امدادرسانی سریع پس از زلزله شدید

پنج نفر از اهالی روستای سایه خوش در بندر خمیر استان هرمزگان در جریان زمین‌لرزه ۳/۶ ریشتری که آبادی‌شان را ویران کرد، جان باختند.
به گزارش «جوان»، زلزله ۳/۶ ریشتری ساعت ۲ بامداد شنبه ۱۱ تیر در استان هرمزگان که مرکز آن بندر خمیر و تعدادی از روستا‌های آن بود، خانه‌های سست و گلی را به تلنباری از خاک تبدیل کرد. زلزله هر چند پنج کشته و ۸۴ زخمی برجای گذاشت، اما تصاویر منتشر شده از بندر خمیر و روستا‌های اطراف آن به خصوص روستای «سایه خوش» حکایت از آن دارد خانه‌هایی گلی، بلوکی و سست که بدون هیچ ضابطه‌ای و نظارتی از سوی سازمان‌های مربوطه ساخته شده‌اند، به ویرانه‌ای تبدیل شده‌است. شدت این زمین‌لرزه به حدی بود که ساکنان ابوظبی، دبی، شارجه و عجمان در امارات آن را احساس کردند و حتی ساکنان شهر العین امارات پس از زلزله سراسیمه از خانه‌هایشان بیرون آمدند و به داخل خیابان پناه بردند. پس از وقوع این زمین‌لرزه، بلافاصله تیم‌هایی امدادی از سپاه و هلال‌احمر عوامل اورژانس به منطقه اعزام شدند و به آسیب‌دیدگان و افراد گرفتار شده امدادرسانی کردند.
علاوه بر ارسال اقلام خوراکی و امدادی و یک دستگاه چادر راب هال (چادر‌های گروهی مجهز به سیستم خنک کننده) و چادر‌های معمولی امدادگران برای ارائه خدمات رفاهی به خانوار‌های آسیب‌دیده اقدام به راه‌اندازی آشپزخانه صحرایی کردند تا به افراد آسیب‌دیده غذای گرم برسانند. همچنین پس از این حادثه برق ۵۵ روستا قطع شده‌بود که به سرعت برق اکثر روستا‌های آسیب‌دیده هم وصل و آب آشامیدنی هم به زلزله‌زدگان رسانده‌شد.
تخریب ۸۰ درصدی سایه خوش


در این حادثه ۸۰ درصد از خانه‌های روستای سایه خوش تخریب شده‌اند و خانه‌هایی که هنوز سرپا ایستاده‌اند، سست و لرزانند و امکان دارد با کوچک‌ترین تلنگری آوار شوند. به گفته شاهدان عینی هیچ خانه‌ای در این روستا قابل سکونت نیست و به همین خاطر چادر‌هایی از سوی امدادگران هلال احمر در این روستا بر پا شده‌است. امدادگران همزمان با انتقال افراد زخمی‌شده در این روستا به مراکز درمانی، پیکر بی‌جان سه مرد و دو زن را از زیر آوار بیرون آوردند.
شهریار نوری‌زاده، مدیر کل بنیاد مسکن هرمزگان درباره روستای سایه خوش گفت: «در پی این زلزله که کانون آن در سایه خوش بوده، ۴۵۰ واحد مسکونی صد‌درصد خسارت دیده‌اند.
چند روستای اطراف نیز همچون کنخ و دژگان نیز خساراتی دیده‌اند که در حال بررسی میزان خسارات در این روستا‌ها نیز هستیم.»
سردار اباذر سالاری، فرمانده سپاه امام سجاد (ع) هرمزگان پس از حضور در مناطق زلزله‌زده گفت: «از ابتدای وقوع زلزله با استفاده از ظرفیت شهر‌های همجوار، نیرو‌های سپاه از شهرستان‌های لنگه، بندر خمیر و گروه‌های بسیجی و جهادی به منطقه اعزام شدند که امدادرسانی با اولویت نجات جان مردم از زیر آوار آغاز شد.
وی با اشاره به حجم بسیار گسترده تخریب منازل گفت: «سپاه با استفاده از تمام ظرفیت‌های خود در گام بعدی نیز برای اسکان موقت و همچنین زمینه‌سازی برای احداث منازل زلزله‌زدگان در کنار سایر مجموعه‌ها یاری‌رسان و در خدمت مردم خواهد بود.»
۵۰ بادگیر بافت تاریخی لافت آسیب دید
سهراب بناوند، مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هرمزگان از آسیب به ۵۰ بادگیر در بخش تاریخی بندر لافت بر اثر زلزله خبر داد و گفت: «با ارزیابی انجام‌شده و حضور کارشناسان میراث فرهنگی در کانون‌های زلزله و بررسی‌های اولیه از آثار تاریخی در این مناطق، مشخص شد خساراتی در بافت تاریخی لافت شامل ریزش و ترک خوردگی ۵۰ بادگیر و ریزش گلدسته مسجد جامع اتفاق افتاده‌است.»