روزنامه ابتکار
1401/05/03
« ابتکار» ابعاد مختلف سیاستهای جدید مالیاتی دولت را بررسی کرد تور محکم مالیات برای لاکچریها
کیمیا نجفیسیاوش غیبیپور میگوید: این سامانه اشکالات و ابهاماتی دارد. تکلیف خانههای اشتراکی، فرایند ثبت اعتراض و بساز بفروشان مشخص نیست.
افزایش پایههای مالیاتی، به عنوان یکی از بهترین روش جایگزین برای درآمدهای ناپایدار نفتی است. این مسئله در چند دهه گذشته و به دلیل عادت به درآمدهای نفتی، کمتر مورد توجه سیاستگذاران قرار گرفت اما حالا به نظر میرسد که توجه دولت به اخذ مالیات جلب شده است.
چندی پیش وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرده است که یکی از برنامههای دولت سیزدهم افزایش پایههای مالیاتی بهمنظور تحقق عدالت مالیاتی و کاهش اتکای بودجه عمومی به درآمدهای نفتی و درآمد حاصل از فروش منابع طبیعی است.
حالا خبرها حاکی از آن است که از هنرمندان و فودبلاگرها گرفته تا صاحبان خانه و خودروهای لوکس زیر تیغ مالیات قرار گرفتهاند. سازمان امور مالیاتی در اطلاعیهای به صاحبان خانه و خودروهای لوکس که تاکنون مالیات خود را نپرداختهاند، اعلام کرد که تا یک ماه دیگر برای پرداخت مالیات فرصت دارند؛ در غیر اینصورت از طریق عملیات اجرایی و توقیف اموال آنها نسبت به وصول مالیات اقدام میکند.
تا ماه بعد مالیات ندهید، اموالتان توقیف میشود!
بر اساس گزارشی از ایسنا، سازمان امور مالیاتی در اطلاعیهای اعلام کرد: پیرو اعلام مالیات واحدهای مسکونی گران قیمت و مالیات مالکان خودروهای با مجموع ارزش بیش از یک میلیارد تومان در اجرای حکم بند(خ) و (ش) تبصره(۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، برگ اجرایی وصول مالیات مذکور برای مالکان واحدهای یاد شده که تاکنون نسبت به پرداخت مالیات متعلق اقدام نکردهاند، صادر و از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir به آنها ابلاغ و از طریق پیامک نیز اطلاعرسانی شده است. بنابراین، این اشخاص حداکثر یک ماه فرصت دارند با مراجعه به درگاه مذکور نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند. در غیر اینصورت از طریق عملیات اجرایی و توقیف و بازداشت اموال اعم از منقول و غیر منقول نسبت به وصول مالیات و ۱۰ درصد آن به عنوان هزینه اقدام خواهد شد. طبق این گزارش، نرخ مالیات سالانه خانههای لوکس این چنین است: نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تا ۱۵ میلیارد تومان؛ یک در هزار، نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تا ۲۵ میلیارد تومان؛ دو در هزار، نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تا ۴۰ میلیارد تومان؛ سه در هزار، نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تا ۶۰ میلیارد تومان؛ چهار در هزار، نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان به بالا پنج در هزار. همچنین، نرخ مالیات سالانه مجموع ارزش روز انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین به شرح زیر است:
تا مبلغ ۱.۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد یک میلیارد تومان معادل یک درصد ، تا مبلغ سه میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱.۵ میلیارد تومان معادل دو درصد ، تا مبلغ ۴.۵ میلیارد نسبت به مازاد سه میلیارد تومان معادل سه درصد ، نسبت به مازاد ۴.۵ میلیارد معادل چهار درصد.
سامانهای همراه با ابهامات
سیاوش غیبیپور، کارشناس امور مالیاتی با اشاره به اخذ مالیات از صاحبان خانه و خودروهای لوکس به «ابتکار» گفت: کف مالیاتی برای خانههای گرانقیمت 15 میلیارد تومان به بالا بوده و چند ماهی است که سامانهای را برای اخذ مالیات راهاندازی کردهاند. افراد با دریافت رمز وارد این سامانه میشوند و یکی از گزینهها برای مالیات بر املاک گران قیمت بوده اما این سامانه با مشکلاتی همراه است. در این سامانه یک گزینه برای ثبت اعتراض و شکایات وجود دارد، فردی که نسبت به مبلغ مالیات با دارایی خود اعتراضی دارد، اعتراض خود را ثبت میکند.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه اگر یک شخص اعتراض خود را درخصوص مالیات بر خودرو ثبت کند بار دیگر سامانه نشان نمیدهد که قبلا اعتراضی ثبت کردهاید و حتی اگر 10 بار هم اعتراض را ثبت کنید باز هم سامانه اخطار، توضیح و پیامی نمیدهد.
این کارشناس امور مالیاتی اظهار کرد: یکی دیگر از نکات مبهم اخذ مالیات در سامانه این است که تکلیف املاک اشتراکی و ورثهای مشخص نیست.
غیبیپور افزود: برخیها هم هستند که بساز و فروشند و مشخص نیست که تکلیف اخذ مالیات از آنها چگونه خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: این سامانه اشکالات و ابهاماتی دارد. تکلیف خانههای اشتراکی، فرایند ثبت اعتراض و بساز بفروشان مشخص نیست. من گمان میکنم رفع این ابهامات هزینهای بالاتر و وقت بیشتری را نسبت به نفع اخذ مالیات میطلبد. این سامانه کامل نیست و افراد در این سامانه سرگردانند.
سایر اخبار این روزنامه
« ابتکار» ابعاد مختلف سیاستهای جدید مالیاتی دولت را بررسی کرد
تور محکم مالیات برای لاکچریها
« ابتکار» پاسخ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی به صحبتهای حسن روحانی را بررسی میکند
دو روایت از رفع تحریمها
جزئیات بازداشت عوامل موساد در ایران
نقشه خرابکاران نقش برآب شد
«ابتکار» از بحران انرژی و تورم در قاره سبز گزارش میدهد
آزمون مرگ و زندگی برای اتحادیه اروپا
ژوبین صفاری
در جستجوی معنای مدارا
مخاطبان «ایران کالا» و «شما» با حذف این ۲ شبکه چه کنند؟
بحران دولتها در انگلستان از اتحادیه اروپا تا برگزیت
آرامش اثری و ضرورت زندگی اجتماعی
تاکید مخبر بر اتصال محصولات فناورانه داخلی به بازارهای جهانی