اعلام جرم علیه یک شیاد کارشناس‌نما و آمارساز‌!

  سرویس اجتماعی-

به گزارش خبرگزاری مهر، یک منبع آگاه در قوه قضائیه از اعلام جرم علیه «محمدرضا. م» خبر داد.
وی افزود: پس از اعلام جرم علیه این فرد، پرونده قضائی تشکیل شده و تحقیقات ادامه دارد.


این منبع آگاه اعلام کرد: علت تشکیل پرونده قضائی نشر اکاذیب بدون سند از سوی متهم است و وی تا کنون سند معتبری بابت ادعاهایش ارائه نکرده است. گفتنی است، «محمدرضا. م» کارشناس حوزه آسیب‌های اجتماعی، اخیراً آماری را در رابطه با سقط جنین‌های روزانه در کشور ارائه داده بود. وی پیشتر هم در رابطه با کرونا اقدام به اعلام برخی آمارها کرده بود که از سوی نهادهای رسمی تکذیب شد.
اظهار نظر بدون داشتن تخصص
شخصی که خبرگزاری‌ها از وی به عنوان «محمدرضا. م» نام می‌برند با وجود نداشتن تخصص و بی‌ارتباط بودن تحصیلات در حوزه مصاحبه بسیار فعال است و در موضوعات مختلفی اظهار نظر می‌کند که گاه با آمار و ارقام‌های عجیب و فضایی موجب تشویش اذهان عمومی و همین طور سوءاستفاده معاندین و شبکه‌های ضد انقلاب می‌شود.
آمار‌سازی کذب
این بار درباره زاد و ولد
به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا، «محمدرضا. م»
چهره خبرساز این روزهای عرصه رسانه است که با ادعای دسترسی به آمار مراکز درمانی و مددکاران اجتماعی، گفته است: «فقط در
۱۰ روز اخیر حدود پنج هزار نوزاد در سراسر کشور رهاشده‌اند!»
این خط خبری از همان اول دارای ابهام اساسی بود؛ بر اساس ادعای «محمدرضا. م» یعنی بیش از
۱۶ درصد نوزادان متولدشده در کشور رها می‌شوند! این آمار ‌سازی البته هدفی مشخص دارد.
با بررسی آمار مشخص می‌شود که در سال ۱۴۰۰ تعداد یک میلیون و ۱۰۶ هزار و ۷۲ نفر متولد شده‌اند. در واقع یعنی اینکه روزانه سه هزار نفر متولد شده‌اند. حال اگر نرخ زاد و ولد را ثابت فرض کنیم، در 10 روز ادعایی «محمدرضا. م»، یعنی ۳۰ هزار نفر متولد شده‌اند و رها شدن پنج هزارنفر از این بچه‌ها، یعنی آماری حدود ۱۶ درصد که اصلاً منطقی و علمی نیست.
البته «محمدرضا. م» ادعاهای عجیب‌تری نیز مطرح کرده بود؛ او گفته بود که روزانه بین دو هزار تا
دو هزار و ۵۰۰ جنین و نوزاد سقط یا پس از تولد در خیابان رها می‌شوند! این ادعا درحالی است که هیچ مکانیسمی برای سنجش این ادعا وجود ندارد و اساسا طرح این ادعا یعنی تعداد زاد و ولد و سقط جنین حدودا برابر است!
حال براساس اخبار منتشر شده، علیه «محمدرضا. م»
به جرم نشر اکاذیب بدون سند اعلام‌جرم شده است و وی سندی بابت ادعاهایش ارائه نکرده است.
البته این نخستین بار هم نیست که «محمدرضا. م» ادعاهای عجیب و غیرکارشناسی مطرح می‌کند. پیش از این نیز او به دلیل ارائه آمار غیرواقعی و معرفی خود به‌عنوان عضو ستاد کرونا موجب شده بود یک روزنامه توقیف شود. گفتنی است روزنامه جهان صنعت به دلیل گفت‌وگو با شخصی که عضو ستاد کرونا معرفی‌شده بود و ادعای مهندسی‌شدن آمار کرونا توقیف شد. اما «محمدرضا. م» که سخنانش باعث توقیف روزنامه جهان صنعت شد، عنوان می‌کند که عضو ستاد مذکور نیست. همچنین یک منبع نزدیک به هیئت نظارت بر مطبوعات گفته بود: «جعل در هویت رسمی منبع خبر و معرفی دروغین او به عنوان عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، اعلام آمار نجومی سیصد و بیست هزار کشته کرونا در ایران و سبقت گرفتن از رسانه‌های معاند در سلب اعتماد افکار عمومی از وزارت بهداشت به عنوان خط مقدم مقابله با کرونا، زیر سؤال بردن اقدامات کادر بهداشت در تشخیص و پیشگیری و مقابله با کرونا و ارائه اطلاعات کاملاً جعلی و خلاف واقع بدون مدرک و سند مهم‌ترین دلیل تصمیم به توقف روزنامه جهان صنعت است.» ادعای عجیب این به اصطلاح کارشناس در روزهای اخیر در مورد تعداد کودکان رها شده در ایران با تکذیب محمد نصیری معاون امور اجتماعی بهزیستی رو‌به‌رو شد که گفت: «در سال گذشته کل فرزندانی که رها‌سازی شدند
61 کودک بوده است.»
آمار آقای کارشناس با تعداد موالید هم
نسبتی ندارد
«در همین زمینه روزنامه شرق هم نوشت: «روزانه بین دو هزار تا دو هزار و ۵۰۰ مورد جنین نوزاد سقط یا متولد و رها می‌شوند که این آمار به شدت تکان‌دهنده و ناشی از همین سیاست‌های مصوب است». گوینده اظهارنظر فوق تصریح می‌کند که براساس آمار‌هایی که از مراکز بهداشتی، مددکاران اجتماعی و... در اختیارش قرار گرفته است، طی ۱۰ روز اخیر حدود پنج هزار نوزاد در سراسر کشور رها شده است؛ یعنی روزانه ۵۰۰ جنین تازه متولدشده. نگاهی ساده به این جملات و چند حساب و کتاب کوچک نشان می‌دهد که عددها نمی‌تواند واقعیت داشته باشد. موضوعی که سیمین کاظمی، پژوهشگر و جامعه‌شناس به آن اشاره کرده است: «ظاهرا از نظر برخی رسانه‌ها کارشناس کسی است که بدون مکث و بی‌پروا آمار می‌دهد و در شگفت‌زده‌کردن جامعه تبحر دارد. نمونه‌اش همین خبر است که از قول پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی و عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت نقل شده که در طی 10 روز اخیر پنج هزار نوزاد در خیابان رها شده‌اند و منبعش هم گزارش مراکز درمانی و مددکاران اجتماعی به اوست. حالا او واقعا چه کاره است که مراکز درمانی و مددکاران سراسر کشور به طور شخصی به او گزارش می‌دهند؟ بعد از جست‌وجو مشخص شد یک نفر به این اسم، تحصیل‌کرده جغرافیا و برنامه‌ریزی توسعه است. در سایت انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت اسمی از ایشان نیست. توضیح اینکه حتی اگر به فرض عضو این دو انجمن هم باشد بر اساس تقسیم کار علمی، حوزه تخصص دو انجمن مذکور با ارائه آمار در مورد نوزادان رهاشده و حوزه آسیب‌های اجتماعی غیرمرتبط است. پژوهشی در زمینه آسیب‌های اجتماعی از آقای کارشناس موجود نیست و عنوان پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی هم جعلی است».
به گفته کاظمی، این کارشناس قبلا هم عضو ستاد کرونا معرفی شده و ادعا کرده بود به «عقیده بنده» آمار رسمی کرونا یک‌بیستم آمار واقعی است. به خاطر این دروغ روزنامه جهان صنعت موقتا توقیف شد.
جرم سنگینی به نام تشویش اذهان عمومی
مواردی از این دست متاسفانه علاوه‌بر تشویش اذهان عمومی و القای خبرهای منفی به مردم و جامعه، باعث سوءاستفاده دشمن و معاندان می‌شود. تریبون دادن رسانه‌ها به چنین اشخاصی که چند بار تهی بودن تحلیل‌ها و سست بودن آمارهای ارائه شده توسط آنها مشخص شده است نیز اقدامی غیر حرفه‌ای و مشکوک است که باید پیگیری شود. از اینکه رسانه‌های بیگانه برای بهره‌برداری مطلوب خود علیه کشور سراغ این افراد کارشناس نما بروند تعجبی ندارد اما رسانه‌های داخلی باید در انتخاب کارشناس و انتشار مطالب دقت کنند.
ورود دستگاه قضا برای برخورد با کسانی که به راحتی و بدون هزینه در رسانه‌ها و حتی فضای مجازی باعث تشویش اذهان عمومی و دروغ ‌سازی و ترویج دروغ می‌شوند کاری لازم و ضروری است.