفت: بزرگ‌ترین دستاورد ما این است که به هیچ کجا وابسته نیستیم و همه آن چیزی را که برای دفاع از کشور و انجام مأموریت نیاز داریم، خودمان فراهم می‌کنیم و به هیچ‌وجه ارتقای توان رزمی از جمله ارتقای توان پهپادی توقف‌پذیر نیست.
فرمانده کل ارتش اضافه کرد: انواع پهپاد‌ها الان در نیرو‌های مسلح از جمله در ارتش مشغول انجام مأموریت هستند؛ از پهپاد‌های کوچک تا بزرگ‌ترین آن‌ها که «کمان ۲۲» است که این‌ها هر کدام مأموریت متنوعی دارند. برای مأموریت‌های محلی، تاکتیکی و راهبردی، ما به انواع پهپاد‌های شناسایی، رزمی، انهدامی و اسکرامبل نیاز داریم که مأموریت‌ها را بتوانند انجام دهند. امیر موسوی خاطر نشان کرد: نیاز به تقویت پهپاد دورپرواز با مداومت‌پروازی بالا و توان حمل بالای مهمات برای زدن اهداف راهبردی، باعث شد که ارتقای قابلیت پهپاد‌های موجود و تجهیز به انواع موشک‌ها و بمب‌ها با برد‌های مختلف را در دستور کار خود قرار دهیم و با کمک جوانان با انگیزه، متعهد و متخصص مسیر خوداتکایی را با طراحی و تولید انبوه پهپاد‌ها ادامه خواهیم داد.