روزنامه جهان صنعت
1396/04/14
هشدار وزیر درباره افزایش مصرف آنتیبیوتیک در کشور
ایسنا- وزیر بهداشت ضمن هشدار نسبت به افزایش مصرف آنتیبیوتیک در کشور آن را زنگ خطری دانست که نیاز به چارهاندیشی دارد.سیدحسن هاشمی در اجلاس بینالمللی چالشهای نظام مراقبت مقاومت میکروبی که در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: آنتیبیوتیک ابتدا برای مقابله با عفونت در انسان مصرف میشد اما بعد از آن استفاده از این فناوری به حوزه دامپروری نیز تسری پیدا کرد. به همین دلیل طبیعی است که مقاومت نسبت به آن باعث آسیب به مردم میشود و تهدیدی جهانی است. امروز مقاومت آنتیبیوتیکی جیب و سلامت مردم را تهدید میکند. مصرف آنتیبیوتیک از سال 2000 تا 2010، 30 درصد افزایش یافته است که در حال حاضر با رشد مقاومت نیز همراه شده است. 20 درصد مصرف آنتیبیوتیکها در مراکز بهداشتی و درمانی است اما 80 درصد آن در خدمات سرپایی تجویز میشود که بیش از 50 درصد این رقم غیرضروری است.
او با بیان اینکه در 50 درصد نسخههای پزشکان آنتیبیوتیک وجود دارد ادامه داد: تلاش کردیم که تعداد اقلام دارویی در نسخ را از 4/3 به 7/2 کاهش دهیم. اما در حال حاضر از میان 10 داروی تجویزی در نسخههای پزشکان حداقل یک قلم مربوط به آنتیبیوتیکهای وسیعالطیف است. باید بپذیریم که شرایط ما در این زمینه خوب نیست و مصرف آنتیبیوتیک رو به افزایش است. باید قبول کنیم در این منطقه از جهان که گرفتاریهای زیادی داریم، در معرض تهدید مقاومت آنتیبیوتیکی هستیم. حدود 40 تا 50 درصد مقاومت نسبت به 10 آنتیبیوتیک پرمصرف در کشور وجود دارد. در حوزه دامپروری نیز تنها در سال 2010، 63 هزار تن آنتیبیوتیک مصرف شده است. اگر با همین روند پیش رویم در سال 2030 این رقم به 150 هزار تن در دنیا میرسد.
وزیر بهداشت همچنین تصریح کرد: مصرف شیر نقش اول را در حوزه دامپروری و در مورد مقاومت آنتیبیوتیک ایفا میکند. به همین دلیل باید همکاریهای بینبخشی را افزایش دهیم. ما به دلیل قوانینی که در این زمینه داریم و همچنین با وجود برخی ساختارها مانند شورای عالی سلامت و امنیت غذایی میتوانیم در سطح استانها هماهنگیهای موثرتری انجام دهیم. تدوین برنامه ملی مقاومت میکروبی اولین قدم در این راه است اما مهمتر از آن اجرای برنامه است.
وی ضمن اشاره به همکاری وزارت جهاد کشاورزی، سازمان غذا و دارو، دامپزشکی و بیمارستانهای منتخب در این برنامه ملی اظهار کرد: کمک گرفتن از چارچوبهایی که سازمان بهداشت جهانی در این زمینه مشخص کرده است نیز اهمیت زیادی دارد. همچنین انجام پایش برای مصرف آنتیبیوتیکها، طراحی نظام مراقبت مقاومت میکروبی در انسان، دام و شیلات و همچنین توجه به مصرف منطقی داروها نیز از جمله مواردی است که باید به آنها توجه کرد.
هاشمی نقش بیمهها، سازمانهای حمایت از مصرفکننده و نهادهای نظارتی را در این خصوص بسیار مهم توصیف کرد و گفت: سازمان غذا و دارو باید نظارت گستردهتر و آزمایشگاههای مجهزتری در این زمینه داشته باشد. علاوه بر آن تاکید بر تحقیق و توسعه در صنعت دارو، توجه به شرکتهای دانشبنیان، بایو و نانوتکنولوژی و همچنین سرمایهگذاری برای دستیابی به آنتیبیوتیکهای جدید میتواند جزو اهداف بلندمدت دستگاههای ذینفع در این حوزه باشد.
سایر اخبار این روزنامه
بازخوانی مشکلات حوزه مسکن کشور در یک دهه گذشته؛
جاودان در سینما
ادامه انتقادات به تیم سیاسی صدا و سیما
شورای رقابت مجوز افزایش قیمت پراید و سمند را صادر کرد؛
جهت حرکت بورس نامشخص است
رد پای منافع ملی
کشف داراییهای جدید «موسسه کاسپین» توسط وزارت اطلاعات
هشدار وزیر درباره افزایش مصرف آنتیبیوتیک در کشور
فحش میدهند محبوبِ من!
طلبکار همیشگی!
اجرای رانتی واگذاری ها مانع توسعه بخش خصوصی کشور؛
نگاه رسانههای فرانسه به قرارداد توسعه پارس جنوبی؛
انسداد سیاسی - اقتصادی
نشست قاهره، پایان بحران عربی نیست
مصائب اقتصادی - اجتماعی ریزگردها، خاموشی، بیآبی و گرمای بیسابقه ادامه دارد؛
همراهی بخشخصوصی در توسعه بخش معدن
نشست قاهره، پایان بحران عربی نیست
اهداف سفر نخستوزیر هند به اسراییل
عامل فرار سرمایهگذاران
عامل فرار سرمایهگذاران
عامل فرار سرمایهگذاران