دیدار راهبردی سران روند آستانه در تهران


گروه سیاسی:سخنگوی کرملین تأیید کرد رئیس‌جمهور روسیه 19 ژوئیه (28 تیرماه) برای دیدار با مقام‌های جمهوری اسلامی به ایران سفر خواهد کرد.
به گزارش تجارت،«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین دیروز (سه‌شنبه) تأیید کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، 19 ژوئیه (28 تیر ماه) به ایران سفر می‌کند.
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک، سخنگوی کرملین با تأیید سفر هفته آینده رئیس‌جمهور روسیه به ایران اعلام کرد که در این سفر دیدار سه‌جانبه‌ای میان «سیدابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور ایران، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و پوتین برگزار خواهد شد.وی همچنین ادامه داد که دیدارهای دوجانبه‌ای بین پوتین و مقام‌های جمهوری اسلامی ایران نیز در دستورکار قرار گرفته است.
نشست سران روند آستانه با محوریت آخرین تحولات «سوریه » هفته آینده در تهران برگزار می‌شود. نشست سران آستانه هفته آینده با حضور سید ابراهیم رییسی رییس جمهور ایران، رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه و ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه در تهران برگزار می‌شود . بر اساس این گزارش ، این نشست قرار بود سال گذشته در تهران برگزار شود ولی به علت شیوع گسترده کرونا به تعویق افتاد و اکنون با فروکش کردن نسبی کرونا به صورت حضوری در تهران بر گزار می‌شود .



پیش از این «محمدرضا پورابراهیمی» رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که رئیس جمهور روسیه هفته آینده به ایران سفر خواهد کرد، گفت: «برنامه‌ریزی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه اولویت رایزنی‌های روسای جمهور دو کشور خواهد بود».
پیش از این خبرگزاری آناتولی ترکیه گزارش کرده بود که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در تاریخ 19 ژوئیه ( سه شنبه ۲۸ تیر) به ایران سفر خواهد کرد که البته جزئیاتی درباره این دیدار ارائه نکرد. در هفته‌های اخیر کشورهای غربی به ویژه مقام‌های ایالات متحده آمریکا تلاش می‌کنند با طرح ادعاهایی بی‌اساس، علیه روابط میان مسکو و تهران فضاسازی کنند و مانع پیشرفت ارتباطات دو کشور شوند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز (سه‌شنبه) ۲۱ تیر ماه در پاسخ به سؤال خبرنگاران در خصوص اظهارات «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا درباره فروش فناوری‌های نوین ایرانی به روسیه، تصریح کرد: سابقه همکاری‌ها بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حوزه برخی فناوری‌های نوین به پیش از آغاز جنگ در اوکراین بر می‌گردد و در مقطع اخیر هیچ تحول خاصی در این ارتباط رخ نداده است. گفتنی است جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید دوشنبه در اظهاراتی مدعی شد که ایران بزودی چند صد پهپاد با قابلیت حمل سلاح به روسیه تحویل می‌دهد. وی در کنفرانسی خبری در واشنگتن ادعا کرد:«اطلاعات ما حاکی از آن است که دولت ایران خود را آماده می‌کند، تا در فرصتی بسیار کوتاه، چند صد پهپاد و از جمله پهپادهایی که قابلیت حمل سلاح داشته باشند را تحویل روسیه دهد».
سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره افزود: موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال جنگ اوکراین کاملا روشن است و بارها به صورت رسمی اعلام شده است. کنعانی در ادامه افزود: ادعای مقام آمریکایی در حالی است که آمریکا و اروپایی‌ها سال‌ها است کشورهای اشغالگر و متجاوز از جمله در منطقه غرب آسیا را به انباری از سلاح‌های کشنده متنوع خود تبدیل کرده‌اند که قطعاً بدون این تسلیحات، تداوم بیش از هفت دهه تجاوز، جنایت و اشغالگری صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی ممکن نبود. براساس این گزارش، جیک سالیوان در این باره عنوان کرد: مشخص نیست آیا ایران پیش از این پهپادهای خود را در اختیار روسیه قرار داده است یا خیر و افزود: آمریکا اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می‌دهد ایران آماده آموزش نیروهای روس در ماه جاری برای استفاده از این پهپادها است. به گزارش فارس، جمهوری اسلامی ایران همواره با جنگ در هر نقطه‌ای از جهان از جمله در اوکراین، یمن، سوریه، افغانستان و دیگر نقاط مخالفت کرده است. در همین خصوص نیز حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه چندی پیش در گفت‌وگویی با یک روزنامه چاپ کرواسی اظهار داشت: ما ریشه این جنگ را در گسترش ناتو و تحریکات آن علیه روسیه می‌دانیم. اما در عین حال جنگ را راه‌حل نمی‌دانیم و معتقد هستیم که از مسیر گفت‌وگو و مذاکره سیاسی بایستی بحران اوکراین مورد حل و فصل قرار بگیرد. من در ماه‌های گذشته حداقل سه بار با وزیر خارجه اوکراین به صورت تلفنی گفت‌وگو داشتم. در دو مرحله وزیر خارجه اوکراین از من درخواست کرد که با توجه با روابط خوبی که بین ایران و روسیه وجود دارد، از مقامات مسکو بخواهم که هم آتش بس برقرار بشود و هم گفت‌وگوهای سیاسی شکل بگیرد. در مرحله اولی که موضوع را مطرح کردم، آقای لاوروف از گفت‌وگوی سیاسی استقبال کرد. در مرحله دوم هم گفت من از گفت‌وگو استقبال می‌کنم. اما هریک از طرفین همدیگر را متهم می‌کنند به این که در میز مذاکره اقدامات و توافقات جدی صورت نمی‌گیرد. رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: ما همچنان به تلاش‌های خودمان برای توقف جنگ و بازگشت همه طرف‌ها به مذاکره ادامه می‌دهیم. مشاهده آوارگان اوکراینی، جنگ و کشته‌ها در این کشور صحنه‌های ناراحت کننده‌ای است؛ ما به همان شکل که آوارگی مردم افغانستان و دیگر کشورها را محکوم می‌کنیم، آواره کردن مردم اوکراین را نیز محکوم می‌کنیم. جنگ را راه‌حل نمی‌دانیم؛ نه در اوکراین و افغانستان و نه در یمن و نه درهیچ جای دیگری.