نمایش جدید واشنگتن بعد از صدور قطعنامه ضدایرانی


گروه سیاسی: وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای به صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی واکنش نشان داد.در بیانیه بلینکن آمده است: «دیروز ما با اکثریت قاطع اعضای شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ابراز حمایت از مأموریت ضروری آژانس برای نظارت بر مواد هسته‌ای و جلوگیری از اشاعه هسته‌ای همراه شدیم. ایران باید با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کرده و به سوالات آژانس، پاسخ‌های معتبر فنی بدهد. این تنها راه برای حذف مسائل پادمانی از دستور کار شورا است.»بلینکن مدعی شده که قطعنامه ضد ایرانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارتباطی به برجام ندارد.
او تصریح کرده است: «این قطعنامه، در کانون وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و تعهدات ایران ذیل معاهده منع اشاعه قرار دارند نه [در کانون] برنامه جامع اقدام مشترک (برجام).»با اینکه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده که اقدام آژانس برای ادامه مذاکرات برجامی مخرب است، بلینکن مدعی شده ایالات متحده کماکان متعهد به بازگشت به برجام است.او مدعی شده است: «ایالات متحده کماکان خودش را به بازگشت دوجانبه به اجرای برجام متعهد می‌داند. ما آماده‌ایم توافق را بر مبنای تفاهمات به دست‌آمده با متحدان اروپایی‌مان در وین طی ماه‌های گذشته به خاتمه برسانیم.»کشورهای غربی و به ویژه آمریکا در ماه‌های گذشته، بعد از وقفه در مذاکرات وین، به رویه همیشگی خود در متوسل شدن به عملیات‌های روانی و رسانه‌ای جهت مقصرنمایی ایران و سلب مسئولیت از خود روی آورده‌اند. این کشورها ابتدا با متصل کردن موضوع مذاکرات به جنگ اوکراین ادعا کردند که روسیه مانع از پیشبرد گفت‌وگوها شده است. بعد از آنکه «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد که موضوع درخواست ضمانت مسکو برای همکاری‌ با ایران پس از اجرای کامل برجام مانعی
برای ادامه گفت‌وگوها نیست، کشورهای غربی به برجسته‌سازی یک موضوع ایران پرداخته و مدعی شدند درخواست تهران برای حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی مذاکرات را به بن‌بست کشانده است.
بلینکن در بیانیه روز پنجشنبه خود مدعی شده که توافق با ایران از ماه مارس در دسترس بوده است. او گفت: «چنین توافقی از ماه مارس در دسترس بوده، اما ما تنها زمانی می‌توانیم مذاکرات را به خاتمه رسانده و آن را اجرایی کنیم که ایران خواسته‌های اضافی خودش را که نسبت به برجام فرعی هستند را کنار بگذارد.»«رابرت مالی»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران نیز پنجشنبه مدعی شد تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اقدامی سیاسی نبوده است.رابرت مالی در توییتر نوشت: «شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این پیام روشن را به ایران ارسال کرد که بایستی به تعهدات پادمانی خود در ان‌پی‌تی پایبند باشد. این مسئله سیاسی نیست: به محض اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از اطلاعات فنی مورد نیازش برخوردار باشد، شورا نیازی برای اقدامات بیشتر در خصوص این موضوعات نخواهد دید.»

طرح قانونگذاران آمریکایی برای جلوگیری از اختصاص بودجه به اجرای برجام



گروهی از نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا قصد دارند کمک‌های مالی ایالات متحده به سازمان ملل، لبنان، و عراق و همچنین بودجه‌های احتمالی مربوط به اجرای توافق هسته‌ای برجام با ایران را قطع کند.«کمیته مطالعاتی جمهوری‌خواهان» که بزرگترین فراکسیون محافظه‌کاران در کنگره است روز پنجشنبه از طرح پیشنهادی خود برای بودجه سال مالی ۲۰۲۳ رونمایی کرد.پایگاه خبری «واشنگتن‌فری‌بیکن» که از رسانه‌های وابسته به جریان نومحافظه‌کار آمریکایی است نوشته بخش‌هایی از این طرح به صورت اختصاصی در اختیار این رسانه قرار گرفته است.در بخشی از طرح بودجه پیشنهادی اعضای حزب جمهوری‌‌خواه که به مسائل امنیت ملی مربوط می‌شود مفادی در نظر گرفته شده که خواستار بازنگری در سیاست خارجی ایالات متحده و قطع میلیون‌ها دلار از هزینه‌های این کشور در منطقه غرب آسیا است.قانونگذاران آمریکایی، علاوه بر قطع بودجه‌های کمکی به کشورهای منطقه از جمله عراق و لبنان خواستار جلوگیری از اجرای توافق هسته‌ای برجام از طریق جلوگیری از اختصاص هرگونه بودجه به این موضوع توسط دولت جو بایدن هستند.

اولیانوف:قطعنامه آژانس احمقانه است
«میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، قطعنامه تصویب‌شده در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران را «احمقانه» توصیف کرده و بار دیگر از غربی‌ها بابت انتخاب این مسیر به شدت انتقاد کرده است.اولیانوف در توییتر نوشت: «جدیدترین خبرها از ایران را شنیدید؟ حالا فهمیدید چرا روسیه دیروز به قطعنامه احمقانه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران رأی مخالف داد؟ متأسفانه، همتایان غربی ما نشان می‌دهند هیچ درکی از وضعیتی که در آن قرار داریم ندارند.»