روزنامه جوان
1401/03/18
نجفی و فریدون همچنان در زندان
سخنگوی قوه قضائیه از بازداشت ۱۴ تن از مقصران فاجعه متروپل خبر داد که نیمی از آنها هم از مقامات فعلی و اسبق شهرداری آبادان هستند. به گفته وی هیچ شکایتی هم از سوی بازیگرانی که مدعی بودند مورد تعرض قرار گرفتهاند، ثبت نشدهاست. وی در خصوص سرقت بانک ملی هم تأکید کرد که دستگاه قضا به جد پیگیر این موضوع خواهد بود. صدور حکم اعدام برای ضارب حادثه حرم رضوی، تکذیب آزادی حسین فریدون و ارجاع فهرست تمام ساختمانهای ناایمن پایتخت به دادسرای ناحیه ۳۷ تهران از دیگر اخبار مهم نشست خبری این مقام ارشد قضایی بود. سخنگوی دستگاه قضا روز گذشته در هفدهمین نشست خبری خود با بیان اینکه ریاست قوه قضائیه در نشست شورای عالی قوه قضائیه به رسیدگی به فاجعه متروپل تأکید کرد، گفت: پس از ریزش، این ساختمان در شرایط ناایمنی قرار گرفت و بعد از اطلاع از این حادثه براساس هماهنگیها و تکالیفی که مراجع ذیمدخل داشتند، رئیس کل دادگستری و دادستان خوزستان به جمع حاضران در منطقه پیوستند و با صدور دستورات قضایی مقتضی بر امور نظارت داشتند.فرجامخواهی برای ضارب طلبههای مشهدی
مسعود ستایشی گفت: حاصل این اقدامات میدانی، تشکیل کارگروه قضایی و حقوقی بود تا ابعاد این حادثه را با دقت، ظرافت و ریزبینی مورد بررسی قرار دهند تا از اظهارنظرهای ناپایدار و غیرمتقن جلوگیری شود.
وی درباره دستگیری برخی افراد با همکاری ضابطان و رعایت موازین حقوقی و قضایی گفت: ۱۴ نفر از افرادی که تا این مرحله احتمال تقصیر داشتند با قرارهای تأمین کیفری متناسب بازداشت شدند. شهردار فعلی، چهار نفر از شهرداران سابق و اسبق، مسئولان سازمان نظام مهندسی آبادان، مهندس ناظر، شهردار منطقه یک آبادان و معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهرداری آبادان از جمله این افراد هستند.
سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده حادثه حرم رضوی هم گفت: ضارب دو طلبه در حرم رضوی که منجر به شهادت آنان شد، در دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شدهاست. البته این فرد میتواند فرجامخواهی کند که وکیل وی این کار را انجام داده و پرونده به دیوان عالی ارسال شدهاست.
رد درخواستهای نجفی برای آزادی
ستایشی در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت پرونده محمدعلی نجفی، شهردار اسبق تهران هم گفت: آقای نجفی در هشتم شهریور سال ۱۳۹۸ به اتهام قتل عمد و نگهداری غیرمجاز سلاح به ۵/۶ سال حبس محکوم شد. تاریخ پایان حبس او اردیبهشت ۱۴۰۳ است. همچنین اولیای دم نسبت به محکومعلیه رضایت دادند و آقای نجفی در این مدت هم از ۱۵ روز مرخصی با رعایت مقررات استفاده کرده است. آقای نجفی برای استفاده از پابند الکترونیک و آزادی مشروط درخواست داشتند، اما مرجع دارای صلاحیت نسبت به این دو مورد موافقت نکردند.
فریدون نیمی از رد مال را هنوز ندادهاست
وی درباره آخرین وضعیت پرونده حسین فریدون و درخواست آزادی مشروط وی هم گفت: ایام حبس آقای حسین فریدون هنوز خاتمه نیافته است و شایعات مبنی بر پایان مدت محکومیت و حبس را تکذیب میکنم. محکومیت فریدون پنج سال حبس، ۳۱۰میلیارد ریال جزای نقدی و انفصال از خدمات دولتی است. نیمی از جزای نقدی و رد مال هنوز پرداخت نشدهاست. چند روزی هم غیبت داشت که دوشنبهشب به زندان بازگشتهاست.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص آخرین وضعیت پروندههای بقایی و مشایی هم توضیح داد: بقایی با نظر کمیسیون پزشکی قانونی به علت بیماری باید خارج از زندان باشد. اسفندیار رحیم مشایی به دلیل فوت والده و بیماری مرخصی گرفتهاست. کمیسیون پزشکی توان مشایی را برای تحمل حبس تأیید کردهاست و او باید به زندان برگردد.
بانک ملی زیر ذرهبین دستگاه قضا
این مقام ارشد قضایی در پاسخ به سؤالی مبنی بر بازداشت مدیران مجموعه توسعه ملی و صنایع بهشهر گفت: ابتدا در خصوص سرقت بانک ملی باید تأکید کنم که دستگاه قضا به جد پیگیر این موضوع خواهد شد. تردید نکنید نگاه دستگاه قضا این است با کسانی که بخواهند مرتکب عوامل مجرمانه شوند و امنیت اقتصادی و اجتماعی را به خطر بیندازند، با قاطعیت برخورد خواهد کرد.
ستایشی ادامه داد: عزم دستگاه قضا بر این مهم استوار است که پروندههای اقتصادی زیرمجموعههای بانک ملی هم با قاطعیت و سرعت، مطابق موازین قانونی به دور از هر حاشیه رسیدگی شود. قبل از جلسه دادرسی مجموعه توسعه ملی و صنایع بهشهر ۱۲ نفر در این پرونده بازداشت شدند و پرونده در جریان رسیدگی قرار دارد.
بیخیالی مدعیان تعرض
سخنگوی دستگاه قضا درباره موضوع سوءاستفاده جنسی از برخی بازیگران و تشکیل پرونده قضایی در این زمینه نیز گفت: این مسائل که اواخر در فضای مجازی مطرح شد، بسیار تلخ و تأسفآور است که چگونه میشود در پیشگاه مردم فرهیخته و عزیز چنین مسائلی مطرح شود. چنانچه افرادی در مقام طرح شکایت کیفری باشند، رسیدگی میکنیم.
ستایشی تصریح کرد: هیچ شکایتی از سوی بازیگرانی که مدعی بودند مورد تعرض قرار گرفتهاند، ثبت نشدهاست، اما امروز (سهشنبه) از طرف مقابل یعنی کسانی که مورد اتهام قرار گرفتهاند، طرح شکایت شدهاست.
این مقام ارشد قضایی با بیان اینکه در یک برنامه تلویزیونی گفتم ۱۲۹ ساختمان ناایمن داریم، سؤال شد چرا تاکنون اقدامی انجام نشده که فرصت پاسخگویی در آن برنامه مهیا نشد، گفت: اقدامات برای شناسایی ساختمانهای ناایمن بر اساس دستورهای قوه قضائیه بود. دادستان تهران هم گفت فهرست مکانهای ناایمن منتشر شود. در نتیجه فهرست تمام ساختمانهای ناایمن پایتخت به دادسرای ناحیه ۳۷ تهران ارجاع شدهاست. تاکنون این دادسرا۶۶۰ واحد تجاری را مورد بررسی قرار دادهاست. اصحاب رسانه هم مطالبه کنند که صاحبان تکلیف در ایمنسازی ساختمانهای ناایمن کجای کار هستند؟
سایر اخبار این روزنامه
ملت ایران پیروز میدان عملیات روانی دشمن
لغو روزانه روادید برای ۲ هزار زائر ایرانی
مهاجرانی: به امام نگوییم آقای خمینی!
تاخت و تاز مرادی با حمایت وزارت ورزش!
بازگشت آژانس به دهه ۸۰ پس از ۲۰ سال مذاکره و اعتماد
پایان ژست حقوق بشری بایدن
پس از ۳۱ سال دوری پیکر بهروزنزدیک خانه مادر دفن شد
امام فرمود: اگر قرار به کشته شدن است میخواهم با مردم کشته شوم!
نیاز «یارانهنگیرها» به یارانه جدید
جان به لب شدن بیماران سرطانی با خاموش ماندن دستگاه پرتودرمانی
نجفی و فریدون همچنان در زندان
مدیریت مصرف برق صنایع به شرط کنترل تولید و عرضه
«هناس» دادخواهی و مظلومیت ما در موضوع حقوق بشر است
به امید رویارویی با تیم اول الجزایر
تلاش پلیس برای بازگرداندن «اعتماد» به صندوق بانک ملی